Foaie de personaj - Joc de roluri

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Foaie de personaj - Joc de roluri

Mesaj Scris de Luky la data de Mier 16 Ian - 21:12

Joc de roluri: Foaia de personaj


Joc de roluri e un joc fictiv. Dupa denumire cred ca va puteti da seama la ce foloseste acest "joc". Am sa va explic printr-un exemplu:
Sa spunem ca forumul dvs. este despre anime-uri. Jocul (de roluri) care poate fi creat pe forum este urmatorul: fiecare intra in pielea unui personaj (ex: naruto, tom, piratul Jack, etc.) si in profilul de personaj respectivul va completa cat mai multe date despre personajul respectiv, ca sa fie si mai interesant, poate sa puna si imagini in profil cu respectivul personaj de anime, poate sa se comporte pe forumul dvs ca si personajul respectiv (modul cum vorbeste, etc.) si poate vorbi doar in topicuri care-l caracterizeaza pe acel personaj ...

Acesta a fost doar un exemplu, fiecare administrator isi poate crea foaia de personaj cum doreste (pe forumul sau) dupa imaginatia care o are.

O foaie de personaj aduna informaţiile pentru joc de roluri.
Conţine câteva câmpuri (ex: nume, nivel, trib, puncte, şcoala etc.) si o poza.

1. Activaţi modulul Joc de roluri

Panou de administrare => Module => Joc de roluri => Administrarea câmpurilor
2. Gestiunea cimpurilor

Panou de administrare => Module => Joc de roluri => Administrarea câmpurilor

Pentru a crea un nou cimp al foii de personaj, click pe
Puteti crea maxim 50 de cimpuri.


Numele cimpului: numele care va apare in fata cimpului in foaia de personaj.

Tip: Alegeti tipul de cimp din lista derulanta - puteti alege unul din cele 4 tipuri disponibile, functie de informatiile pe care doriti sa le contina foia dumneavoastra de personaj.
explicatii pentru tipurile de cimpuri:
Ordine: Al citelea va apare cimpul in foaia de personaj. Numarul 1 fa fi afisat cal mai sus, numarul 2 sub el etc.

Valoare de origine: Cind membrii isi creaza propria foae de personaj, cimpul va fi completat automat cu valoarea de origine. Aceasta va putea fi modificata ulterior.
Exemplu: Daca aveti un personaj care avanseaza in rang pe masura ce cistiga batalii, valoarea de origine poate fi soldat, fiind modificata ulterior la sergent, maior, general etc.

Poate fi modificat de către membru: daca este bifat, membrii vor putea sa modifice câmpul din foaia de personaj proprie.

Vizibil in forum: Daca este selectat, câmpul va apărea in profil la fiecare membru sub avatar. Doar 3 cimpuri pot fi afisate, deci va recomandam sa creati mai intii toate cimpurile si apoi sa alegeti pe care din ele le afisati.

Dupa ce a fost creat, veti regasi cimpul in tabelul centralizator al cimpurilor deja create, de unde puteti sa il modificati  Modificare  sa il stergeti  Stergere sau sa il mutati mai sus sau mai jos in lista


O atentie speciala necesita cimpurile tip tabel, unde trebuie sa creati rind pe rind fiecare rind si fiecare coloana, deci trebuie sa aveti o imagine foarte clara a tabelului inainte de a incepe.
exemplu:

3. Modificati stilul cimpurilor

Panou de administrare=>Modul=>Joc de roluri=>Stilul câmpurilorPentru a modifica stilul unui câmp, click pe  Modificare in dreptul câmpului respectiv.
Stilul fiecărui câmp poate fi modificat: culoare, poza asociata, poziţie in foaia personajului(stânga sau dreapta). De asemenea pot apare optiuni suplimentare functie de tipul de cimp: puteţi pune alte bare sau defini culori sau poze pentru fiecare alegere din lista de alegeri ( si alegeţi si sa apară poza, textul sau amândouă)

4. Generati foile de personaj

Acest lucru se poate realiza in trei feluri:


 • Generarea propriei foi de personaj din profilul personal.
  Pentru a genera foaia de personaj, un membru trebuie sa se logheze, click pe Profil din meniul de navigaţie, secţiunea "Foaie de personaj", apoi click pe butonul "Genereaza".

 • Generarea foii de personaj din profilul vizibil in forum
  In forum, foaia de personaj poate fi vizibila in profilul unui membru sau într-un mesaj postat pe forum (sub avatar). Un mesaj va apare in profilul utilizatorilor care nu au foaia de personaj activata. Membrul insusi sau administratorii pot activa foaia de personaj facind click pe butonul "Genereaza" disponibil.


  ExclamareUn membru poate sa activeze doar propria foaie de personaj. In alte profile decit cel propriu, acelasi mesaj va fi vizibil, insa fara butonul "Genereaza".
 • Din panoul de administrare
  Administratorii pot crea foi de personaj pentru membri din Panou de administrare=>Modul=>Joc de roluri=>Creează foi4. Modificati foile de personaj existente

Fiecare membru poate modifica in propria foaie de personaj, doar cimpurile la care i s-a dat acces la crearea acestora de catre adminsitrator. Administratorii pot modifica foile de personaj urmind calea:
Panou de administrare=>Modul=>Joc de roluri=>Foaie de personaj

Fiecare foaie de personaj poate avea atasata o imagine, de exemplu portretul personajului pe care il reprezinta in cadrul jocului de roluri.


:idea:In timpul jocului, puteti arunca zaruri pentru a decide cursul jocului sau pentru a modifica diverse cimpuri (de exemplu intilnirea cu diversi inamici, cistigarea unor obiecte cu puteri speciale). Un tutorial complet privind aruncarea zarurilor gasiti aici:
https://help.forumgratuit.ro/t41703-joc-de-roluri-aruncarea-zarurilor

Este rindul dumneavoastra sa va folositi fantezia in crearea unor jocuri de roluri cit mai atractive pentru membri.
Succes!  sunny

Tutorial scris de Gautamas, tradus de Luky si completat de Ezlidor.
Ultima actualizare: 10.03.2013 ~Ina

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
avatar
Luky
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 3556
Varsta : 29
Localizare : Bucuresti
Data înscrierii : 27/12/2007
Multumiri : 22
Niciun avertisment

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum