Discutii despre o carte, sau mai multe
Pagina 3 din 4 • Distribuiţi
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Discutii despre o carte, sau mai multe
Rezumarea primului mesaj :
Ma uitam prin arhiva de fise care mi le-o dat profa de romana pe la scoala si am gasit un text destul de dragut (citatul de mai jos), despre viata
De ce sa vorbim numai de distrugeri sau de tot felui de experimente ce ne inconjoara .. hai sa vorbim de ceea ce ne inconjoara pe noi insane ... despre ce se afla in jurul tau ...
Am sa incep cu un citat de-al lui Jorge Luis Borges
"Subiect: ... cu timpul
Dupa un anumit timp, omul invata sa perceapa diferenta sibtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet si invata ca amorul nu inseamna a te culca cu cineva si ca a avea pe cineva alaturi nu e sinonim cu starea de siguranta, si asa, omul incepe sa invete ... ca saruturile nu sunt contracte si cadourile nu sunt promisiuni, si asa omul incepe sa-si accepte caderile cu capul sus si cu ochii larg deschisi, si invata sa-si construiasca toate drumurile bazate in astazi si acum, pentru ca terenul lui "maine" este prea nesigur pentru a face planuri ... si viitorul are mai mereu o multime de variante care se opresc insa la jumatatea drumului.
Si dupa un timp, omul invata ca daca e prea mult, pana si caldura cea datatoare de viata a soarelui, arde si calcineaza. Asa ca incepe sa-si planteze propria gradina si-si impodobeste propriul suflet, in loc sa mai astepte ca altcineva sa-i aduca flori, si invata ca intreadevar poate suporta, ca intreadevar are forta, ca intreadevar e valoros, si omul invata si invata ... cu foecare zi invata.Cu timpul inveti ca a sta alaturi de cineva pentru ca iti ofera un viitor bun, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu vei vrea sa te intorci la trecut. Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale, fara a pretinde sa te schimbi, iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti. Iti dai seama cu timpul ca daca esti alaturi de aceasta persoana doar pentru ati intovarasi singuratatea, in mod inexorabil vei ajunge sa nu mai vrei sa o vezi. Ajungi cu timpul sa intelegi ca adevaratii prieteni sunt numarati, si ca cel care lupta pentru ei, mai devreme sau mai tarziu se va vedea inconjurat doar de falsi prieteni.
Cu timpul inveti ca vorbele spuse intr-un moment de manie, pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit. Cu timpul inveti ca a scuza e ceva ce poate face oricine, dar ca a ierta, asta doar sufletele cu adevarat mari o pot face. Cu timpul intelegi ca daca ai ranit grav un prieten, e foarte probabil ca niciodata prietenia lui nu va mai fi la aceeasi intensitate. Cu timpul iti dai seaca ca desi poti fi fericit cu prietenii tai, intr-o buna zi vei plange dupa cei pe care i-ai lasat sa plece. Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita de fiecare fiinta, nu se mai repeta niciodata. Cu timpul iti vei da seama ca cel care umileste sau dispretuieste o fiinta umana, mai devreme sau mai tarziu va suferi aceiasi umilinta si dispret, dar multiplicate, ridicate la patrat. Cu timpul inveti ca grabind sau fortand lucrurile sa se petreaca, asta va determina ca in final, ele nu vor mai fi asa cum sperai. Cu timpul iti dai seama ca in realitate, cel mai bine nu era viitorul, ci momentul pe care-l traiai exact in acel moment. Cu timpul vei vedea ca desi te simti fericit cu cei cate-ti sunt imprejur, iti vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine si acum s-au dus si nu mai sunt ... Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri iertare, sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten, dinaintea unui mormant, nu mai are nici un sens.
Dar din pacate, se invata doar cu timpul ... "
Ma uitam prin arhiva de fise care mi le-o dat profa de romana pe la scoala si am gasit un text destul de dragut (citatul de mai jos), despre viata
De ce sa vorbim numai de distrugeri sau de tot felui de experimente ce ne inconjoara .. hai sa vorbim de ceea ce ne inconjoara pe noi insane ... despre ce se afla in jurul tau ...
Am sa incep cu un citat de-al lui Jorge Luis Borges
"Subiect: ... cu timpul
Dupa un anumit timp, omul invata sa perceapa diferenta sibtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet si invata ca amorul nu inseamna a te culca cu cineva si ca a avea pe cineva alaturi nu e sinonim cu starea de siguranta, si asa, omul incepe sa invete ... ca saruturile nu sunt contracte si cadourile nu sunt promisiuni, si asa omul incepe sa-si accepte caderile cu capul sus si cu ochii larg deschisi, si invata sa-si construiasca toate drumurile bazate in astazi si acum, pentru ca terenul lui "maine" este prea nesigur pentru a face planuri ... si viitorul are mai mereu o multime de variante care se opresc insa la jumatatea drumului.
Si dupa un timp, omul invata ca daca e prea mult, pana si caldura cea datatoare de viata a soarelui, arde si calcineaza. Asa ca incepe sa-si planteze propria gradina si-si impodobeste propriul suflet, in loc sa mai astepte ca altcineva sa-i aduca flori, si invata ca intreadevar poate suporta, ca intreadevar are forta, ca intreadevar e valoros, si omul invata si invata ... cu foecare zi invata.Cu timpul inveti ca a sta alaturi de cineva pentru ca iti ofera un viitor bun, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu vei vrea sa te intorci la trecut. Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale, fara a pretinde sa te schimbi, iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti. Iti dai seama cu timpul ca daca esti alaturi de aceasta persoana doar pentru ati intovarasi singuratatea, in mod inexorabil vei ajunge sa nu mai vrei sa o vezi. Ajungi cu timpul sa intelegi ca adevaratii prieteni sunt numarati, si ca cel care lupta pentru ei, mai devreme sau mai tarziu se va vedea inconjurat doar de falsi prieteni.
Cu timpul inveti ca vorbele spuse intr-un moment de manie, pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit. Cu timpul inveti ca a scuza e ceva ce poate face oricine, dar ca a ierta, asta doar sufletele cu adevarat mari o pot face. Cu timpul intelegi ca daca ai ranit grav un prieten, e foarte probabil ca niciodata prietenia lui nu va mai fi la aceeasi intensitate. Cu timpul iti dai seaca ca desi poti fi fericit cu prietenii tai, intr-o buna zi vei plange dupa cei pe care i-ai lasat sa plece. Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita de fiecare fiinta, nu se mai repeta niciodata. Cu timpul iti vei da seama ca cel care umileste sau dispretuieste o fiinta umana, mai devreme sau mai tarziu va suferi aceiasi umilinta si dispret, dar multiplicate, ridicate la patrat. Cu timpul inveti ca grabind sau fortand lucrurile sa se petreaca, asta va determina ca in final, ele nu vor mai fi asa cum sperai. Cu timpul iti dai seama ca in realitate, cel mai bine nu era viitorul, ci momentul pe care-l traiai exact in acel moment. Cu timpul vei vedea ca desi te simti fericit cu cei cate-ti sunt imprejur, iti vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine si acum s-au dus si nu mai sunt ... Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri iertare, sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten, dinaintea unui mormant, nu mai are nici un sens.
Dar din pacate, se invata doar cu timpul ... "
Avem timp - poezie.
Am postat mai jos o poezie copiata de pe internet. Eu am aflat de ea de la scoala,acum vreo doua zile si as dori sa o impartasesc cu voi. Poezia are foarte mult adevat in versurile ei. Sper sa va placa. Apropo...este destul de lunga.
Poezia se numeste : Avem timp
Autorul: Octavian Paler
Astept pareri,critici,idei...ce "vibe" vi-a transmis acst poem.
Poezia se numeste : Avem timp
Autorul: Octavian Paler
Avem timp pentru toate.
Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga,
sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou,
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine,
avem timp sa citim si sa scriem,
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris,
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,
avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu.
Avem timp pentru ambitii si boli,
sa invinovatim destinul si amanuntele,
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare,
avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile,
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam,
avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem,
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea,
avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.
Avem timp pentru toate.
Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta - murim.
Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua !!
Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca
Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita.
Restul ... depinde de ceilalti.
Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie
Altora s-ar putea sa nu le pase.
Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere
Si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi
Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata
Ci PE CINE ai.
Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmecul cca 15 minute
Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva.
Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea ce pot altii mai bine sa faca
Ci cu ceea ce poti tu sa faci
Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor
Ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva
Am invatat ca oricum ai taia
Orice lucru are doua fete
Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde
S-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi
Am invatat ca poti continua inca mult timp
Dupa ce ai spus ca nu mai poti
Am invatat ca EROI sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie
Indiferent de consecinte
Am invatat ca sunt oameni care te iubesc
Dar nu stiu s-o arate
Am invatat ca atunci cand sunt suparat am dreptul sa fiu suparat
Dar nu am dreptul sa fiu si rau
Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la distanta
Iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata
Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu
Nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.
Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten
Oricum te va rani din cand in cand
Iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.
Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fii iertat de altii
Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti
Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.
Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea
Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii
Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc
Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc.
Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc
Si nu faptele sale
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru
Si pot vedea ceva total diferit
Am invatat ca indiferent de consecinte
Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata
Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore
De catre oameni care nici nu te cunosc.
Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat
Cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l ajuta.
Am invatat ca scrisul
Ca si vorbitul
Poate linisti durerile sufletesti
Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult
Iti sunt luati prea repede ...
Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama
Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile.
Am invatat sa iubesc
Ca sa pot sa fiu iubit.
Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga,
sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou,
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine,
avem timp sa citim si sa scriem,
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris,
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,
avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu.
Avem timp pentru ambitii si boli,
sa invinovatim destinul si amanuntele,
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare,
avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile,
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam,
avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem,
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea,
avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.
Avem timp pentru toate.
Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta - murim.
Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua !!
Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca
Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita.
Restul ... depinde de ceilalti.
Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie
Altora s-ar putea sa nu le pase.
Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere
Si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi
Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata
Ci PE CINE ai.
Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmecul cca 15 minute
Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva.
Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea ce pot altii mai bine sa faca
Ci cu ceea ce poti tu sa faci
Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor
Ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva
Am invatat ca oricum ai taia
Orice lucru are doua fete
Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde
S-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi
Am invatat ca poti continua inca mult timp
Dupa ce ai spus ca nu mai poti
Am invatat ca EROI sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie
Indiferent de consecinte
Am invatat ca sunt oameni care te iubesc
Dar nu stiu s-o arate
Am invatat ca atunci cand sunt suparat am dreptul sa fiu suparat
Dar nu am dreptul sa fiu si rau
Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la distanta
Iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata
Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu
Nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.
Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten
Oricum te va rani din cand in cand
Iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.
Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fii iertat de altii
Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti
Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.
Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea
Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii
Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc
Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc.
Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc
Si nu faptele sale
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru
Si pot vedea ceva total diferit
Am invatat ca indiferent de consecinte
Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata
Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore
De catre oameni care nici nu te cunosc.
Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat
Cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l ajuta.
Am invatat ca scrisul
Ca si vorbitul
Poate linisti durerile sufletesti
Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult
Iti sunt luati prea repede ...
Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama
Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile.
Am invatat sa iubesc
Ca sa pot sa fiu iubit.
Astept pareri,critici,idei...ce "vibe" vi-a transmis acst poem.
vladea23- Membru Forumgratuit
Varsta : 31
Localizare : Oradea
Data înscrierii : 05/05/2011
Mulțumiri : 0
Re: Discutii despre o carte, sau mai multe
Multi spun ca este greu de citit o carte. Dupa parerea mea nu este greu de loc. Este ca si cand ai citi un articol de pe un blog.
Acum ca exista internet, cu un simplu click pe Google, se pot gasi eseuri gata facute.
Daca copiezi un eseu de pe net. Care mai e rostul?
Inainte si eu eram asa, ma inspiram de pe net, pana intr-o zi, cand am primit un 2 "cat mine de mare". Profesoara mi-a pus intrebari din carte, daca nu am citit cartea respectiva, nu aveam de unde sa stiu raspunsurile. Nu este ceva de cu care ma pot lauda, ca am primit nota 2 la Limba si Literatura Romana, dar este o invatatura de minte, ca nu poti pacali profesorul.
Cateva din cartile pe care le-am citit:
Mara - Ioan Slavci
Adolescenta - Mircea Eliade
Amintiri din copilarie - Ion Creanga
Fratii Jderi - Mihail Sadoveanu
Sincer sa fiu, nu stiu un numar exact de carti pe care le-am citit.
Acum ca exista internet, cu un simplu click pe Google, se pot gasi eseuri gata facute.
Daca copiezi un eseu de pe net. Care mai e rostul?
Inainte si eu eram asa, ma inspiram de pe net, pana intr-o zi, cand am primit un 2 "cat mine de mare". Profesoara mi-a pus intrebari din carte, daca nu am citit cartea respectiva, nu aveam de unde sa stiu raspunsurile. Nu este ceva de cu care ma pot lauda, ca am primit nota 2 la Limba si Literatura Romana, dar este o invatatura de minte, ca nu poti pacali profesorul.
Cateva din cartile pe care le-am citit:
Mara - Ioan Slavci
Adolescenta - Mircea Eliade
Amintiri din copilarie - Ion Creanga
Fratii Jderi - Mihail Sadoveanu
Sincer sa fiu, nu stiu un numar exact de carti pe care le-am citit.
Vizitato- Vizitator
"Cărţile care te ajută cel mai mult sunt cele care te fac să gândeşti cel mai mult. Cel mai greu înveţi când citeşti cărţi uşoare; dar o carte extraordinară care vine de la un gânditor remarcabil este o corabie a gândirii, plină la refuz cu adevăr şi frumuseţe." Aşa sună un citat din Theodore Parker.
Întradevăr, rar mai vezi un tânăr cu o carte în mână, care să o citească de la cap la coadă cu plăcere. Recunosc, nici eu nu sunt un pasionat înrăit de cărţi, dar când găsesc o carte care să mă atragă în lumea ei, nu aleg să zic nu. Încurând, cărţile cred că vor fi "înlocuite" de tot felul de aparate moderne, care au ca scop doar îndepărtarea atenţiei de la adevăratele valori lăsate pe pământ de mii şi mii de oameni cu duh. Să sperăm că nu vor fi abandonate "într-un colţ" al uitării, să sperăm că mereu se vor găsii câţiva oameni care să reliefeze anumite valori ale unei cărţi, să sperăm că nu vom uita ce este cu adevărat o carte.
În final vreau să închei cu un citat:
"Cărţile sunt cărăuşii civiizaţiei. Fără cărţi, istoria e mută, literatura nu are glas, ştiinţa paralizată, iar gândirea şi meditaţia suspendate." de Barbara Tuchman
Întradevăr, rar mai vezi un tânăr cu o carte în mână, care să o citească de la cap la coadă cu plăcere. Recunosc, nici eu nu sunt un pasionat înrăit de cărţi, dar când găsesc o carte care să mă atragă în lumea ei, nu aleg să zic nu. Încurând, cărţile cred că vor fi "înlocuite" de tot felul de aparate moderne, care au ca scop doar îndepărtarea atenţiei de la adevăratele valori lăsate pe pământ de mii şi mii de oameni cu duh. Să sperăm că nu vor fi abandonate "într-un colţ" al uitării, să sperăm că mereu se vor găsii câţiva oameni care să reliefeze anumite valori ale unei cărţi, să sperăm că nu vom uita ce este cu adevărat o carte.
În final vreau să închei cu un citat:
"Cărţile sunt cărăuşii civiizaţiei. Fără cărţi, istoria e mută, literatura nu are glas, ştiinţa paralizată, iar gândirea şi meditaţia suspendate." de Barbara Tuchman
cititul? e foarte frumos.. + ca acuma daca e vacanta ai timp liber sa citesti ce vrei. eu am inceput sa citesc "Razboiul lumilor" dupa ce am terminat "Omul invizibil" . am citit "Aminitiri din copilarie" ; "Basme" de Petre Ispirescu ; "Ciresarii" de Constantin Chirita...din pacate la "Ciresarii" nu am gasit ultimul volum nici la biblioteca ; nici la cea de acasa...si e ciudat faptul ca am o biblioteca surpirinzator de mare.
Momentan m-am oprit la Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade. Mai mult decat atat, pot sa spun ca, m-am indragostit in acest roman. Nu am mai citit asa ceva pana acum. Mi se pare ca se vorbeste despre viata mea in acel roman.
Coddy- Membru activ
Varsta : 74
Localizare : ...
Data înscrierii : 07/01/2012
Mulțumiri : 0
Vă recomand să luaţi de la bibliotecă sau să cumpăraţi cartea "Invitaţie la vals" de Mihail Drumeş. O carte excepţională! Cu asta spun totul.
Mie mi-a placut cartea Omul Invizibil de H.G.Wells. O carte exeptionala in care este dezvaluita viata unui student exceptional la medicina, care a creat o potiune a invizibilitatii. A testat-o chiar pe el, iar apoi vazand ca are multe avantaje a abuzat de invizibilitatea sa, dar in final si-a piardut viata chiar din aceasta cauza. (Invizibilitatea). Cu ajutorul ei a furat, a agresat oameni pentru diferite "mofturi" , si-a tradat prietenii...
O alta care frumoasa este Winnetou. Inca nu am terminat-o, sunt 3 volume mari, dar va spun de acum, merita citita.
O alta care frumoasa este Winnetou. Inca nu am terminat-o, sunt 3 volume mari, dar va spun de acum, merita citita.
Mie imi place cartea ,,Capcana''
Uitati descrierea cartii :
Cand Luke Sheldon, un baiat de cincisprezece ani, este admis intr-o tabara de vara pentru copii dotati din SUA, crede ca va avea parte de aventura vietii sale. Inconjurata de paduri si construita deasupra unui labirint de tuneluri, Tabara Sperantei ofera mai mult decat atat. Oare zvonurile despre cei trei copii care au disparut in urma cu mai multi ani sunt adevarate? Si de ce refuza conducatorul taberei, Capitanul Budd, sa vorbeasca despre asta? Cand Luke incepe sa gaseasca mesaje codificate in cabana sa, crede ca e doar un joc copilaresc - dar apoi unul dintre prietenii sai este atacat. Luke descopera mult prea tarziu ca a fost atras intr-o capcana inspaimantatoare, care l-ar putea costa viata...
Este o cartea foarte frumoasa si trebuie citita!O recomand
Uitati descrierea cartii :
Cand Luke Sheldon, un baiat de cincisprezece ani, este admis intr-o tabara de vara pentru copii dotati din SUA, crede ca va avea parte de aventura vietii sale. Inconjurata de paduri si construita deasupra unui labirint de tuneluri, Tabara Sperantei ofera mai mult decat atat. Oare zvonurile despre cei trei copii care au disparut in urma cu mai multi ani sunt adevarate? Si de ce refuza conducatorul taberei, Capitanul Budd, sa vorbeasca despre asta? Cand Luke incepe sa gaseasca mesaje codificate in cabana sa, crede ca e doar un joc copilaresc - dar apoi unul dintre prietenii sai este atacat. Luke descopera mult prea tarziu ca a fost atras intr-o capcana inspaimantatoare, care l-ar putea costa viata...
Este o cartea foarte frumoasa si trebuie citita!O recomand
Ultimele carti citite au fost : "De veghe in lanul de secara" , " 10 Negri mititei" si "Hobbitul"
Sunt carti total diferite, dar, sunt excelent scrise . Va recomand mai ales " Hobbitul" o carte de aventura geniala .
Sunt carti total diferite, dar, sunt excelent scrise . Va recomand mai ales " Hobbitul" o carte de aventura geniala .
Si eu am citit destule carti...cel mai mult mi-au placut volumele Harry Potter.
Spre deosebire de majoritate, eu citesc mai mult literatura romana decat cea universala. Am citit multe carti, printre care "Romanul adolescentului miop" (de Mircea Eliade), "Tema pentru acasa" (de Nicolae Dabija), "Latrand la luna" (de Aureliu Busuioc), "Calatorii in jurul omului" (de Alexei Marinat), "Speranta" (de Mihail Diaconescu) si multe-multe altele.
Iubesc cartile
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» Discutii, pareri si sugestii despre anunturile facute pe forumgratuit
» Pe forumurile gratuite sunt permise discuţii despre politică?
» cum fac ca atunci cand pun clickul pe un titlu de la forum/subforum si multe altele sa se faca in mai multe culori.?
» Cerere carte de vizită
» Regulile forumului Discutii Generale
» Pe forumurile gratuite sunt permise discuţii despre politică?
» cum fac ca atunci cand pun clickul pe un titlu de la forum/subforum si multe altele sa se faca in mai multe culori.?
» Cerere carte de vizită
» Regulile forumului Discutii Generale
Pagina 3 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum