Permisiuni

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Permisiuni Empty Permisiuni

Mesaj Scris de Admin la data de 12.02.08 15:50

Permisiuni


Permisiunile permit configurarea unor niveluri diferite de acces in forum pentru membri si vizitatori, pentru diversele grupuri existente sau chiar pentru utilizatori individuali.

Notati ca grupul Permisiuni Couronne "Administratori" are obligatoriu toate permisiunile (casuta care nu poate fi modificata) pentru ca, evident, nu pot fi restrictionati in administrarea forumului.

Permisiuni sub-forumuri:


Puteti seta permisiunile pentru un sub-forum alegind, de exemplu, ca doar membrii sa poata vedea/citi subiectele forumului iar ca invitatii sa vada sub-forumul dar sa nu poata intra fara sa se identifice. Sunt mai multe combinatii posibile, iata ce trebuie facut :

Panou de administrare >> General >> Forum >> Categorii si forumuri

Accesati lista de forumuri (vezi imaginea de mai jos) si faceti click pe Permisiuni din dreptul forumului pe care doriti sa-l modificati.
Permisiuni 53781810

Veti ajunge la aceasta pagina:
Permisiuni 84664410

In tabel aveti pe rinduri nivelurile de acces si grupurile forumului, iar pe coloane tipurile de permisiuni pe care le puteti acorda/interzice.

1. Configurarea permisiunilor folosind parametrii de origine

Aceasta sectiune va permite configurarea rapida a majoritatii permisiunilor, folosind nivelurile de acces.

Sint 4 parametri de origine care pot fi configurati pentru fiecare forum in parte:
 • Vizualizare forum si mesaje: permite vizualizarea si citirea continutului forumului
 • Scriere subiecte sau mesaje: permite redactarea de mesaje (Subiect nou si Raspunde la un subiect deja existent) dar nu configureaza in acelasi timp si deschiderea de subiecte speciale - sondaje, anunt si post-it.
 • Vezi imaginile in mesaje: Permite vizualizarea imaginilor postate in mesaje intre tagurile
  Cod:
  [img][/img]
  Daca de exemplu nivelul de acces este "Membri", vizitatorii vor vedea in locul imaginii un mesaj prin care sint invitati sa se conecteze.
 • Vezi linkurile in mesaje: Configureaza permisiunile privind vizualizarea link-urilor din cadrul mesajelor. Daca de exemplu nivelul de acces este "Membri", vizitatorii vor vedea in locul link-ului un mesaj prin care sint invitati sa se conecteze.

Ultimii doi parametri nu pot fi configurati pe grupuri sau individual. Mai multe despre acestia aflati din acest tutorial: Permisiuni pentru imagini si link-uri in subiecte

Aveti de ales intre 3 niveluri de acces:
 • Toti: acorda permisiuni tuturor membrilor forumului si vizitatorilor (cei care acceseaza forumul fara a fi inscrisi - toate casetele de pe coloana respectiva vor fi bifate automat.
 • Membri: la fel, dar vizitatorii nu mai beneficiaza de permisiuni => caseta pentru vizitatori va fi debifata.
 • Administratori: doar grupul de administratori ai forumului are permisiuni. => toate casetele de pe coloana respectiva vor fi debifate. Acest nivel permite deci modificari ulterioare ale permisiunilor pentru grupurile speciale.

Permisiuni 21537210

2. Configurarea permisiunilor in mod individual

In imaginea exemplu de mai sus, observati ca in tabelul cu permisiunile forumului unele cimpuri sint grupate doua cite doua. "Vizualizeaza si citeste" de pilda, poate sa nu fie satisfacator pentru dumneavoastra daca vreti sa permiteti vizitatorilor sa vada un anumit forum, insa la incercarea de a citi subiectele sa fie invitati sa se conecteze.
In acest caz, trebuie sa treceti la configurarea permisiunilor in modul avansat.
Permisiuni 54870311

Facind click pe link-ul "Mod avansat" veti avea acces la totalitatea permisiunilor configurabile. Alocati dupa dorinta permisiunile pentru fiecare grup in parte, bifind si debifind casetele corespunzatoare. Puteti alege mai intii parametrii de origine doriti pentru alocarea mai rapida a permisiunilor de baza.
Permisiuni 50816910

3. Controlul permisiunilor

Panou de administrare >> General >> Forum >> Categorii si forumuri >> Controlul permisiunilor
Permisiuni 49826010
Puteti verifica permisiunile si pentru fiecare nivel in parte: Vizitatori, membri ai unui anumit grup si respectiv utilizatori individuali. Bifati si selectati optiunea dumneavoastra si apasati "Verificare permisiuni". Veti obtine un centralizator unde Da indica forumurile in care utilizatorul sau grupul au autorizare pentru o anumita permisiune si Nu indica interdictiile.
exemplu:
Permisiuni 31746610

Permisiuni pentru grupuri si utilizatorii individuali


Permisiuni pentru grupuri

Configurarea permisiunilor este in strinsa legatura cu organizarea membrilor in grupuri.
Este foarte usor sa stabiliti accesul in sectiuni diferentiat pentru membri, daca ii grupati de exemplu in functie de numarul de mesaje. La fel, puteti crea moderatori care sa se ocupe doar de anumite sectiuni creind grupurile respective si oferindu-le permisiuni de moderare doar acolo unde au responsabiltiati.
Informatii privind modul de alocare a permisiunilor direct la configurarea unui grup - nou creat sau pe care doriti sa-l modificati - gasiti in tutorialul acesta: Totul despre grupuri

Utilizatori individuali

Doriti sa alocati permisiuni speciale unui membru, fara sa-l introduceti intr-un grup?
Nimic mai simplu. Accesati:

Panou de administrare >> Utilizatori & Grupuri >> Utilizatori >> Administrarea utilizatorilor

Selectati utilizatorul caruia doriti sa-i oferiti permisiuni si faceti click pe butonul Permisiuni din dreptul lui.
Permisiuni 45386210

Veti ajunge la acest tabel:
Permisiuni 71327110

Din acest moment utilizatorul va apare si in lista grupurilor ca utilizator individual (personal user).
Permisiuni 33914910

Exclamare Este recomandabil sa limitati acordarea de permisiuni utilizatorilor individuali, avind in vedere ca puteti crea maxim 32 de grupuri.


Tutorial scris de staff-ul Forumactif, tradus de lexa.
Revizuit si completat conform noilor actualizari: 24.03.2013 ~ Ina

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
Admin

Admin
Administrator
Administrator

Mesaje : 889
Data înscrierii : 14/12/2007
Multumiri : 18
Niciun avertisment

https://help.forumgratuit.ro
Admin a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum