Sfaturi pentru promovarea forumului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Sfaturi pentru promovarea forumului Empty Sfaturi pentru promovarea forumului

Mesaj Scris de Admin la data de 27.02.08 12:16

Sfaturi pentru promovarea forumului

Dedesubt se afla o lista cu lucruri care va pot ajuta sa va promovaţi forumul. Ca la orice reclama, este important sa ţineţi cont de cat de bine funcţionează aceste metode pentru a aduce noi membrii forumului dumneavoastră. Nu toate metodele sunt gratuite, aşa ca asiguraţi-va ca va întrebaţi membrii de unde au auzit despre forumul dumneavoastră. Nu doriţi sa cheltuiţi bani pe metode de publicitate care nu funcţionează pentru dumneavoastră.

Metode gratuite de Publicitate/Promovare:

1. Folosiţi-va membrii! Nu va fie teama sa le cereţi sa va ajute in promovarea forumului dumneavoastră. Creaţi un topic într-o parte activa a forumului si spuneţi-le câteva idei despre cum pot ajuta in promovarea forumului.De asemenea spuneţi-le si lor sa va sugereze alte idei.
2. Site-urile sociale sunt o alta metoda buna de promovare. Aveţi un cont pe facebook/myspace/bebo/hi5 etc? Daca da, atunci adăugaţi-va propriul banner, link, descriere, este profilul dumneavoastră si puteţi sa îl folosiţi cum doriţi.(Nu uitaţi sa va rugaţi membri sa facă acest lucru si pe profilurile lor)
3. MSN/Yahoo!. Adăugaţi-va link-ul către forumul dumneavoastră la status-ul programului/programelor de mesagerie instanta pe care le folosiţi.( Nu uitaţi sa le spuneţi si membrilor dumneavoastră sa facă acest lucru)
4. Găsiţi alte site-uri/forumuri cu o tema similara cu cea a dumneavoastră. Daca membri de acolo au adrese pe facebook, hi5 etc. si/sau Id-uri de Yahoo!, MSN etc. adăugaţi-le le cele ale dumneavoastră. Staţi puţin timp vorbind cu ei, apoi invitaţii pe forumul dumneavoastră. NU ii adăugaţi direct si trimeteti-le adresa la forumul dumneavoastră deoarece vor şti ca acesta este singurul motiv pentru care i-aţi adăugat in lista/profilul dumneavoastră si veţi avea o reputaţie proasta.
5. Site-uri de publicitate gratuita, site-uri clasificate si Ebay. Sunt câteva site-uri de publicitate gratuita foarte bune. Încercaţi sa va adăugaţi bannere publicitare si/sau reclame in categoria potrivita pentru dumneavoastră.
6. Schimb de link-uri. Adăugaţi-va link-ul către forumul dumneavoastră pe cate mai multe site-uri/forumuri posibile.
7. Semnături si promovare prin e-mail.Adăugaţi-va link-ul in semnătura dumneavoastră pe fiecare forum/site pe care îl vizitaţi, dar asiguraţi-va ca nu încălcaţi regulile acelui forum/site înainte de a face acest lucru. Faceţi acest lucru si pe site-uri care nu au legătură cu tema forumului dumneavoastră. Nu se ştie niciodată!Puteţi de asemenea sa va adăugaţi o semnătură si la e-mailurile dumneavoastră si setaţi clientul de e-mail astfel încât sa va fie adăugată semnătura de fiecare data când trimiteţi un e-mail.
8. Adăugaţi-va forumul la Google/Yahoo/Msn/ask etc.Adăugarea de site-uri pe majoritatea motoarelor de căutare este gratuita.Totuşi poate dura mult timp pana când forumul dumneavoastră va apărea in lista de rezultate la căutare, aşa ca aveţi răbdare.

Metode plătite de Publicitate/Promovare:

1. Cărţi de vizita/Postere etc. Pentru postere le puteţi face voi singuri daca aveţi un program de editat imagini, sau întrebaţi pe cineva care ştie sa facă acest lucru, Apoi adăugaţi posterul pe forumul dumneavoastră astfel încât membri sa îl poată printa. Trimiteţi acestea tuturor membrilor care doresc acest lucru.
2. Google Ads/Yahoo! Advertising. Acestea sunt reclame sponsorizate care apar in motoarele de căutare Google/Yahoo!. Va puteţi stabili un buget dar aveţi grija, ce cuvinte cheie folosiţi, alegeţi-le cu înţelepciune altfel reclama dumneavoastră nu va fi foarte buna.
3. Publicitatea pe site-uri cu o tema similara.Unele dintre site-urile mai mari cu aceeaşi tema ca a dumneavoastră pot avea servicii de publicitate plătită.

Toate aceste metode ar trebui sa va ajute sa va promovaţi forumul. Dar acest lucru nu se întâmplă in doua săptămâni, ar trebui sa va petreceţi ceva timp in fiecare zi pentru promovarea forumului dumneavoastră. Daca nu aveţi timpul necesar, va sugerez sa întrebaţi daca este vreun membru disponibil sa va promoveze forumul.
Ţineţi minte ca publicitatea de la om la om este tot cea mai buna metoda forma de promovare a forumului dumneavoastră, aşa ca aveţi grija ca forumul sa fie cat mai lipsit de probleme, evitaţi sa faceţi lucruri care va pot aduce o reputaţie proasta si aveţi răbdare. Forumul va creste, odată cu noi membri.

Tutorial scris de Zinex, tradus in limba romana de Luky.

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
Admin

Admin
Administrator
Administrator

Mesaje : 889
Data înscrierii : 14/12/2007
Multumiri : 18
Niciun avertisment

https://help.forumgratuit.ro
Admin a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum