Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora

Mesaj Scris de Cassius Dio la data de 06.02.13 17:46

Inregistrarea utilizatorilor pe forum si activarea conturilor acestora

Valabil pentru utilizatorii ce isi fac cont pe forum prin intermediul formularului implicit de inregistrare (nu si pentru serviciul Facebook connect).
Daca un oaspete (vizitator) doreste sa devina membru al forumului dumneavoastra, acesta va avea sa completeze formularul cu numele de utilizator, emailul si parola. Daca au fost setate mai multe rubrici ca fiind obligatorii (precum sex, varsta, locatie etc.) acesta va trebui sa le completeze si pe acestea. Urmeaza sa confirme parola, si in functie de configuratia din panou, - codul de confirmare CAPTCHA.


Rubrici obligatorii la inscriere:
In mod implicit, rubricile obligatorii sunt: numele de utilizator, adresa e email, parola, confirmare parola. Puteti adauga mai multe rubrici ca fiind obligatorii pe parcurs. Daca doriti sa faceti asta, mergeti catre:
Panou de Administrare ~> Utilizatori & Grupuri ~> Utilizatori ~> Profiluri
Aici puteti crea rubrici noi, sau edita pe cele existente. Pentru a seta o rubrica sau mai multe ca fiind obligatorii la inregistrare, editati (Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora Editer) sau creati un profil nou (Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora Ajouter).
Obligatoriu la inscriere?: Da.
Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora QnswGi6
Salvati modificarile efectuate.

Puteti deasemenea activa codul de confirmare CAPTCHA. Acest cod de confirmare consta in diferentierea persoanelor reale fata de roboti. Daca se va stabili ca a fost folosit un script robotic in incercarea de a inregistra un cont fals pe forum, inseamna ca nu a fost introdus corect codul. Doar persoanele umane au capacitatea de a citi corect codul de confirmare.
Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora KBAEuhM

Daca doriti optiunea implementata pe forumul dumneavoastra, accesati:
Panou de Administrare ~> Utilizatori & Grupuri ~> Utilizatori ~> Optiunile utilizatorilor
De aici puteti activa optiunea pentru afisarea codului de confirmare la inregistrarea utilizatorilor pe forum.
Cod de confirmare: Da.
Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora ZesIKKw
Salvati modificarile efectuate.


Moduri de activare a conturilor:
In mod implicit, utilizatorii trebuie sa-si activeze singuri contul accesand astfel adresa de email, si activand contul dupa link-ul de activare primit. Puteti alege alte 2 optiuni din:
Panou de Administrare ~> Utilizatori & Grupuri ~> Utilizatori ~> Optiunile utilizatorilor
Aveti in total 3 optiuni disponibile:
- activarea automata a contului;
- activarea contului de catre utilizator;
- activarea contului de catre administrator.
Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora LIt4rzZ

=> Activare automata:
Daca un vizitator si-a facut un cont completand toate rubricile obligatorii, acesta va deveni automat membru al forumului, fara a fi necesara vreo confirmare. La inregistrare, acesta va primi asa mesaj:Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora 7iG9nFQ

=> Activare de catre utilizator:
Daca un vizitator si-a creat un cont pe forumul dumneavoastra completand toate rubricile necesare, contul acestuia va trebui activa de el insasi. Isi va verifica mai exact adresa de email, unde va primi un mail cu un link spre activarea contului. La inregistrare acesta va primi un astfel de mesaj:
Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora C1zBhrf

Iar in casuta de email:
Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora XkOrsTS

=> Activare de catre administrator:
In cazul in care un oaspete si-a facut un nou cont pe forumul dumneavoastra, completand rubricile setate ca fiind obligatorii, acesta va avea de asteptat ca un administrator sa-i activeze contul din panou. La inregistrare va primi asa mesaj:
Inregistrarea utilizatorilor si activarea conturilor acestora NLDA8Ek

Administratorul urmeaza sa confirme membrul fie prin adresa lui de email, fie prin optiunea de a activa conturi direct din panou. A doua optiune fiind mult mai usor de gestionat, veti merge catre:
Panou de Administrare ~> Utilizatori & Grupuri ~> Utilizatori ~> Utilizatori inactivi
Tot ce trebuie sa faceti acum este sa selectati membrii a caror conturi doriti sa le activati, dupa care sa faceti click pe butonul Activeaza.

Exclamare Optiunea este valabila si pentru confirmarea de catre utilizatori. Asadar, daca cineva si-a facut cont insa nu si l-a activat de pe email, administratorul o poate face singur din panou.


Eventuale probleme la inregistrarea pe forum:
In cazul in care un utilizator intampina probleme la inregistrarea pe forum, aici gasiti niste situatii frecvente de solutionare a acestora.. In continuare va urma o lista cu mesaje (erori) pe care utilizatorii le intampina cel mai des la completarea formularului de inregistrare.

Administratorii au interzis inscrierea noilor membri
Activati inscrierile din:
Panou de Administrare ~> Utilizatori & Grupuri ~> Utilizatori ~> Optiunile utilizatorilor ~> Autorizeaza noile inscrieri : Da
Totodata verificati si urmatoarele configurari care pot interzice temporar inscrierile:
Panou de Administrare ~> General ~> Forum ~> Configurare ~> Forum in vacanta: va trebui sa bifati Nu - aceasta optiune o data activata, nu expira automat, deci ati putea sa fi uitat de ea. Optiunea permite doar vizualizarea forumului, deci nimeni nu se poate inscrie cit timp este activata.
Panou de Administrare ~> General ~> Forum ~> Configurare ~> Forum in constructie: va trebui sa bifati Nu - totusi, deoarece forumul poate fi in constructie doar o perioada limitata de timp, inscrierile se vor reactiva automat la expirarea perioadei configurate de dumneavoastra.

Ne pare rau dar aceasta adresa de email este invalida:
Adresa de email este considerata invalida daca nu poate exista. Mai exact, cand cineva a introdus un text in casuta "adresa de email", forumul verifica in mod automat existenta sau inexistenta caracterelor folosite in mod obligatoriu la o posibila adresa de email, precum "@", "." Mai mult decat atat, acesta verifica si structurarea textului. De exemplu, intai de toate trebuie sa existe un text (cifre, litere, "_", "-" si "."), apoi "@", dupa care iarasi un text, apoi "." si un nume de domeniu (".com", ".net", ".ro" etc.).

Ne pare rau dar adresa de email este deja inregistrata de un alt utilizator:
Daca utilizatorul a primit o astfel de eroare inseamna ca adresa de email adaugata de acesta este folosita deja de un alt membru al forumului. Totusi, este posibil ca acesta sa fie deja membru al forumului. Probabil, a uitat de acest lucru, sau inca nu a confirmat inregistrarea pe adresa de email; sau in cazul in care administratorul a ales sa permita activarea conturilor de sine statator, acesta nu a fost inca activat.

Ne pare rau dar acest nume de utilizator exista deja:
Aceasta eroare poate aparea din 2 motive. Primul este faptul ca exista deja un utilizator inregistrat cu acest nume. In acest caz trebuie sa va alegeti alt nume. Si al doilea motiv posibil este ca numele adaugat in casuta de inregistrare, este unul suspect, iar asta pentru ca bate la ochi ca fiind spam.
Daca sunteti sigur ca nu aveti nevoie de aceasta optiune de securitate, mergeti catre:
Panou de Administrare ~> General ~> Forum ~> Securitate. "Interziceti inscrierile sub numele cele mai frecvent folosite pentru spam": Selectati Nu si salvati.
P.S.: Ca si in cazul adreselor e email, utilizatorul ar putea fi deja inregistrat.

Parola introdusa este pea simpla:
Dupa cum spune si mesajul, parola dumneavoastra este prea simpla. Aceasta este considerata ca fiind prea simpla in cazul in care este constituita numai din cifre sau numai din litere. Aceasta optiune este adaugata pe forumurile gratuite ca fiind una de securitate. Astfel, va fi mult mai greu ca alti membri sa va ghiceasca parola. Va recomandam sa alegeti o parola cu care sa fiti in deplina siguranta.

Ne pare rau, nu puteti sa va inscrieti pe acest forum. Va rugam contactati administratorul:
Daca un utilizator a primit acest mesaj nu inseamna altceva decat faptul ca a ales o varsta mai mica decat cea minima. Atat varsta minima cat si cea maxima, poate fi aleasa de dumneavoastra din:
Panou de Administrare ~> Utilizatori & Grupuri ~> Utilizatori ~> Optiunile utilizatorilor. "Virsta maxima a utilizatorului", "Varsta minima a utilizatorului". Completati rubricile dupa preferinte.
Atentie: Ca sa puteti modifica valorile de origine (99 si 12), trebuie sa activati optiunea "Activeaza administrarea aniversarilor".


Tutorial scris de AlexBike cu ajutorul lui Alex Fowl, tradus si completat de SGSS
Ultima actualizare: 19.03.2013 ~ Ina

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
Cassius Dio

Cassius Dio
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 10826
Varsta : 22
Localizare : Strawberry Fields
Data înscrierii : 13/07/2012
Mulțumiri : 84
Pachetul Gratuit Internet Explorer phpBB3

http://beatles.forummo.com/
Cassius Dio a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum