Mesagerie Privata / Mesaje Private

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Mesagerie Privata / Mesaje Private

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 19 Feb - 17:17

Mesagerie Privata / Mesaje Private


Ce este mesageria privata?

Mesageria privata este o metoda prin care membrii unui forum pot schimba intre ei mesaje, fara ca acestea sa fie in vazul tuturor asa cum sint celelalte dialoguri purtate in forum.
Pentru a avea acces la mesajele dumneavoastra private este suficient sa faceti click pe linkul/butonul "Mesagerie" aflat in bara de navigare situata imediat sub logo-ul (antetul) forumului.


De asemenea, puteti sa folositi bara de instrumente daca ea este instalata in forumul dumneavoastra, meniul "Bine ati venit".


Dosarele mesageriei privateInbox : Mesajele pe care vi le trimit ceilalti membri. Atunci cind faceti click pe butonul "Mesagerie" acesta este dosarul unde veti ajunge automat.
Tot de aici puteti scrie mesaje private noi.

Mesaje trimise: Mesajele pe care le-ati trimis si care au fost citite de catre destinatar.

Mesaje in curs de trimitere: Mesajele pe care le-ati trimis dar care nu au fost inca citite de catre destinatar. Indata ce un mesaj a fost citit, trece in Mesaje trimise.  

Arhiva : Permite pastrarea mesajelor importante.

Idee Si aici, ca si in forum, veti putea vedea mesajele noi, pe care inca nu le-ati citit, ele fiind marcate cu aceleasi imagini pentru mesaje noi ca si subiectele forumului. De asemenea functioneaza si iconurile pentru subiecte - de tipul  Icon-ul rezolvat - la care membrii au acces, functie de permisiunile setate pentru acestea.

Activarea si configurarea mesageriei private

Panou de administrare -> General -> Mesaje si emailuri -> Mesaje privateAtentie! Activarea si dezactivarea mesageriei private se realizeaza pentru toti membrii, inclusiv pentru administratori si moderatori.
Idee In mesajul de intimpinare puteti folosi variabilele formului pentru a-l personaliza, de pilda adresindu-va utilizatorului direct pe nume  A face cu ochiul

Precautii privind folosirea mesageriei private

Se poate intampla ca un membru sa utilizeze MP in scop negativ : publicitate, spam, chiar hartuire. In acest caz cel mai bine ar fi sa-l impiedicati sa continue. Puteti incepe printr-o avertizare iar daca aceasta are efect contrar, puteti merge pana la a exclude membrul respectiv sau a-i interzice sa mai trimita mesaje private. Forumgratuit va pune la dispozitie citeva metode de control al unui astfel de comportament.

Sageată Consultati numarul de mesaje private ale unui membru (doar pentru administratori si moderatori) : Click pe  "Membri" in meniul de navigare apoi click pe pseudonimul membrului respectiv si in profilul sau veti vedea numarul de mesaje private trimise.
Cu exceptia membrilor din staff, un numar exagerat de mare de mesaje private in comparatie cu numarul de mesaje postate in forum, poate fi considerat suspect.


Sageată Impiedicati un membru sa foloseasca mesageria privata :

Panou de administrare -> Utilizatori & Grupuri -> Utilizatori -> Administrare utilizatori

Click pe utilizatorul problematic pentru a-i vedea profilul. In partea de jos a paginii, in zona Campuri speciale doar pentru administrator bifati Nu pentru optiunea Poate trimite mesaje private. Daca utilizatorul revine la un comportament normal, este posibil sa-i reacordati dreptul. In acelasi loc, bifati Da in loc de Nu. Nu uitati sa salvati, apasind pe  Inregistrare


Sageată Setati un numar minim de mesaje postate in forum pentru a avea acces la mesageria privata:
Panou de administrare -> General -> Mesaje si emailuri -> Mesaje privateExclamare Aceasta limitare nu se aplica administratorilor si moderatorilor forumului.

Sageată Blocati propria mesagerie privata:
Dumneavoastra veti putea trimite mesaje private, insa ceilalti membri nu vor putea sa va trimita vreun mesaj.
Mergeti in profilul dumneavoastra personal, rubrica Preferinte, Autorizeaza membrii sa imi trimita mesaje private : bifati Nu.


Exclamare Aceasta restrictie nu se aplica administratorilor, ei pot trimite mesaje oricarui membru, chiar daca acesta are mesageria privata dezactivata.

Studiu Pentru mai multe informatii legate de mesageria privata, va recomandam sa cititi si acest tutorial: Trimiterea unui mesaj privat catre toti membrii forumului

Succes!  sunny

Tutorial scris de Staff-ul Forumgratuit
Ultima actualizare: 14.12.2013 ~ Ina

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
avatar
Admin
Administrator
Administrator

Mesaje : 882
Data înscrierii : 14/12/2007
Multumiri : 15

Vezi profilul utilizatorului https://help.forumgratuit.ro

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum