Banarea ip-urilor dinamice
Forum gratuit: forum de suport al utilizatorilor :: Diverse :: Sugestii (propuneri) :: Discutii generale :: Sugestii respinse definitiv
Pagina 3 din 3 • Distribuiţi
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Crearea unui sistem de banare a IP-urilor dinamice !
Banarea ip-urilor dinamice
Rezumarea primului mesaj :
Salutare tuturor ! In ultimul timp am banat si sters pe forumul meu 15 conturi diferite care s-au dovedit a fi ale aceluiasi utilizator ! Am banat adresele de emai si ip dar cum in ziua de astazi majoritatea ip-urilor sunt dinamice (se schimba automat la interval scurt de timp) metoda de banare ip nu mai este eficienta !
Ma gandeam ca poate este posibil sa se faca ceva pentru banarea acestor ip-uri dinamice !
Salutare tuturor ! In ultimul timp am banat si sters pe forumul meu 15 conturi diferite care s-au dovedit a fi ale aceluiasi utilizator ! Am banat adresele de emai si ip dar cum in ziua de astazi majoritatea ip-urilor sunt dinamice (se schimba automat la interval scurt de timp) metoda de banare ip nu mai este eficienta !
Ma gandeam ca poate este posibil sa se faca ceva pentru banarea acestor ip-uri dinamice !
Ultima editare efectuata de catre BODO.jr in Dum Iun 26, 2011 5:43 am, editata de 1 ori
Re: Banarea ip-urilor dinamice
Bună dimineaţa,
Mr.Pagnel, o aşanumită "scădere" a activităţii forumului nu apare în clipa în care banezi un anumit membru. Activitatea depinde de mesaje, intervalul de răspuns la acestea etc... . Am votat da.
Mr.Pagnel, o aşanumită "scădere" a activităţii forumului nu apare în clipa în care banezi un anumit membru. Activitatea depinde de mesaje, intervalul de răspuns la acestea etc... . Am votat da.
E foarte buna ideea:Eu o sa votez ,,da'' fiindca multi acum mai nou isi fac mii de conturi pe un IP dinamic!Iar tu poti sa le dai ban cat vrei fiindca revin din nou si la un moment ti se pare enervant si obositor!Ar fi mult mai bine dar s-ar face ceva!
CONTRA.
Degeaba banati ip-urile dinamice. Daca vrea sa intre pe forum, merge la alt pc si tot intra. Deci e degeaba.
Degeaba banati ip-urile dinamice. Daca vrea sa intre pe forum, merge la alt pc si tot intra. Deci e degeaba.
Vizitato- Vizitator
De acord cu FastCode, contraargument mai bun nu exista. Pe langa asta, sunt destule programe, care iti poate modifica ip-ul si poti posta cu ip din China, India, Cipru, Franta si altele. Mie unul mi-ar fi placut, dar greu de crezut ca se poate aplica asa ceva...
Imi pare rau... contra.
Imi pare rau... contra.
FastCode a scris:CONTRA.
FastCode, este puţin probabil ca utilizatorul să intre de pe alt PC şi să aibă o activitate pe forumul respectiv. Să gândim logic, ce om întreg la minte ar face una ca asta...? Să spunem că se banează şi ip-ul respectiv... până la urmă posibilitatea de a reintra pe forum se reduce sau se sfârşeşte.
Ba este foarte posibil, Keir, daca are un stick USB si calatoreste cu un laptop sau iPad.
IP-urile dinamice au prostul obicei de a se repeta la alti utilizatori. Ce a fost azi la un user banat, miine il poate avea chiar un administrator sau moderator, pentru ca serverul aloca alternativ IP-urile din clasa de IP detinuta de provider. Asa ca azi excluzi pe cineva, miine pe tine insuti.
Banarea unei intregi clase este sinucidere curata pentru un forum.
Banarea pe MAC ar functiona pentru un acelasi PC, dar e posibil ca omul sa cumpere o noua placa de retea care e foarte ieftina si ramine la fel de inutila si varianta asta.
Pe scurt, excluderea de orice fel nu poate fi decit temporara. De altfel, inainte vreme, forumurile chiar tineau cont de acest lucru si dupa un anume timp IP-urile banate erau sterse automat din baza de date/PA.
Practic vorbind, daca nu va faceti dusmani, nu veti avea nevoie sa banati pe nimeni mai mult de citeva zile/saptamini, pentru ca orice spammer care se plictiseste acasa, se plictiseste si de a spama un forum dupa un timp si se muta in alta parte. Iar spamul prin intermediul unor roboti se poate elimina prin setarile nou implementate de forumgratuit.
Mai exista si spamul prin formularul de contact, pe care nu il puteti controla.
In ce ma priveste, sugestia de fata e complet inutila, ca si orice incercare de a exclude definitiv pe cineva. Mai degraba administratorii ar invata cite ceva despre relatii cu publicul ca sa aiba mai multi prieteni in loc sa se lupte cu spamerii la nesfirsit, precum Don Quijote cu morile de vint.
Numai bine!
IP-urile dinamice au prostul obicei de a se repeta la alti utilizatori. Ce a fost azi la un user banat, miine il poate avea chiar un administrator sau moderator, pentru ca serverul aloca alternativ IP-urile din clasa de IP detinuta de provider. Asa ca azi excluzi pe cineva, miine pe tine insuti.
Banarea unei intregi clase este sinucidere curata pentru un forum.
Banarea pe MAC ar functiona pentru un acelasi PC, dar e posibil ca omul sa cumpere o noua placa de retea care e foarte ieftina si ramine la fel de inutila si varianta asta.
Pe scurt, excluderea de orice fel nu poate fi decit temporara. De altfel, inainte vreme, forumurile chiar tineau cont de acest lucru si dupa un anume timp IP-urile banate erau sterse automat din baza de date/PA.
Practic vorbind, daca nu va faceti dusmani, nu veti avea nevoie sa banati pe nimeni mai mult de citeva zile/saptamini, pentru ca orice spammer care se plictiseste acasa, se plictiseste si de a spama un forum dupa un timp si se muta in alta parte. Iar spamul prin intermediul unor roboti se poate elimina prin setarile nou implementate de forumgratuit.
Mai exista si spamul prin formularul de contact, pe care nu il puteti controla.
In ce ma priveste, sugestia de fata e complet inutila, ca si orice incercare de a exclude definitiv pe cineva. Mai degraba administratorii ar invata cite ceva despre relatii cu publicul ca sa aiba mai multi prieteni in loc sa se lupte cu spamerii la nesfirsit, precum Don Quijote cu morile de vint.
Numai bine!
Ar fi foarte util sa putem exclude utilizatori cu IP-uri dinamice. Votul meu este DA
Este o idee buna dar pare imposibil....Poti bana hostul dar, risti sa banezi vreo 20-30 utilizatori in acelasi timp.
La router de exemplu ip-urile se refolosesc...un prieten a avut IP-ul X astazi si peste 2 saptamani un alt vecin a avut acelasi IP. Deci din nou, poti bana oameni nevinovati...
In cazul in care se poate votul meu este Da.
La router de exemplu ip-urile se refolosesc...un prieten a avut IP-ul X astazi si peste 2 saptamani un alt vecin a avut acelasi IP. Deci din nou, poti bana oameni nevinovati...
In cazul in care se poate votul meu este Da.
Votez "da" .
Ar fi o optiune folositoare .
Ar fi o optiune folositoare .
Se pare ca banarea IP-urilor dinamice este imposibil de realizat, cu exceptia banarii intregii clase de IP.
Sugestie inchisa si arhivata.
Sugestie inchisa si arhivata.
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Banarea IP-urilor dinamice
» Banarea pe forumul de suport
» Personalizarea hastag-urilor
» Dezactivarea Widget-urilor
» Modificarea widget-urilor
» Banarea pe forumul de suport
» Personalizarea hastag-urilor
» Dezactivarea Widget-urilor
» Modificarea widget-urilor
Forum gratuit: forum de suport al utilizatorilor :: Diverse :: Sugestii (propuneri) :: Discutii generale :: Sugestii respinse definitiv
Pagina 3 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum