Accesul la o anumita sectiune pe baza sistemului de puncte

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Accesul la o anumita sectiune pe baza sistemului de puncte

Mesaj Scris de Louk la data de Sam 5 Iun - 15:51

Accesul la o anumită secţiune din forum (forum sau categorie) pe baza sistemului de puncte

Bun gasit!

Sageată In acest tutorial va voi prezenta un nou truc ce poate ajuta utilizatorii la limitarea accesului la o anumita sectiune din forum pana in momentul in care activitatea unui utilizator confirma ca merita sa obtina si acea permisiune. Pentru aplicarea acestui tutorial, sunt necesari 3 mari pasi de configurat.

Sageată Pentru punerea in practica a tutorialului, suntem nevoiti sa configuram urmatoarele:
             1. Panou administrator => Module => Sistem de reputatie => Sistem de puncte
             2. Panou administrator => Utilizatori & Grupuri => Grupuri => Administrarea grupurilor => Creeaza un grup nou
             3. Panou administrator => General => Forumuri si categorii => Administrarea grupurilor => Selectarea forumului dorit => Permisiuni

Pasul I: Activarea şi configurarea sistemului de puncte

Primul pas consta in activarea si configurarea sistemului de puncte. Pentru ca exista deja un tutorial privind acest lucru, va invit sa-l cititi si sa-l puneti in practica. Nu mai are rost sa mai reamintesc inca o data aici cum se configureaza atat timp cat mai exista un tutorial asemanator realizat de Luky.

Pasul II: Crearea unui grup invizibil special pentru acces

Pentru a crea un grup nou, va invit sa mergeti in Panou administrator => Utilizatori & Grupuri => Grupuri => Administrarea grupurilor => Creeaza un grup nou.


Acestea sunt setarile obligatorii pentru grupul nou creat in sensul permiterii accesului la o anumita sectiune pe baza punctelor.

Pasul III: Modificarea permisiunilor pentru acest grup

Pentru ca acest grup sa aiba permisiuni suplimentare, faceti urmatoarele setari din Panou administrator => General => Forumuri si categorii => Administrarea grupurilor => Selectarea forumului dorit => Permisiuni ().

De aici setati dupa propriile preferinte permisiunile pentru grupul membrilor cu acces pe baza punctelor. De exemplu, pentru a permite citirea subiectelor doar de catre membrii grupului pe baza punctelor, ar trebui setate astfel:


Sageată Facand aceste setari, nimeni inafara de administratori nu vor putea citi subiectele din acel forum decat membrii adaugati in grupul de acces. Eu am dat exemplul cu citirea subiectelor, insa, permisiunile se pot referi la oricare dintre posibilitatile de acces sau actionare (vizualizare mesaje, citire subiecte, raspundere la subiecte, editarea mesajelor, stergerea mesajelor, votarea in sondaje, deschiderea unui nou subiect, crearea unui nou sondaj, crearea unui anunt sau post-it, moderare etc.).

Sageată Dupa ce ati stabilit toate permisiunile pentru acest grup de la toate forumurile si categoriile, veti avea la dispozitie 2 posibilitati:

              1. sa rugati membrii ce ajung la numarul stabilit de puncte sa va trimita un PM pentru a-l adauga in acel grup;
              2. sa creati un topic in forum in care membrii ce au atins numarul stabilit de puncte sa solicite aderarea la grupul special creat.

Sageată Imediat dupa aderarea membrului respectiv in grupul special creat, acesta va beneficia de permisiunile setate anterior (vezi pasul II). Astfel ati adaugat in forumul dvs. accesul la anumite sectiuni pe baza sistemului de puncte!

Noroc
Tutorial realizat de Kegan

Numai bine,
Echipa Forumgratuit

Reproducerea acestui tutorial nu este posibila fara acordul nostru, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
avatar
Louk
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 9527
Localizare : România - o ţară din ce în ce mai ocupată.
Data înscrierii : 25/04/2009
Multumiri : 171
Niciun avertisment

Vezi profilul utilizatorului https://help.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum