Personalizează-ți numele de domeniu

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Personalizează-ți numele de domeniu

Mesaj Scris de Mihai Mier Feb 17, 2021 4:13 am

Personalizează-ți numele de domeniu

Un forum, ca orice alt site web, este definit de adresa sa de internet (sau URL). Un forum Forumgratuit are, în general, o adresă care arată astfel: http://numele-forumului.forumgratuit.com

Această adresă este dată forumului dvs. la crearea sa, dar este destul de dificil de memorat. Dimpotrivă, este preferabilă o adresă precum http://www.numeledomeniului.com.

Adresa fiind mai ușor de reținut, este mai probabil ca vizitatorul să revină la forumul dvs. În plus, achiziționarea unui nume de domeniu oferă un aspect mai profesional forumului dvs., mai serios și credibil, care poate fi o garanție de interes pentru vizitatorii dvs.

Cumpărați un nume de domeniu pe Forumgratuit

Aveți posibilitatea de a alege un nume de domeniu pentru forumul dvs. cu extensiile .com / .net / .org / .biz, dar numai fondatorul este capabil să cumpere un nume de domeniu.

Achiziționarea de nume de domeniu este disponibilă numai pentru forumurile în pachet Pachet Avansat sau Pachet Premium pachet: dacă nu este cazul forumului dvs., va trebui să vă abonați la un pachet premium sau la un pachet avansat înainte de a putea cumpăra un produs nume de domeniu (cum să?)

Odată ce forumul dvs. este în pachet avansat sau premium, numele domeniului poate fi cumpărat cu 1200 de credite, un fel de monedă internă pe Forumgratuit. Sunt disponibile diferite metode de plată pentru a obține credite (pentru mai multe informații: gestionarea creditelor).

Accesați panoul de administrare  Diverse  Gestionarea creditelor - Cheltuiți credite și faceți click pe pictograma nume de domeniu:

Personalizează-ți numele de domeniu Domain10

VERIFICĂ DISPONIBILITATEA DOMENIULUI

Rețineți că lungimea maximă a unui nume de domeniu achiziționat de pe Forumgratuit este de 25 de caractere, extensie inclusă.

Personalizează-ți numele de domeniu Domain12

Două rezultate posibile:

a. Numele de domeniu pe care l-ați ales este deja utilizat: aceasta înseamnă că o altă persoană a cumpărat deja același nume de domeniu și că nu îl puteți achiziționa. Sistemul indică apoi disponibilitatea domeniului împreună cu celelalte extensii disponibile.
b. Numele de domeniu pe care l-ați ales este disponibil: acest lucru înseamnă că domeniul pe care l-ați ales este gratuit. Așadar, aveți posibilitatea să îl cumpărați pentru forumul dvs.!

Completați cu atenție informațiile solicitate

Asigurați-vă că informațiile date sunt corecte, li se poate cere dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă ajuta.

Personalizează-ți numele de domeniu Domain15

Atenție, un nume de domeniu este rezervat timp de un an. nici modificabil, nici modificabil pe toată perioada sa de valabilitate! După acest pas, comanda dvs. este înregistrată și nu vă mai puteți schimba numele de domeniu!

Informații de confidențialitate:
Forumgratuit are preocuparea permanentă de a păstra datele personale ale membrilor săi. În niciun caz nu folosim sau nu vom folosi datele dvs. personale în operațiuni de marketing. Vă garantăm că nicio revânzare a datelor dvs. nu va fi făcută direct sau indirect de Forumgratuit.

Cu toate acestea, publicarea informațiilor WHOIS este o obligație impusă de ICANN, autoritatea de reglementare globală a numelui de domeniu.

Deținerea unui nume de domeniu îți impune responsabilități legale, astfel încât oricine are nevoie să te contacteze într-o perioadă relativ scurtă de timp trebuie să poată face acest lucru.

Cu toate acestea, și pentru a proteja datele personale ale membrilor care au achiziționat un nume de domeniu prin Forumgratuit și pentru a lupta împotriva spamului, punem automat pe numele de domeniu ale membrilor noștri o protecție care să permită limitarea datelor publicate pe parcursul unui an. Începând cu anul 2, suntem obligați din punct de vedere legal să le publicăm în whois.

AȘTEAPTĂ PÂNĂ CÂND DOMENIUL TĂU ESTE ACTIVAT

Personalizează-ți numele de domeniu Domain16

Activarea numelui de domeniu necesită în medie 72 de ore (zile lucrătoare) și, uneori, mai mult. Veți fi notificat când este activat. Atâta timp cât nu primiți confirmarea activării sale, nu comunicați numele de domeniu pe care l-ați păstrat, persoanele rău intenționate îl pot cumpăra înainte ca noi să putem face acest lucru.

Redirecționare de la o adresă la alta

După achiziționarea numelui de domeniu, nu pierdeți adresa originală. Într-adevăr, forumul dvs. va fi întotdeauna disponibil pe adresa sa inițială http://numele-forumului.forumgratuit.com, precum și pe noua adresă http://www.numeledomeniului.com

Accesați panoul de administrare  General  Forum - Adresă forum

În fila „Numele de domeniu personalizat”, opțiunea Forțează redirecționarea URL vă oferă posibilitatea de a redirecționa automat utilizatorii care vor accesa forumul prin adresa sa veche către cea nouă.

Personalizează-ți numele de domeniu Domain11

Reînnoire personalizată a numelui de domeniu

Un nume de domeniu are o perioadă de valabilitate de un an, după care trebuie reînnoit pentru a-l utiliza în continuare. Reînnoirea este o operațiune manuală, care trebuie efectuată de către administratorul fondator. Nu este niciodată automat.

AVERTISMENTE PRECEDENTE

Cu 60 de zile înainte de expirarea numelui de domeniu, apare un avertisment în panoul de administrare:
Personalizează-ți numele de domeniu Domain13

Dacă domeniul încă nu a fost reînnoit cu 30 de zile înainte de expirarea sa, un avertisment este trimis prin e-mail către fondator (la adresa utilizată când a fost rezervat numele domeniului). Acest avertisment se repetă prin e-mail cu 7 zile înainte de expirare, apoi cu 24 de ore înainte.

REÎNNOIRE

Reînnoirea se face din panoul de administrare, în fila „Diverse”. De îndată ce intrați în perioada de reînnoire, apare un buton „Reînnoire”. Rețineți că puteți reînnoi domeniul înainte de expirarea acestuia fără a pierde zile de valabilitate (exemplu: domeniul meu este valabil până la 31 ianuarie, dacă îl reînnoiesc pe 10 ianuarie, anul suplimentar va începe pe 1 februarie).

Avertisment: reînnoirea unui nume de domeniu, precum și achiziționarea acestuia necesită ca forumul dvs. să se aboneze la pachetul Pachet Avansat sau la pachetul Pachet Premium: în caz contrar, nu veți putea să vă reînnoiți domeniul la expirarea Aceasta.

Personalizează-ți numele de domeniu Domain14

În anumite ipoteze, reînnoirea domeniului dvs. poate fi oferită de Forumgratuit. Această ofertă apare apoi pe indexul panoului dvs. de administrare.

subiecte asemănătoare

 Crearea unei cutii poștale sau a unei redirecționări cu numele meu de domeniu Achiziționarea unui nume de domeniu prin Forumgratuit vă permite să creați cutii poștale și redirecționări personalizate (exemplu: admin@my-forum.org). Acest tutorial explică cum să procedați.
 Configurarea unui nume de domeniu extern pentru a fi direcționat către forumul dvs. Subiect explicativ pentru membrii cu un nume de domeniu achiziționat în afara Forumgratuit.
 Transfer de nume de domeniu Un nume de domeniu personalizat dobândit prin Forumgratuit poate fi șters oricând din panoul de administrare, dar nu poate fi transferat.
Mihai

Mihai
Administrator
Administrator

Mesaje : 1463
Varsta : 23
Localizare : București, România
Data înscrierii : 25/09/2014
Mulțumiri : 87
Pachetul Premium Google Chrome phpBB3

http://fgsuport.forumgratuit.ro
Mihai a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum