Uneltele pentru administratorii fondatori

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Uneltele pentru administratorii fondatori

Mesaj Scris de Ina la data de Dum 20 Ian - 13:21

Uneltele pentru administratorii fondatori
Pentru a putea accesa uneltele, trebui sa indepliniti urmatoarele conditii:
1. Sa fiti fondatorul forumului
2. Sa cunoasteti parola fondatoare


Ce sint uneltele pentru administratorii fondatori ?

Administratorul fondator este creatorul si deci detinatorul forumului. Fiecare fondator beneficiaza de instrumente specifice, care ii permit sa efectueze actiuni esentiale privind securitatea forumului sau.

Cum accesati uneltele ?

Puteti gasi un link direct spre unelte in mai multe locuri:

 Pe pagina de start a Panoului dumneavoastra de administrare:


Urmind calea: Panou de administrare -> General -> Forum -> Securitate


 Click pe linkul direct de aici: Unelte Forumgratuit.

Pentru autentificare trebuie sa completati urmatoarele informatii:


Apoi dati click pe "Click aici pentru autentificare"
Sageată Fondatori : V-ati pierdut parola ? Click aici!

Ce instrumente am la dispozitie si cum le folosesc ?

1. Modificarea profilului fondatoruluiDe aici puteti modifica atit adresa de e-mail de creatie cit si parola fondatoare. Dupa modificarea parolei, veti folosi parola noua pentru urmatoarea conectare la unelte.
Adresa de mail folosita trebuie sa fie o adresa activa, la care aveti acces.
Este extrem de important sa retineti aceste date. Nu doar pentru ca sint necesare pentru a va putea conecta data viitoare la unelte, dar mai ales pentru ca adresa de mail fondatoare este obligatorie in caz de pierdere a parolei, pentru ca staff-ul sa va poata trimite o noua parola.

Exclamare  Aceasta modificare nu are efect si asupra adresei de e-mail si parolei contului dumneavoastra din forum.

2. Restaurarea forumului intr-o versiune precedentaDe aici veti putea sa va recuperati forumul prin restaurarea uneia dintre salvarile existente - atit daca ati sters din greseala mesaje sau utilizatori, cit si in cazul in care forumul dumneavoastra a fost spart/hacked, sau daca ati introdus in forum diverse coduri/scripturi care au dus la imposibilitatea accesarii forumului.
Intrucit acest instrument este extrem de important, va invitam sa cititi acest tutorial detaliat.

3. Conectarea directa la Panoul de administrareFolositi acest instrument daca nu mai vedeti linkul spre Panoul de administrare sau daca dintr-un motiv sau altul nu va puteti accesa forumul.
Puteti introduce numele de utilizator si parola contului fondator, dar si numele si parola oricarui alt cont de administrator.
Exclamare In acest formular se completeaza datele contului din forum si nu cele solicitate la autentificarea la unelte.

4. Reinceperea excluderiiAlegeti "Reincepe" si apasati "Submit". Aceasta va sterge intreaga lista de utilizatori exclusi.
Folositi aceasta optiune doar in cazul extrem in care ati fost exclus din greseala din proriul forum - de exemplu prin banarea propriei adrese de IP -  si nu doriti sa pierdeti utilizatori si mesaje prin restaurarea forumului la o data anterioara.
Exclamare Toti utilizatorii exclusi vor fi reactivati si toate adresele de e-mail si IP-urile interzise vor fi de asemenea sterse din lista.

5. Modificarea optiunii securizate "Interzice trimiterea unei noi parole prin e-mail pentru administratori si moderatori"


Daca v-ati uitat parola de la forum, insa va reamintiti parola de la unelte, puteti de aici sa dezactivati optiunea de securitate, pentru a obtine o noua parola pentru contul din forum, folosind linkul "Mi-am uitat parola" pus la dispozitia utilizatorilor la conectare.
Dupa dezactivarea optiunii, va reintoarceti la forum, click pe Conectare si apoi click pe link pentru a primi o noua parola pentru contul din forum prin e-mail - pe adresa de e-mail pe care o aveti trecuta in profil.


Va recomandam ca, de indata ce ati obtinut o noua parola, sa reactivati optiunea de securitate, pentru a evita preluarea forumului dvs de catre persoane nedorite care ar putea obtine acces la contul dumneavoastra de e-mail.
Aceasta se realizeaza din Panoul de administrare -> General -> SecuritateTutorial scris de Ina
~ ultima actualizare a fost efectuata de catre Zeus in data de 25.10.2014

Copyright ˆForumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
avatar
Ina
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 13752
Varsta : 46
Data înscrierii : 05/03/2009
Multumiri : 79
Niciun avertisment

Vezi profilul utilizatorului http://www.goblenul.com

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum