Forum gratuit: forum de suport al utilizatorilor Forumgratuit
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cum creez categorii si forumuri ?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Cum creez categorii si forumuri ?

Mesaj Scris de Ina Dum Apr 21, 2013 3:07 pm

Adaugarea de categorii si forumuri


Dupa ce ati creat forumul dumneavoastra, trebuie sa-i asigurati o arhitectura potrivita cu subiectul acestuia. Aceasta implica adaugarea de categorii si forumuri, grupate pe tematici.

La infiintarea forumului, acesta va contine in mod implicit: o prima categorie; un prim forum, in cadrul primei categorii; cosul de gunoi al forumului
Puteti sa le modificati, sau sa le stergeti si sa creati propriile dumneavoastra categorii si forumuri. Pentru aceasta urmati calea:

Cum creez categorii si forumuri ? PucePanou de Administrare Cum creez categorii si forumuri ? Arrow10 General Cum creez categorii si forumuri ? Arrow10 Forum Cum creez categorii si forumuri ? Arrow10 Categorii si forumuri
Cum creez categorii si forumuri ? 55354710

Instrumentele de creatie pe care le aveti la dispozitie sint:
Cum creez categorii si forumuri ? 713205 - permite adaugarea unei categorii sau a unui forum, in nivelul curent (in dreptul caruia se afla butonul);
Cum creez categorii si forumuri ? 49380 - permite editarea (modificarea) proprietatilor forumului/categoriei curente;
Cum creez categorii si forumuri ? 682936 - permite configurarea permisiunilor forumului/categoriei curente;
Cum creez categorii si forumuri ? 58658 - permite stergerea forumului/categoriei curente.

Cum creez categorii si forumuri ? 09615172706 Creati o categorie

Facati click pe  Adauga in pozitia unde vreti sa adaugati categoria dumneavoastra. Se va deschide un formular pe care il veti completa dupa indicatiile din imagine:
Cum creez categorii si forumuri ? 12446410

Exclamare O categorie va fi vizibila doar daca va contine cel putin un forum.

Puteti folosi editorul HTML pentru a imbogati descrierea categoriei cu imagini, tabele, culori etc.
Descrierea unei categorii nu se va afisa pentru categoriile din index-ul forumului. Ea va fi vizibila doar pentru categoriile atasate altor categorii.

Cum creez categorii si forumuri ? 09615172706Creati un forum

Facati click pe  Adauga in pozitia unde vreti sa adaugati forumul dumneavoastra. Se va deschide un formular pe care il veti completa dupa indicatiile urmatoare:
Cum creez categorii si forumuri ? 20483610

1. Copiaza permisiunile forumului: Daca urmeaza sa alocati permisiuni identice in mai multe forumuri, este suficient sa le configurati intr-un forum, apoi la crearea/modificarea celorlalte alegeti forumul deja configurat din lista derulanta.
2. Statutul forumului: Alegeti deblocat, daca doriti ca membrii sa poata posta mesaje si crea topic-uri, sau blocat - in acest caz, toate topic-urile vor fi automat inchise si membrii nu vor mai putea raspunde sau crea subiecte noi. Aceste restrictii nu se aplica pentru administratori si pentru membrii cu permisiuni de moderare in forumurile blocate.
Idee Forumurile blocate pot servi ca arhive sau cosuri de gunoi.
3. Claseaza subiectele dupa: Atunci cind intr-un forum au fost create mai multe subiecte (topic-uri), acestea vor fi ordonate dupa criteriul ales de dumneavoastra din lista derulanta. Puteti astfel sa ordonati subiectele dupa data creatiei, data ultimului mesaj, numarul de vizualizari, popularitate si chiar in ordine alfabetica.
4. Claseaza mesajele unui subiect dupa: Alegeti din lista derulanta daca subiectele vor fi aranjate de la cel mai vechi la cel mai nou (ultimul mesaj postat va apare pe ultima pagina, ultimul din topic) sau de la cel mai nou la cel mai vechi (ultimul mesaj postat va apare pe prima pagina, primul din topic)

Descrierea forumului si regulamentul specific forumului sint configurari suplimentare, optionale, care insa pot oferi informatii suplimentare membrilor privind fiecare forum si subforum in parte. Ca si la crearea categoriilor, puteti folosi editorul HTML pentru completarea acestor rubrici.
1. Descrierea forumului - exemplu:
Cum creez categorii si forumuri ? 44462810

2. Regulamentul forumului
A fost adaugata aceasta optiune pentru a oferi posibilitatea de a specifica intr-o caseta cele mai importante reguli ce trebuiesc respectate in cadrul unui forum/subforum. Deci veti avea acum sansa ca, pe langa regulile generale existente pe forumul dvs., sa mai postati si altele specifice fiecarui forum in parte.

  • Puteti alege sa afisati regulile forumului/subforumului in una sau mai multe locatii: la crearea unui topic nou, la scrierea unui mesaj nou folosind raspunsul rapid si la scrierea unui mesaj nou folosind editorul extins (butonul "Raspunde"). Trebuie sa bifati cel putin o casuta pentru ca regulile sa devina vizibile pentru membri.
  • Aceasta optiune este disponibila doar pentru tipul de forum "forum", nu si pentru "blog".
  • In campul "Mesaj" nu sunt acceptate coduri HTML, ci doar coduri BBCode.

Exemplu:
Cum creez categorii si forumuri ? Rez10

Idee  Dupa crearea unui forum, va recomandam sa configurati permisiunile de acces la acesta. Informatii complete privind aceasta etapa gasiti in acest tutorial: Permisiuni

Cum creez categorii si forumuri ? 09615172706Structura si niveluri de ierarhie

Un forum poate fi atasat la index-ul forumului, la o categorie, sau la un alt forum. In cazul in care e atasat la un alt forum, folosim de obicei termenul de subforum.

Obtineti astfel o structura arborescenta pe care o puteti vizualiza si modifica din Panoul de administrare.
Simbolurile pentru forumuri si categorii sint:

    - categorie - forum, subforum - forum de tip blog

Cum creez categorii si forumuri ? 06064210

Puteti totodata sa modificati nivelurile de ierarhie si deci aspectul general al forumului.

Succes in configurarea forumului dumneavoastra   sunny

Tutorial scris de Ina pornind de la tutoriale scrise de Lezebre si The Godfather pentru forumul de suport francez.

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
Ina

Ina
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 13530
Varsta : 51
Data înscrierii : 05/03/2009
Mulțumiri : 79
Mozilla Firefox phpBB3

http://www.goblenul.com
Ina a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum