Configurarea generala a unui blog

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Configurarea generala a unui blog

Mesaj Scris de Luky la data de Lun 8 Iun - 21:40

Configurarea generala a unui blogPentru a vedea toare setarile apasati pe butonul AVANSAT situat sub textul de introducere in panou (pagina index)

In prima bara de navigare a panoului vom intalni urmatoarele butoane:
Profilul meu => va redirectioneaza spre propfilul personal
Vizualizeaza Blogul => va redirectioneaza spre pagina index a blogului
Deconectare => deconectare din contul de admin


Pentru ca blogul creat să fie cât mai bine organizat şi administrat, acesta are nevoie de configurarea generală. Iată pentru început pagina completă a acestei funcţii:
Spoiler:
După cum puteţi observa, puteţi modifica de aici:

1. Configurări generale: aveţi posibilitatea de a modifica titlul blogului, descrierea (sloganul acestuia) şi de a modifica adresa de internet, dacă doriţi.


2. Configrarări pentru afişare: selectaţi limba blogului, timpul zonal, numărul de articole de pe prima pagină, ordinea de publicare a articolelor şi a comentariilor.3. Configurări pentru catalogul de bloguri:
dacă doriţi ca blogul dvs. să apară în topul blogurilor Blogratuit, trebuie să acceptaţi această funcţie. Selectaţi "Da" şi alegeţi categoria potrivită.


4. Configurări utilizatori: de aici alegeţi dacă doriţi ca pe blogul dvs. să se poată efectua noi înscrieri, alegeţi permisiunea de activare a contului de către utilizator sau administrator şi alegeţi dacă doriţi ca administratorul să fie înştiinţat prin mail de noile conturi de se crează.

5. Configurări opţiuni de securitate: selectaţi numărul de caractere minime pentru o parola şi numărul de secunde între postarea a 2 comentarii pe blogul dvs.


6. Configurări comentarii: bifaţi opţiunea existentă dacă doriţi ca un vizitator, ce nu are cont, să fie obligat să scrie adresa de mail înainte de a posta un comentariu.


7. Configurări email: alegeţi adresa de mail ce va fi utilizată în vederea înştiinţării celor mai noi modificări asupra blogului dvs.

8. Configurări pingbacks: selectaţi motoarele de căutare şi tipurile de directoare ce vor prelua articolele în titlu de la dvs. şi vă vor ajuta la referenţiarea acestora pe internet. Pentru ca blogul dumneavoastra sa apara in cat mai multe motoare de cautare, va recomandam sa aveti bifate toate casutele din Pingbacks.

9. Ştergerea blogului: în cazul în care doriţi sa ştergeţi blogul dvs., utilizaţi această funcţie.

In pagina aparuta, in caseta de pe randul 2 scrieti DELETE si apasati "Sterge". Imediat o sa primiti un e-mail de confirmare a stergerii.


Tutorial realizat de echipa Blogratuit, in special de Kegan si ezlidor
Ultima actualizare: 09/04/2011

Reproducerea acestui tutorial nu este posibila fara acordul nostru, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
avatar
Luky
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 3556
Varsta : 29
Localizare : Bucuresti
Data înscrierii : 27/12/2007
Multumiri : 22
Niciun avertisment

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum