Forum gratuit: forum de suport al utilizatorilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Gestiunea spatiului de stocare

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Gestiunea spatiului de stocare

Mesaj Scris de Ina Dum Feb 17, 2013 3:46 pm

Gestiunea spatiului de stocare


Gestiunea spatiului de stocare 09615175912Introducere

In acest tutorial vom discuta despre spatiul de stocare suplimentar si optional, destinat galeriei si atasamentelor. Nu este vorba aici de spatiul de stocare necesar bazei de date a forumului dumneavoastra, acest spatiu este practic nelimitat si este gestionat de catre Forumgratuit.


La infiintarea forumului dumneavoastra, dispuneti de un spatiu de stocare gratuit de 20 Mb, pe care il puteti repartiza intre galerie si atasamente. Puteti repartiza spatiul intre acestea doua dupa dorinta.

Gestiunea spatiului de stocare 09615175912Gestiunea spatiului de stocare

Pentru a putea utiliza spatiul de stocare, trebuie sa activati una din functiunile optionale, respectiv galeria sau atasamentele. Daca activati doar una dintre acestea, intreg spatiul de stocare va fi alocat optiunii active.
De exemplu, daca activati doar galeria, veti dispune de 20Mb pentru imaginile din galerie si veti putea verifica gradul de utilizare al acestora urmind calea: Panou de administrare -> Module -> Galerie -> Stocare.

Daca activati galeria si atasamentele, veti putea repartiza dupa dorinta spatiul de stocare  intre cele doua.

Panou de administrare Gestiunea spatiului de stocare Arrow Diverse Gestiunea spatiului de stocare Arrow Gestiunea spatiului de stocare StorageStocare Gestiunea spatiului de stocare Arrow Administrare

Gestiunea spatiului de stocare 16898210

Exclamare Aceasta rubrica apare in panoul de administrare doar daca aveti activate simultan galeria si atasamentele. Daca nu o regasiti, inseamna ca una din optiuni nu este activata si tot spatiul de stocare disponibil revine optiunii active.

Daca ati repartizat 0 Mb atasamentelor, atunci cind membrii forumului incearca sa incarce un atasament, vor primi un mesaj de eroare prin care sint avertizati ca spatiul disponibil a fost depasit:
Gestiunea spatiului de stocare 60567410
Daca dimpotriva, ati alocat tot spatiul atasamentelor si 0 Mb galeriei, atunci cind incercati sa adaugati o imagine intr-un album, veti primi un mesaj de eroare similar:
Gestiunea spatiului de stocare 4822171071

Dupa repartizarea spatiului de stocare, puteti incarca in continuare atasamente si fotografii. In orice moment puteti verifica spatiul ocupat si spatiul disponibil, intr-o reprezentare grafica intuitiva:
Gestiunea spatiului de stocare 12949510

Gestiunea spatiului de stocare 09615175912Adaugarea de spatiu de stocare suplimentar

Puteti adauga spatiu de stocare suplimentar cu ajutorul creditelor. Click pe butonul "Cumparati mai mult spatiu" sau mergeti direct la:

Panou de administrare Gestiunea spatiului de stocare Arrow Diverse Gestiunea spatiului de stocare Arrow Gestiunea spatiului de stocare Gestion_pointsAdministrare credit Gestiunea spatiului de stocare Arrow Consum credit Gestiunea spatiului de stocare Arrow Click pe "Stocare"

Alegeti cit spatiu suplimentar doriti si apasati pe  validare  
Exclamare Trebuie sa aveti credite disponibile, altfel butonul nu va fi vizibil.
Gestiunea spatiului de stocare 96260410
Asa cum se vede in imagine, spatiul de stocare suplimentar achizitionat se va adauga la spatiul total si va putea fi repartizat dupa dorinta intre galerie si atasamente, exact cum ati procedat cu spatiul gratuit.
Inainte de expirarea termenului de valabilitate al spatiului suplimentar, veti fi avertizati printr-un mesaj in Pagina de start a Panoului de administrare.
Puteti cumpara ulterior mai mult spatiu, sau puteti prelungi valabilitatea celui existent:
Gestiunea spatiului de stocare 43353610
Termenul de valabilitate pentru spatiul suplimentar este foarte important.
Sa presupunem ca ati cumparat 50 MB suplimentari, ca in imaginea de mai sus.
Timp de o luna puteti adauga imagini sau atasamente pina la ocuparea acestui spatiu.
La expirarea termenului de valabilitate, indiferent daca ati folosit intreg spatiul suplimentar sau doar o parte din el, nu veti mai putea adauga imagini sau atasamente. Cele deja existente se conserva si veti avea in continuare acces la ele, insa intrucit ocupa un spatiu pe server, pentru a putea adauga altele noi va trebui:

  1. sa stergeti din imagini sau atasamente pina ce eliberati tot spatiul suplimentar si o parte din spatiul gratuit de 20 Mb, sau
  2. sa cumparati spatiu suplimentar. Spatiul suplimentar achizitionat trebuie sa fie egal cu spatiul suplimentar ocupat deja plus un spatiu suplimentar oarecare.

Exemplul 1: Pina la expirarea valabilitatii ati consumat doar 30 Mb din cei 50Mb suplimentari. Daca nu prelungiti termenul de valabilitate, cei 20 Mb diferenta sint pierduti. Pentru a putea adauga in continuare fisiere la spatiul de stocare, va trebui fie sa stergeti din galerie/atasamente 30Mb + cel putin dimensiunea fisierului pe care doriti sa-l adaugati, fie sa cumparati din nou 50MB si astfel veti avea 50-30=20 Mb disponibili.
Exemplul 2: daca ati cumparat 50Mb si pina la expirarea valabilitatii i-ati consumat pe toti, va trebui fie sa stergeti 50Mb + cel putin dimensiunea fisierului pe care doriti sa-l adaugati, fie sa cumparati 100 Mb suplimentari, astfel veti avea 100-50=50 Mb disponibili pentru adaugarea de fisiere suplimentare.


Idee  Atasamentele sterse din Panou de administrare -> General -> Mesaje si email-uri - Atasamente -> Spatiu de stocare vor fi trimise in Cosul de gunoi. In acest caz, ele nu mai apar ca spatiu ocupat in gestiunea spatiului de stocare, insa nici nu mai sint accesibile in forum. Totusi, nu vor fi pierdute si indata ce aveti din nou spatiu disponibil le puteti reactiva. Dupa ce le-ati sters din Cosul de gunoi, fisierele nu mai pot fi recuperate.

Tutorial scris de Threax, tradus si completat de Ina

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
Ina

Ina
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 13530
Varsta : 51
Data înscrierii : 05/03/2009
Mulțumiri : 79
Mozilla Firefox phpBB3

http://www.goblenul.com
Ina a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum