Functii jQuery: format number si format string

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Functii jQuery: format number si format string

Mesaj Scris de Shawn la data de Mier 16 Mar - 22:08

Functii utile jQuery

Codul sursa:
* Aplasare in toate paginile !

Cod:
// Functii utile by Stark !
// Forumgratuit !
// Pwd StarK 2012 - 2106 !
(function() {
 if (typeof Number.prototype.formatNumberA === 'undefined') {
 Number.prototype.formatNumberA = function (precision) {
 if (!isFinite(this)) {
 return this.toString();
 }
 var a = this.toFixed(precision).split('.');
 a[0] = a[0]
 .split('').reverse().join('')
 .replace(/\d{3}(?=\d)/g, '$&,')
 .split('').reverse().join('');

 return a.join('.');
 };
 };
 
 if (typeof Number.prototype.formatNumberB === 'undefined') {
 Number.prototype.formatNumberB = function (precision) {
 if (!isFinite(this)) {
 return this.toString();
 }

 var a = this.toFixed(precision).split('.');
 a[0] = a[0].replace(/\d(?=(\d{3})+$)/g, '$&,');
 return a.join('.');
 }
 };
 
 // Format String test for jQuery !
 String.prototype.formatStr = function() {
 var formatted = this;
 for (var arg in arguments) {
 formatted = formatted.replace("{" + arg + "}", arguments[arg]);
 }
 return formatted;
 };
})(window.format2, window.format, window.formatStr);

function sprintf() {
 var args = arguments,
 string = args[0],
 i = 1;
 return string.replace(/%((%)|s|d)/g, function (m) {
 var val = null;
 if (m[2]) {
 val = m[2];
 } else {
 val = args[i];
 switch (m) {
 case '%d':
 val = parseFloat(val);
 if (isNaN(val)) {
 val = 0;
 }
 break;
 }
 i++;
 }
 return val;
 });
};

Utilizare:
Format Number
Transforma un numar intreg intru numar cu split:
Daca avem 10615 mesaje pe forum la statistici, cu plugin formatNumberA/formatNumberB va transforma in : 10,615

Utilizare formatNumberA:
Consola:
Cod:
var number = 10000; // Numar intreg 10,000
console.log("$" + number.formatNumberA(0)); // un singur split (,) !

Rezultat:
$10,000

Utilizare formatNumberB:
Consola:
Cod:
var number = 10000000; // Numar intreg 10,000,000
console.log("$" + number.formatNumberB(0)); // doua split-uri (,) !

Rezultat:
$10,000,000


Format String

Utilizare formatStr:
Consola:
Cod:
console.log("Salut {0}, ai id {1} si {2} mesaje postate.".formatStr(_userdata.username, _userdata.user_id, _userdata.user_post));

Rezultat:
Salut SSYT, ai id 1 si 2 mesaje postate.


Format String

Utilizare sprintf(): // Este putin mai avansat !
Consola:
Cod:
console.log(sprintf("Salut %s, ai id %d si %d mesaje postate.", _userdata.username, _userdata.user_id, _userdata.user_post));

Rezultat:
Salut SSYT, ai id 1 si 2 mesaje postate.


Atentie, nu recomand utilizarea acestor pluginuri la incepatori !

Shawn
Moderator
Moderator

masculin

Mesaje : 675
Varsta : 22
Localizare : C:\system32
Data de inscriere : 10/08/2015
Multumiri : 77
Niciun avertisment

http://help.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Functii jQuery: format number si format string

Mesaj Scris de mr.franta la data de Vin 9 Sept - 9:46

Sa stii ca mie imi place foarte mult!
Dar cum il pot adauga in index_box la subiecte si mesaje sa fie functional?

mr.franta
Membru onorific
Membru onorific

masculin

Mesaje : 1072
Varsta : 28
Localizare : giurgiu
Data de inscriere : 18/02/2012
Multumiri : 69
Niciun avertisment

http://www.frannnta-design.com/

Sus In jos

Re: Functii jQuery: format number si format string

Mesaj Scris de Shawn la data de Sam 10 Sept - 10:00

Salut @mr.franta,
Trebuie editat index_box adăugând 2 clase la topică and posts apoi utilizând codul js .


"Mulți programatori buni fac programare nu pentru că se așteaptă să câștige bani sau să fie lăudați de public, ci pentru că e amuzant să programezi." - Linus Torvalds



Absent perioada: 17.11.2k16 - 21.12.2k16

Shawn
Moderator
Moderator

masculin

Mesaje : 675
Varsta : 22
Localizare : C:\system32
Data de inscriere : 10/08/2015
Multumiri : 77
Niciun avertisment

http://help.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Functii jQuery: format number si format string

Mesaj Scris de mr.franta la data de Joi 15 Sept - 6:57

Clasa in index_box daca am citit bine trebuie sa fie .split?

mr.franta
Membru onorific
Membru onorific

masculin

Mesaje : 1072
Varsta : 28
Localizare : giurgiu
Data de inscriere : 18/02/2012
Multumiri : 69
Niciun avertisment

http://www.frannnta-design.com/

Sus In jos

Re: Functii jQuery: format number si format string

Mesaj Scris de Shawn la data de Lun 17 Oct - 21:17

Salut Sabin, poți face ceva de genul:
Cod:
var topics = $('.topics').text();  
$('.topics').html(topics.formatNumberB(0));

Apropo asta este doar un exemplu cred că ai înțeles cum vine făcut.


"Mulți programatori buni fac programare nu pentru că se așteaptă să câștige bani sau să fie lăudați de public, ci pentru că e amuzant să programezi." - Linus Torvalds



Absent perioada: 17.11.2k16 - 21.12.2k16

Shawn
Moderator
Moderator

masculin

Mesaje : 675
Varsta : 22
Localizare : C:\system32
Data de inscriere : 10/08/2015
Multumiri : 77
Niciun avertisment

http://help.forumgratuit.ro

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum