Configurarea optiunilor de securitate din Panoul de administrare

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Configurarea optiunilor de securitate din Panoul de administrare Empty Configurarea optiunilor de securitate din Panoul de administrare

Mesaj Scris de Ina la data de 20.01.13 21:56

Configurarea optiunilor de securitate din Panoul de administrare


Pentru a configurarea optiunilor de securitate ale forumului, mergeti in:
Configurarea optiunilor de securitate din Panoul de administrare PucePanou de Administrare Configurarea optiunilor de securitate din Panoul de administrare Arrow10 General Configurarea optiunilor de securitate din Panoul de administrare Arrow10 Securitate
Pagina este accesibila tuturor administratorilor, fondatori sau nu.

In imaginea de mai jos am numerotat toate cimpurile configurabile, a caror functionalitate o vom detalia mai departe.
Configurarea optiunilor de securitate din Panoul de administrare 41633210

1. Activarea acestei optiuni va proteja Panoul dumneavoastra de administrare in fata oricarui acces nedorit. De exemplu, daca utilizati un calculator public, sau folosit de mai multe persoane si uitati sa va deconectati din forum la plecare, ceilalti utilizatori nu vor putea accesa Panoul de Administrare fara sa se autentifice.

2. Activarea acestei optiuni va preveni obtinerea unei noi parole pentru forum de catre persoanele care ar putea avea acces la contul de e-mail pe care sinteti inregistrat in forum. Astfel conturile administratorilor si moderatorilor sint protejate.

3. Aveti libertatea de a permite sau nu moderatorilor sa excluda membrii. Daca aveti incredere in echipa dumneavoastra de moderatori, se poate dovedi util sa le permiteti acest lucru, pentru a controla spamul si flood-ul in forum.
Exclamare Atentie la formulare! Bifati "Nu" daca doriti sa permiteti moderatorilor sa excluda membrii.

4. De regula doar administratorii pot vedea membrii care isi ascund prezenta in retea. De aici puteti sa le permiteti si moderatorilor sa ii vada. Membrii care isi ascund prezenta in retea ("invizibili") vor avea numele scris in caractere italice.

5. Daca interziceti membrilor sa posteze linkuri externe si adrese de e-mail in primele 7 zile de la inregistrare, puteti evita mai usor spamul. Cei care se inregistreaza doar pentru a face spam, de regula incep sa posteze linkuri chiar de la inregistrare.

6. Acelasi rol antispam ca si numarul 5. Daca nu permiteti vizitatorilor sa posteze mesaje nicaieri in forum, nu este neaparat necesar sa activati aceasta optiune.
Pentru mai multe informatii despre permisiuni, va rugam sa vizitati acest tutorial.

7. Optiunea are tot rol de protectie impotriva spamului si functioneaza pe principii asemanatoare cu filtrele antispam ale furnizorilor de casute de e-mail. Este vorba de nume de utilizatori de tip spam, de exemplu "Cheapest Viagra". Cei care incearca sa se inregistreze cu astfel de nume vor primi un mesaj de eroare:
Configurarea optiunilor de securitate din Panoul de administrare 64804010

8. Daca veti bifa "Da", veti fi protejat impotriva robotilor spammeri, softuri special create care posteaza un mare numar de mesaje tip spam intr-un timp extrem de scurt.

9. Daca bifati "Da", vizitatorii nu vor putea accesa linkurile facind click pe ele, ci doar copiindu-le. Aceasta ofera protectie antiphishing si totodata impiedica raspindirea de malware prin intermediul unor eventuare linkuri rauvoitoare postate pe forumul dumneavoastra. Astfel de linkuri ar putea duce la blocarea forumului de diverse browsere si motoare de cautare si la eventuala stergere a forumului dumneavoastra datorita incalcarii Conditiilor Generale de utilizare ale Forumgratuit.

10. Puteti seta un timp de asteptare intre doua mesaje, subiecte, mesaje private sau editari ale unui mesaj, efectuate de un membru. Aceasta isi propune controlul flood-ului.
Exclamare Restrictia nu se aplica administratorilor si moderatorilor.
Pentru informatii detaliate privind acest punct, va invitam sa cititi acest tutorial.

11. Puteti limita crearea de conturi multiple de catre acelasi IP. Aceasta reduce riscul ca un utilizator exclus sau un robot spammer sa se reinscrie de nenumarate ori intr-un timp foarte scurt.
Pentru informatii detaliate asupra functionarii acestei optiuni, va invitam sa cititi acest tutorial.

Idee O optiune suplimentara de securitate de acelasi tip se regaseste in
Panou de administrare -> General -> Mesaje si emailuri -> Configurare
Configurarea optiunilor de securitate din Panoul de administrare 42676910

Puteti permite vizitatorilor sa vada semnaturile tutor membrilor sau doar ale membrilor staff. Daca veti bifa "Nu". chiar daca membrii au semnaturile activate, vizitatorii nu vor putea sa le vada absolut deloc.Tutorial realizat de staff-ul Forumactiv, tradus si completat conform ultimelor actualizari de Ina
Copyright © Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
Ina

Ina
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 13530
Varsta : 48
Data înscrierii : 05/03/2009
Mulțumiri : 79
Pachetul Gratuit Mozilla Firefox phpBB3

http://www.goblenul.com
Ina a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum