Postarea unui videoclip in mesaje

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Postarea unui videoclip in mesaje

Mesaj Scris de Cassius Dio la data de Dum 24 Mar - 22:07

Postarea unui videoclip in mesaje

1. Introducere:

Astazi, Youtube si Daylimotion sunt site-urile ce gazduiesc cele mai vizionate videoclip-uri. Putem, de exemplu, asculta muzica in timp ce citim un subiect, o gluma, un tutorial etc. sau pur si simplu putem viziona un filmulet interesant. Avem doua optiuni pentru a incorpora un video pe forum:
1. Sa postam codul embed HTML in cadrul subiectului;
2. Sa folosim balizele BB implicite, adaugand link-ul catre video intre tag-urile speciale.

Aceste doua posibilitati sunt, de obicei, furnizate de catre gazda filmuletului. In acest tutorial vom lua ca referinta gazda Youtube, insa majoritatea serviciilor ofera aceleasi posibilitati.

2. Configurarea optiunilor:

Pentru a putea beneficia de serviciile puse la dispozitie, trebuie sa ne asiguram ca panoul este configurat astfel incat sa permita postarea balizelor BB dar si a celor HTML.

Asadar, vom vizita:
Panou de Administrare ~> General ~> Mesaje si emailuri ~> Configurare
Gasim optiunile Permite cod BB si Permite HTML.

Permite cod BB ne va oferi posibilitatea, introducand link-ul catre filmulet, sa-l postam direct intr-un mesaj. Totusi, nu vor fi luate in consideratie decat link-urile de la Youtube sau Dailymotion. Daca dorim sa putem posta filmulete si de pe alte site-uri, va trebui sa folosim, daca ne ofera asa ceva, codurile embed HTML. Pentru acest lucru, este necesar sa activam urmatoarea optiune.

Permite HTML ne permite sa folosim orice cod HTML, inclusiv cele "embed". Ele ne vor oferi posibilitatea sa introducem filmulete in postari de pe orice site care ne ofera aceasta facilitate.

Exclamare In cazul in care intampinam probleme cu validitatea codurilor HTML in mesaj putem revizita acest tutorial: Activarea HTML in mesaje

3. Postarea videoclip-urilor:

Metoda A: Cea mai simpla si mai clasica metoda este de a folosi balizele speciale [youtube] sau [dailymotion]. Cu ajutorul acestora putem pur si simplu introduce link-ul catre videoclip intre balize. Cateva exemple:
1. Adaugarea unui videoclip de pe Youtube:
Copiati codul "URL" sau "Embed" pus la dispozitie pe site, direct intre balizele [youtube][/youtube]
Exemplu:
Cod:
[flash(425,350)]http://www.youtube.com/v/NAAvt8eIXgc[/flash]
exemplu:
Pentru a functiona corect pentru YouTube, folositi linkul direct. Exemplu de link YouTube corect: https://www.youtube.com/watch?v=NAAvt8eIXgc
Rezultat:

Link-ul pus la dispozitie de YouTube, de forma https://youtu.be/NAAvt8eIXgc nu va functiona.
2. Adaugarea unui videoclip de pe Dailymotion:
Cod:
[flash(425,335)]http://www.dailymotion.com/swf/xhj7hx[/flash]

Exista si un buton BB destinat inserarii de videoclip-uri de pe Youtube sau Dailymotion in mesaje.

Apasand pe YouTube sau DailyMotion vi se va deschide o pagina noua cu site-ul respectiv, iar apasind pe Google Video veti accesa pagina Google de cautare videoclipuri. Campul este pentru a scrie in el link-ul clipului video. Redimensionarea playerului in mesaj se va face automat.Metoda B: Pentru cei mai avansati! Putem copia si insera codul embed al videoclip-ului direct in mesaj. Astfel, daca optiunea Permite HTML din panoul de administrare a fost activata, vom obtine videoclip-ul de care avem nevoie.

Codurile embed vor varia de la un site la altul, iar unele ofera si permisiunea de personalizare a aspectului sau configurarea optiunilor principale.

1. Exemplu cod embed Youtube:
Cod:
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/5NtPzyHvLc4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
2. Exemplu cod embed Dailymotion:
Cod:
<iframe frameborder="0" width="480" height="276" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xhj7hx"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xhj7hx_cheloo-sau_music" target="_blank">Cheloo - Sau</a> <i>по <a href="http://www.dailymotion.com/sgangxter" target="_blank">sgangxter</a></i>

In aceste coduri width si height reprezinta dimensiunea playerului vizibila direct din mesaj. Va recomandam sa nu le alegeti la dimensiuni mari.

Tutorial scris de staff-ul forumului francez, tradus de SGSS

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
avatar
Cassius Dio
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 11025
Varsta : 20
Localizare : Strawberry Fields
Data înscrierii : 13/07/2012
Multumiri : 83
Niciun avertisment

Vezi profilul utilizatorului http://beatles.forummo.com/

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum