Cum adaugam si gestionam noi categorii pe Blogratuit?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Cum adaugam si gestionam noi categorii pe Blogratuit?

Mesaj Scris de Louk la data de Dum 24 Mai - 12:55

Adaugarea si gestionarea de noi categorii

Pentru un blog bine administrat, dezvoltat şi populat, utilizatorii folosesc categoriile. Acestea se utilizează la încadrarea articolelor postate pe domenii diferite. Iată cum putem crea şi gestiona aceste categorii:

Pentru a modifica / crea / şterge sau adăuga noi categorii, mergeţi la Panou Administrator => Categorii. A face cu ochiul

După cum se menţionează şi în legendă, puteţi efectua aici 3 acţiuni: editarea categoriilor (), ştergerea categoriilor () sau adăugarea de noi categorii ().


1. Adăugarea / Editarea unei categorii. Pentru a adăuga o nouă categorie, folosiţi butonul , adăugati un titlu potrivit categoriei dvs., o descriere de maxim 5-6 cuvinte (de preferat) şi alegeţi categoria mamă a acesteia (dacă doriţi să apară pe prima pagină a blogului, alegeţi "Baza", iar pentru a apărea în cadrul altei categorii din blog (ex. categoria cântăreţi o puteţi adăuga la categoria muzică) selectaţi-o pe cea dorită de dvs.).


2. Ştergerea categoriilor. Pentru a şterge o categorie, este necesară folosirea butonului . Atenţie! Această operaţiune este ireversibilă! In plus, dacă aveţi în cadrul blogului mai multe categorii adăugate la categoria mamă şi ştergeţi categoria mamă direct, toate celelalte categorii vor fi şterse! Este de preferat să ştergeţi pe rând fiecare categorie pentru a evita eventuale neplăceri. Fericit


3. Alegerea poziţiei unei categorii.
Pentru ca pe blog-ul dvs. categoriile să apară în ordinea pe care o doriţi, puteţi să o alegeţi folosind butonul pentru a edita o categorie. La accesarea acestei pagini, veţi găsi sub câmpul "Proprietăţi pentru categorie", "Poziţie verticală". Utilizând metoda drag&drop, le puteţi poziţiona după preferinţe.
Tutorial realizat de Kegan

Reproducerea acestui tutorial nu este posibila fara acordul nostru, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
avatar
Louk
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 9527
Localizare : România - o ţară din ce în ce mai ocupată.
Data înscrierii : 25/04/2009
Multumiri : 171
Niciun avertisment

Vezi profilul utilizatorului https://help.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum