Cum adaugam si gestionam noi categorii pe Blogratuit?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Cum adaugam si gestionam noi categorii pe Blogratuit?

Mesaj Scris de Louk la data de Dum 24 Mai - 12:55

Adaugarea si gestionarea de noi categorii

Pentru un blog bine administrat, dezvoltat și populat, utilizatorii folosesc categoriile. Acestea se utilizează la încadrarea articolelor postate pe domenii diferite. Iată cum putem crea și gestiona aceste categorii:

Pentru a modifica / crea / șterge sau adăuga noi categorii, mergeți la Panou Administrator => Categorii. A face cu ochiul

După cum se menționează și în legendă, puteți efectua aici 3 acțiuni: editarea categoriilor (), ștergerea categoriilor () sau adăugarea de noi categorii ().


1. Adăugarea / Editarea unei categorii. Pentru a adăuga o nouă categorie, folosiți butonul , adăugati un titlu potrivit categoriei dvs., o descriere de maxim 5-6 cuvinte (de preferat) și alegeți categoria mamă a acesteia (dacă doriți să apară pe prima pagină a blogului, alegeți "Baza", iar pentru a apărea în cadrul altei categorii din blog (ex. categoria cântăreți o puteți adăuga la categoria muzică) selectați-o pe cea dorită de dvs.).


2. Ștergerea categoriilor. Pentru a șterge o categorie, este necesară folosirea butonului . Atenție! Această operațiune este ireversibilă! In plus, dacă aveți în cadrul blogului mai multe categorii adăugate la categoria mamă și ștergeți categoria mamă direct, toate celelalte categorii vor fi șterse! Este de preferat să ștergeți pe rând fiecare categorie pentru a evita eventuale neplăceri. Fericit


3. Alegerea poziției unei categorii.
Pentru ca pe blog-ul dvs. categoriile să apară în ordinea pe care o doriți, puteți să o alegeți folosind butonul pentru a edita o categorie. La accesarea acestei pagini, veți găsi sub câmpul "Proprietăți pentru categorie", "Poziție verticală". Utilizând metoda drag&drop, le puteți poziționa după preferințe.
Tutorial realizat de Kegan

Reproducerea acestui tutorial nu este posibila fara acordul nostru, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
avatar
Louk
Membru onorific
Membru onorific

masculin

Mesaje : 9527
Localizare : România - o țară din ce în ce mai ocupată.
Data înscrierii : 25/04/2009
Multumiri : 171
Niciun avertisment

http://help.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum