Meniul de navigare

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Meniul de navigare

Mesaj Scris de Cassius Dio Joi Mar 28, 2013 6:07 pm

Meniul de navigare

Bun gasit!

Sageată In acest tutorial va vom explica in detaliu ce este si la ce se foloseste bara de navigare. De asemenea, vom vorbi si despre metodele de personalizare a acesteia, adaugarea unor noi butoane cat si despre modul de configurare a meniului de navigare.

I. Ce este meniul de navigare?

Sageată Meniul de navigare este un set de butoane asociate cu link-uri, prin care putem fie naviga intr-un mod mai rapid si mai eficient in cadrul forumului, fie beneficia de utilitatile acestuia. Aceasta se regaseste in partea de sus a paginii, exact sub banner-ul forumului. Folosindu-ne de el putem cauta un subiect sau un membru; edita sau vizualiza datele din profilul personal; citi si trimite mesaje private; sa ne conectam si sa ne deconectam de pe forum oricand dorim. Pe langa optiunile existente deja, putem adauga propriile meniuri.
Meniul de navigare SWhSNe6

II. Functionalitatile butoanelor de navigare

Sageată Unele butoane sint implicite, altele apar doar daca activam anumite module sau optiuni. Putem restrictiona accesul membrilor si vizitatorilor la unele butoane, despre acesta aflati citind punctul III. Putem adauga butoane noi - cititi punctul IV.
Mai jos va vom explica in detaliu ce rol indeplineste fiecare buton preconfigurat.

Meniul de navigare 9jXSE9 Acasa redirectioneaza spre indexul forumului, de pe orice pagina ne-am afla. Daca folosim o pagina HTML sau portalul ca fiind pagina de start, trebuie sa luam in consideratie faptul ca prima nu poate fi accesata din meniu decit daca adaugam un buton personalizat, iar pentru portal exista un alt buton.
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Cu ajutorul butonului Portal putem accesa portalul forumului, daca acesta a fost activat. Pentru mai multe detalii cititi acest tutorial: Instalarea si configurarea portalului
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Butonul Calendar apare de asemenea doar daca ati activat modulul respectiv. Cu ajutorul acestuia putem vedea cine isi sarbatoreste ziua de nastere azi sau in urmatoarele zile. Calendarul ne ofera si alte optiuni suplimentare. Detalii in acest tutorial: Calendarul
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Butonul Galerie ne va redirectiona catre galeria forumului, unde putem adauga sau vizualiza imagini. El devine vizibil doar daca ati activat acest modul optional. Despre cum puteti instala si utiliza galeria cititi in acest tutorial: Utilizarea galeriei
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Butonul FAQ este foarte util pentru utilizatorii incepatori dar si pentru vizitatori. Acestia pot afla intr-un mod simplu si eficient cum se utilizeaza forumul si functiunile de baza ale acestuia.
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Facind click pe Cautare ni se va deschide o caseta prin care, introducand cuvintele cheie care ne intereseaza, putem gasi orice topic din forum dupa denumirea acestuia. Mai multe detalii privind functionarea acestui buton, cititi acest tutorial: Cum se foloseste optiunea Cautare
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Butonul Membri ne va redirectiona catre o pagina care ne va ajuta sa gasim mult mai repede membrii care ne intereseaza. Pentru acest lucru exista chiar si o optiune pentru cautarea membrior dupa numele acestora. Initial insa, vom putea vedea toti membrii forumului intr-un tabel, sortati dupa ultima vizita a acestora.
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Grupuri este un buton pe care-l putem folosi pentru a vedea din ce grupuri facem parte si informatii despre grupurile forumului, inclusiv membrii care fac parte dintr-un anume grup. Despre cum putem adauga pe propriul forum grupuri, avem pus la dispozitie urmatorul tutorial: Totul despre grupuri
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Profil ne va redirectiona catre pagina de editare a profilului personal. De pe aceasta pagina vom putea modifica datele contului nostru si vom configura majoritatea preferintelor personale privind utilizarea forumului, mesageria privata, lista de prieteni, etc.
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Cu ajutorul Mesageriei private vom avea acces la o metoda foarte eficienta pentru comunicarea cu diferiti membri ai forumului prin garantarea politicii de confidentialitate a mesajelor. Informatii complete despre mesageria privata gasiti citind acest tutorial: Mesagerie Privata / Mesaje Private
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Folosind butonul Conectare / Deconectare, membrii deja inregistrati se pot conecta la forum, folosind datele de logare proprii si respectiv pot incheia sesiunea curenta, deconectind-se de la contul lor de utilizator.
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Butonul Inregistrare este vizibil doar vizitatorilor si deschide formularul pentru crearea unui nou cont pe forum - in principal datele de logare ale contului (nume de utilizator, email si parola); la alegerea administratorilor, pot fi adaugate rubrici suplimentare obligatorii.
.

III. Configurarea meniului de navigare

Sageată Putem configura modul de afisare a meniului de navigare: Panou de administrare ~> Pagina de start ~> Antet si navigare
Meniul de navigare 37534510
Selectind "Afisati numai imagini in bara de link-uri: Da", vor fi afisate doar imaginile corespunzatoare butoanelor, iar daca selectati "Nu" vor fi afisate atit imaginile cit si link-urile cu denumirea fiecarui buton. Aceasta va permite o mai mare flexibilitate in crearea temei pentru forumul dumneavoastra precum si aranjarea automata pe mai multe rinduri a link-urilor din meniu, mai ales daca ati adaugat butoane suplimentare.

Sageată Putem alege imagini pentru fiecare buton
Fie din tabelul afisat in locatia anterioara din panoul de adminsitrare, fie din Panoul de administrare ~> Afisare ~> Imagini si culori ~> Administrare imagini ~> Mod avansat ~> General/Navigare.
Butoanele Conectare si Mesagerie contin 2 imagini, implicit si doua rubrici pentru acestea: Imagine si Imagine secundara. Aceasta facilitate consta in schimbarea imaginii din Conectare in Deconectare si din Mesagerie in Aveti un mesaj privat nou atunci cand e cazul.

Sageată Daca dorim sa editam permisiunile meniurilor deja existente putem face acest lucru din Panou de Administrare ~> Utilizatori & Grupuri ~> Permisiuni speciale.
Meniul de navigare 66062910

Atentie! Aceste permisiuni se refera de fapt la nivelurile de acces la functiile/modulele din lista de permisiuni, aceasta ducind in mod automat la afisarea diferita a barei de navigare functie de permisiunile celui care o vizualizeaza.
Exemplu:
Daca doriti sa permiteti accesul membrilor la grupuri, trebuie sa configurati permisiunile rubricii "Grupuri" la nivelul Membri. Daca totodata nu doriti ca acest buton sa fie vizibil pentru membri, va trebui sa alegeti modul de afisare "Afisati numai imagini in bara de link-uri: Da" si sa eliminati imaginea aferenta butonului. Astfel el nu va mai fi vizibil, insa membrii vor avea in continuare acces la grupuri folosind link-ul http://adresa_forum//groups

Exclamare Pentru butoanele Acasa, Portal, Profil, Mesagerie, Inregistrare sau Conectare nu putem configura permisiunile de acces.

IV. Adaugarea unor noi butoane

Sageată In cazul in care dorim sa adaugam butoane noi in meniul de navigare, avem 2 optiuni:
1. Adaugam un nou rand de de butoane urmarind pasii din acest tutorial:Meniu de navigare suplimentar

2. Adaugam butoanele noi in rand cu cele deja existente.
Vom vizita in acest sens Panou de Administrare ~> Afisare ~> Pagina de start ~> Antet & Navigare ~> Adauga un meniu personalizat.
Meniul de navigare 1BD7mCs

Meniul de navigare 9jXSE9 Meniu: Denumirea butonului. Vom completa-o succint si descriptiv, chiar daca denumirea acesteia nu va fi vizibila decat in panoul de administrare.
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Imagine: Vom adauga link-ul direct al imaginii pentru butonul de navigare. Aceasta este obligatorie daca ati ales  "Afisati numai imagini in bara de link-uri: Da", altfel butonul nu va fi vizibil.
.
Meniul de navigare 9jXSE9  Text: vom scrie denumirea butonului afisat in meniul de navigare. Aceasta va fi vizibila in meniu doar daca ati ales modul de afisare  "Afisati numai imagini in bara de link-uri: Nu"
.
Meniul de navigare 9jXSE9 URL de redirectionare: link-ul catre care va redirectiona butonul din meniu.
.
Meniul de navigare 9jXSE9 Permisiuni: de aici alegem cine poate vedea butonul.
.
Meniul de navigare 9jXSE9  Rubrica Afisare ne permite sa adaugam o optiune de deschidere a unui nou tab in browserele utilizatorilor ce vor accesa link-ul din meniu. Pentru activarea acestei optiuni vom bifa casuta Deschide intr-o fereastra noua.

Dupa ce am completat rubricile dupa bunul plac, facem click pe butonul  Inregistrare

Putem edita si butoanele deja existente in meniul de navigare. Daca ne aflam in Panou de Administrare ~> Afisare ~> Pagina de start ~> Antet & Navigare, facem click pe iconita  Modificare din partea dreapta a butonului pe care dorim sa-l editam. Putem modifica doar imaginile pe aceasta cale, nu si textul in sine.

Rezultat:
Meniul de navigare 8144273438


Tutorial scris de SGSS

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
Cassius Dio

Cassius Dio
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 10826
Varsta : 23
Localizare : Strawberry Fields
Data înscrierii : 13/07/2012
Mulțumiri : 84
Pachetul Gratuit Internet Explorer phpBB3

http://beatles.forummo.com/
Cassius Dio a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum