Permisiuni
Pagina 1 din 1 • Distribuiţi
Permisiuni
Permisiuni |
Permisiunile permit configurarea unor niveluri diferite de acces in forum pentru membri si vizitatori, pentru diversele grupuri existente sau chiar pentru utilizatori individuali. Notati ca grupul "Administratori" are obligatoriu toate permisiunile (casuta care nu poate fi modificata) pentru ca, evident, nu pot fi restrictionati in administrarea forumului. Permisiuni sub-forumuri: Puteti seta permisiunile pentru un sub-forum alegind, de exemplu, ca doar membrii sa poata vedea/citi subiectele forumului iar ca invitatii sa vada sub-forumul dar sa nu poata intra fara sa se identifice. Sunt mai multe combinatii posibile, iata ce trebuie facut :
Accesati lista de forumuri (vezi imaginea de mai jos) si faceti click pe din dreptul forumului pe care doriti sa-l modificati. Veti ajunge la aceasta pagina: In tabel aveti pe rinduri nivelurile de acces si grupurile forumului, iar pe coloane tipurile de permisiuni pe care le puteti acorda/interzice. 1. Configurarea permisiunilor folosind parametrii de origine Aceasta sectiune va permite configurarea rapida a majoritatii permisiunilor, folosind nivelurile de acces. Sint 4 parametri de origine care pot fi configurati pentru fiecare forum in parte:
Ultimii doi parametri nu pot fi configurati pe grupuri sau individual. Mai multe despre acestia aflati din acest tutorial: Permisiuni pentru imagini si link-uri in subiecte Aveti de ales intre 3 niveluri de acces:
2. Configurarea permisiunilor in mod individual In imaginea exemplu de mai sus, observati ca in tabelul cu permisiunile forumului unele cimpuri sint grupate doua cite doua. "Vizualizeaza si citeste" de pilda, poate sa nu fie satisfacator pentru dumneavoastra daca vreti sa permiteti vizitatorilor sa vada un anumit forum, insa la incercarea de a citi subiectele sa fie invitati sa se conecteze. In acest caz, trebuie sa treceti la configurarea permisiunilor in modul avansat. Facind click pe link-ul "Mod avansat" veti avea acces la totalitatea permisiunilor configurabile. Alocati dupa dorinta permisiunile pentru fiecare grup in parte, bifind si debifind casetele corespunzatoare. Puteti alege mai intii parametrii de origine doriti pentru alocarea mai rapida a permisiunilor de baza. 3. Controlul permisiunilor
Puteti verifica permisiunile si pentru fiecare nivel in parte: Vizitatori, membri ai unui anumit grup si respectiv utilizatori individuali. Bifati si selectati optiunea dumneavoastra si apasati "Verificare permisiuni". Veti obtine un centralizator unde Da indica forumurile in care utilizatorul sau grupul au autorizare pentru o anumita permisiune si Nu indica interdictiile.
Permisiuni pentru grupuri si utilizatorii individuali Permisiuni pentru grupuri Configurarea permisiunilor este in strinsa legatura cu organizarea membrilor in grupuri. Este foarte usor sa stabiliti accesul in sectiuni diferentiat pentru membri, daca ii grupati de exemplu in functie de numarul de mesaje. La fel, puteti crea moderatori care sa se ocupe doar de anumite sectiuni creind grupurile respective si oferindu-le permisiuni de moderare doar acolo unde au responsabiltiati. Informatii privind modul de alocare a permisiunilor direct la configurarea unui grup - nou creat sau pe care doriti sa-l modificati - gasiti in tutorialul acesta: Totul despre grupuri Utilizatori individuali Doriti sa alocati permisiuni speciale unui membru, fara sa-l introduceti intr-un grup? Nimic mai simplu. Accesati:
Selectati utilizatorul caruia doriti sa-i oferiti permisiuni si faceti click pe butonul din dreptul lui. Veti ajunge la acest tabel: Din acest moment utilizatorul va apare si in lista grupurilor ca utilizator individual (personal user). Este recomandabil sa limitati acordarea de permisiuni utilizatorilor individuali, avind in vedere ca puteti crea maxim 32 de grupuri. |
Tutorial scris de staff-ul Forumactif, tradus de lexa. Revizuit si completat conform noilor actualizari: 24.03.2013 ~ Ina Copyright Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC. |
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum