De ce trebuie sa pastrati secreta adresa de e-mail fondatoare

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial De ce trebuie sa pastrati secreta adresa de e-mail fondatoare

Mesaj Scris de Ina la data de 11.07.09 15:47

De ce trebuie sa pastrati secreta adresa de e-mail fondatoareForumurile Forumgratuit sint in perfecta securitate si nu au nevoie de nimic altceva decit de putina vigilenta din partea dumneavoastra.
Pentru ca desi Forumgratuit garanteaza perfecta securitate tehnica a forumurilor dumneavoastra, nu putem totusi sa va impiedicam sa comiteti erori care pot fi utilizate de persoane rau intentionate.
Cu toate acestea, puteti conta pe ajutorul nostru pentru recuperarea forumului dumneavoastra, in cazul in care acesta v-a fost furat sau a avut de suferit, din greseala sau intentionat.

In majoritatea cazurilor, hack-ul apare in urma unui siretlic, prin care asa-zisul hot a reusit sa afle parolele unui forum si sa ia controlul asupra lui in mod ilegal. Acesta consta in 99% din cazuri in aflarea adresei de e-mail fondatoare a forumului.
De indata ce detine aceasta adresa de e-mail, sint posibile doua situatii:
1. Hackerul distruge forumul, stergind cit mai multe categorii, sub-forumuri, postari, sau chiar suprimind-ul complet. Acest caz apare cel mai des in urma unor neintelegeri intre administratori, sau al unor reglari de conturi intre fondator si alte persoane, hackerul disparind imediat si raminind anonim.
2. Hackerul deformeaza complet forumul, prin introducerea stilului, temei si semnaturii sale specifice. Este cazul persoanelor rauvoitoare care fac acest lucru din pura distractie, sau pentru a se afirma. In acest caz, ei isi lasa intetionat amprenta asupra forumului.

Indiferent de situatie, metoda utilizata de hacker este aceeasi. El reuseste sa puna mina pe e-mail-ul fondator prin diverse metode:
- Administratorii utilizeaza ca e-mail fondator o adresa folosita in mod curent si ca e-mail de contact sau ID de Messenger;
- E-mail-ul de contact din profilul administratorului este acelasi cu e-mail-ul fondator;
- E-mail-ul utilizat pentru trimiterea de corespondenta/Newsletters este acelasi cu e-mail-ul fondator.

Imediat ce a fost aflata adresa de e-mail fondatoare, "hotul" poate obtine parola in doua moduri:
a) utilizeaza diverse programe informatice pentru a sparge casuta de e-mail (este cazul adreselor gen Hotmail, MSN, Yahoo, etc), iar o data ce detine controlul aspura acesteia, cere pur si simplu o noua parola de la forum, folosid optiunea "Mi-am uitat parola". (Sfat: intotdeauna dezactivati functia de trimitere a unei noi parole pentru administratori)

b) Cei mai curajosi solicita direct de la staff-ul Froumgratuit o noua parola, furnizind asresa forumului si mail-ul fondator, pretinzind ca sint adevaratii fondatori care si-au uitat parola.

Asa cum vedeti, hack-ul este doar un siretlic, bazat pe e-mail-ul fondator. Pastrarea secretului asupra adresei de e-mail fondatoare si interzicerea trimiterii unei noi parole prin email pentru administratori si moderatori garanteaza securitatea forumurilor dumneavoastra.
Nu uitati ca forumurile noastre va sint livrate perfect securizate! Furtul lor se datoreaza cel mai des lipsei de vigilenta a membrilor.


Nu uitati ca echipa Forumgratuit va poate recupera forumul si sa il readuca in starea sa initiala. Cu cit sintem preveniti mai repede, cu atit actiunile noastre vor fi mai eficace.

Tutorial scris de The Godfather si tradus in limba romana de Ina

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
Ina

Ina
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 13748
Varsta : 47
Data înscrierii : 05/03/2009
Multumiri : 79
Niciun avertisment

Vezi profilul utilizatorului http://www.goblenul.com
Ina a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum