Forum gratuit: forum de suport al utilizatorilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ghid pentru a creste traficul pe forum

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

  • 0

Tutorial Ghid pentru a creste traficul pe forum

Mesaj Scris de Luky Vin Oct 30, 2009 9:54 pm

Ghid pentru a creste traficul pe forum

Pentru incepatori asigurati-va ca ati citit mai intai ghidul "Cum sa incepeti forumul dumneavoastra".


Acestea sunt principalele surse de trafic pentru forumul dumneavoastra:

    1- Motoare de cautare

    Acestia sunt cativa pasi care nu trebuie ocoliti daca doriti sa va plasati forumul intr-o pozitie cat mai buna in motoarele de cautare. In primul rand, inregistrati-va forumul in principalele motoare de cautare : Google, Bing

     Indicati motorului de cautare principalele subiecte ale forumului dumneavoastra completand metatags-urile.

     Adaugati la inceputul titlului forumului dumneavoastra si in descrierea sa, cuvinte cheie legate de subiectul forumului (Exemplu: Daca pe forum vorbiti despre fotbal, aveti toate motivele sa adaugati cuvinte cheie in descrierea site-ului pentru a aparea pe pozitii cat mai inalte in rezultatele motoarelor de cautare. Titlul forumului trebuie sa fie intre 50 si 70 de caractere(inclusiv spatiile libere) si descrierea intre 100 si 250 de caractere (inclusiv spatiile libere) .

     Nu uitati sa completati cuvintele cheie ale forumului cat si variatii ale acestora (ex pentru fotbal ar fi interesant sa adaugati cuvintele cheie: fotbal, liga, compionat, echipa de fotbal etc.)

     Lasati motoarele de cautare sa va acceseze continutul !

     Motarele de cautare se comporta ca un Vizitator, daca vizitatorii nu au access la continutul forumului dumneavoastra, nici ele nu il pot accesa. Consecintele sunt foarte importante pentru SEO, paginile forumului nu vor fi evidentiate. Va recomandam sa lasati vizitatorii sa citeasca subiectele si mesajele de pe forum.

     Continutul forumului (subiectele, mesajele) este de o importanta foarte mare pentru clasarea forumului, motoarele de cautare citesc continutul mesajelor si subiectelor de pe forum. Aceasta actiune, realizata de un mic program (robot sau crawler), le permite sa vizualizeze paginile forumului dumneavoastra in rezultatele cautarilor cuvintelor cheie care se identifica cu continutul forumului.

     Pentru a afisa cuvintele cheie pe care le-ati ales (ex fotbal, liga), ar trebuii sa adaugati, fara a exagera, cuvintele cheie in titlul subiectelor si categoriilor mesajelor dumneavoastra.

     Pentru ca forumul dumneavoastra sa fie considerat interesant si de calitate inalta, creati un continut maxim legat de principalul subiect al forumului si actualizati-l cat mai des posibil. Scrieti articole, tutoriale, ajutor, stiri, dezbateri si astfel va veti mari sansele de a aparea pe o pozitie mai inalta in motoarele de cautare.


     Evitati / Preveniti caracterele speciale (ex ==> 3dit0r <==/), limbajul stil SMS si greselile de ortografie. Acestea sunt obstacole in dezvoltarea forumului atat pentru vizitatori, care sunt enervati de astfel de limbaje, cat si pentru motoarele de cautare care nu pot citi si indexa multe pagini ale forumului dumneavoastra datorita caracterelor speciale.

    2- Schimb de banere/link-uri

    Acestea sunt avatajele pe care le veti avea daca veti utiliza corect urmatoarele tehnici :

     Schimb de link-uri : Clasare de top in motoarele de cautare
    Mariti numarul de vizite ale motoarele de cautare pe forumul dumneavoastra.

     Schimb de banere : Audienta de la site-urile cu care ati facut schimbul de banere.

     Creati-va o posibilitate cat mai mare prin schimbarea de link-uri cu site-uri care discuta subiecte similare sau au tipuri similare de utilizatori ca cei de pe forumul dumneavoastra. Cu cat faceti mai multe schimburi, cu atat mai mult vor "crede" motoarele de cautare ca forumul dumneavoastra este mai important si il vor vizita mai des.

    Cel mai important lucru de retinut cand faceti schimb de link-uri este mesajul link-ului. Este imperativ sa adaugati un cuvant cheie al forumului. Daca forumul dumneavoastra vorbeste despre masini Ferrari, va trebui sa alegeti un cuvant gen "masini Ferrari".

    Cu cat link-urile pe care le faceti sunt mai relevante si mai in concordanta cu subiectul principal al forumului, cu atat mai mult motoarele de cautare vor crede ca forumul dumneavoastra este mai relevant si il vor plasa intr-o pozitie mai inalta in rezultatele cautarii.

    Nu ezitati sa plasati link-uri pe site-uri mai mari care au aceasi tema cu cea a forumului dumnevoastra. (ex un link catre forumul oficial FIFA pentru fotbal).

    Aveti grija insa sa nu exagerati, daca forumul dumneavoastra este dedicat schimbului de link-uri insa nu are suficient continut, este foarte probabil ca veti obtine exact opusul la ceea ce va doriti.

     Schimbul de banere este mult mai putin interesant decat cel de link-uri deoarece nu imbunatateste referentierea in motoarele de cautare. Singurul avantaj este ca iesiti in evidenta si atrageti mai usor vizitatori de pe site-urile partenere.


    3- Adunati langa dumneavoastra prietenii, colegii, familia si in general toti oamenii din jur

     Folositi uneltele noastre pentru a trimite invitatii tuturor contactelor dumneavoastra de pe Facebook, Hi5, MSN, Gmail, Yahoo, etc. pentru a vizita si a se inregistra pe forum.
     Puteti de asemenea sa adaugati multiple adrese de e-mail si sa le trimiteti o invitatie personalizata.
     Incurajati-va membri sa faca acelasi lucru, si ei au posibilitatea de a invita contactele lor de pe Facobook, Hi5, Yahoo, MSN etc.


    4 - Va recomandam sa alegeti o categorie din catalogul Forumgratuit care se potriveste cat mai mult temei forumului dumneavoastra
    Acest lucru poate fi facut din Panoul de Administrare al forumului. Astfel forumul va fi si mai bine referentiat si veti atrage si mai multi vizitatori.

    Ghid pentru a creste traficul pe forum Catalo10

    O data realizat acest lucru, trebuie sa il inregistrati si in categoriile generalizate si specializate ale catalogurilor. Exemplu:Dmoz.org ...
    Veti obtine mai multe rezultate inregistrand forumul in categori specializate pe subiectul principal al forumului dumneavoastra. Utilizatorii care viziteaza astfel de tipuri de categorii si ajung pe forumul dumneavoastra vor fi mai tentati sa devina membrii decat cei dintr-o categorie generala.

    Evitati sa va inregistrati pe site-uri care va cer in schimb sa adaugati un baner sau un link pe forumul dumneavoastra. Veti obtine cateva rezultate. In realitate, site-ul care va cere sa plasati un baner sau un link este cel referentiat.


    5- Cateva sfaturi finale pentru a evita realizarea unor greseli comune in referentiere

     Evitati referentierile automate: Cele care va referentiaza plasand link-uri si/sau banere.
     De asemenea evitati site-urile care va cer sa adaugati banere sau link-urile lor. Din nou, pe ei ii referentiati facand aceste lucruri.
     Nu adaugati muzica sau efecte grafice pe forum deoarece vizitatorii vor iesi de pe forum. Daca vor sa asculte muzica au ceea ce vor in calculatoarele lor personale. Efectele grafice nu impresioneaza pe nimeni si fac cititul pe forum foarte greu de suportat.
     Nu folositi domenii gratuite gen ".Fr.tk, Sc.cz, or. Tart etc..". Veti pierde pozitii in rangurile motoarele de cautare.
     Adaugati in continutul dumneavoastra (subiecte, mesaje etc..) cuvinte cheie legate de tema forumului. Aveti grija sa nu exagerati deoarece riscati sa fiti penalizat de motoarele de cautare.


    6- Alte tutoriale unde veti gasi informatii suplimentare

    - Optimizare pentru motoarele de căutare.
    - Optimizarea referentierii forumurilor prin Google Sitemaps
    - Ce sunt cuvintele cheie si cum le putem adauga?
    - Unde iti poti face cunoscut forumul?

    7- Cateva sfaturi in incheiere

     Cereti membrilor, moderatorilor de pe forumul dumneavoastra sa va ajute in promovarea sa.
     Daca sunteti inregistrat pe site-uri de socializare, discutati despre forumul dumneavoastra si acolo, creati grupuri, pagini pentru fani etc. Astfel veti atrage cu siguranta mai multi vizitatori.



Numai bine,
Echipa Forumgratuit

Tutorial scris de Echipa Forumgratuit
Ultima actualizare: 24.01.2013~Ina

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
Luky

Luky
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 3467
Varsta : 35
Localizare : Bucuresti
Data înscrierii : 27/12/2007
Mulțumiri : 25
Internet Explorer phpBB3

Luky a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum