Mutarea widget-urilor forumului in partea de sus(PhpBB3 si Invision) - Ultimele subiecte

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Mutarea widget-urilor forumului in partea de sus(PhpBB3 si Invision) - Ultimele subiecte

Mesaj Scris de Keir la data de Vin 10 Aug - 12:01

Mutarea widget-urilor forumului in partea de sus(PhpBB3) - Ultimele subiecte


Salutare,

De cand am vazut acest tutorial http://help.forumgratuit.ro/t31910-ultimele-subiecte-sistem-nou am vazut din ce in ce mai multe persoane care au dorit sa faca acest lucru si pe phpbb3 insa au primit raspunsuri negative , toata lumea spunad ca, asa ceva este imposibil pe o versiune care nu are acces la templateuri .
Astazi am sa va arat cum sa faceti aceasta "minune" si pe phpbb3, sa trecem la treaba .  Foarte fericit

  Primul pas:  

 Mergem in PA-Module-Portal & Widget-uri-Configurarea portalului-Optiuni Generale ale Portalului-bifati (da) .
 Lista de pagini portal-Crearea unei noi pagini- si dati pe creeaza  , numele paginii il alegeti voi .

 Pasul doi :

    O sa apara widgeturile puse de cei de la forumgratuit .
    Mutati in ordinea urmatoare pe coloana din stanga widgeturile :
     Subiecte recente
     Cei mai activi postatori ai lunii  
     Top postatori  
     Atentie ! Trebuie sa stergeti toate widgeturile ramase !  
     Dupa apasati pe inregistreaza si mergeti inapoi la pagina de Configurare a portalului !  
     


   Pasul trei

      Lista de pagini portal si o sa vedeti ca mai jos o sa va apara portal si dedesubt pagina creata de dumneavoastra si dati pe vizualizare pentru a va putea vizualiza pagina nou creata .
     


     Acum sus in bara o sa va apara   http://razvan-teste02.forumgratuit.ro/?pid=2  .


  Pasul patru  

     Mergem in PA-Module- HTML & JAVASCRIPT-Gestiunea codurilor jawascript - Activeaza gestiunea codurilor JavaScript :DA
     Acum  vom creea 2 fisiere jawascript in primul fisier adaugam urmatorul cod  
   
Cod:
 jQuery(function() {  
  $('.navbar:first').after('<center><h4>Widgeturile sunt deasupra !!</h4><table border="0" cellspacing="4">
<tr>
<td valign="top"><div class="widget1"></div></td>
<td valign="top"><div class="widget2"></div></td>
<td valign="top"><div class="widget3"></div></td>
</tr>
</table></center>');    

});
 si bifati in Indexul forumului  apoi dati inregistrare  
   Creeam fisierul numarul 2 si adaugam asta  
   
Cod:
 jQuery(function() {  
  $('.widget1').load("http://razvan-teste02.forumgratuit.ro/?pid=2 .module:first-child");
  $('.widget2').load("http://razvan-teste02.forumgratuit.ro/?pid=2 .module:last-child");
 
  $('.widget3').load("http://razvan-teste02.forumgratuit.ro/?pid=2 .module:nth-child(3)");

});
  si bifam in indexul forumului dupa apasam pe inregistrare.
  Schimbati   http://razvan-teste02.forumgratuit.ro/?pid=2 cu linkul dumneavoastra care a fost obtinut la pasul 3 !
 
    Pasul cinci  

          "Minunea"  a fost infaptuita acum avem widgeturile deasupra categoriilor pe pagina de start !  

       Note informative despre codurile folosite in acest tutorial :
       Functii jquery :
       1. .load -aceasta functie ne permite sa integram elemente dintr-o pagina in alta.
       2. .after -aceasta functie insereaza elemente in pagina  dupa anumite elemente declarate de noi .
       3. :first - acesta selecteaza prima radacina a elementului din pagina
       Functii css :
       Probabil va intrebati ce este cu
Cod:
 :first-child
 :nth-child(3)  
 :last-child
 acestia sunt "copii" elementului module din pagina .

       Sa presupunem ca clasa "module" este un parinte  iar noi pe pagina avem 3 widgeturi care sunt "copii"  pentru a putea personaliza fiecare widget in parte dupa ordinea lui folosim propietatile de mai sus  , iar :first-child va fi widgetul subiecte recente  si analog pentru celelalte .

       Previzualizare : http://razvan-teste02.forumgratuit.ro/forum

   
Acest tutorial a fost scris de catre .razvan

   Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nicio parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.


Ultima editare efectuata de catre Keir in Vin 10 Aug - 20:32, editata de 1 ori

Keir
Membru onorific
Membru onorific

masculin

Mesaje : 6771
Varsta : 18
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 28/12/2011
Multumiri : 68
Niciun avertisment

http://neotalk.wikiforum.ro/

Sus In jos

Tutorial Re: Mutarea widget-urilor forumului in partea de sus(PhpBB3 si Invision) - Ultimele subiecte

Mesaj Scris de Keir la data de Vin 10 Aug - 20:31

Mutarea widget-urilor forumului in partea de sus(Invision) - Ultimele subiecte


Salut,

In acest tutorial am sa va arat cum puteti pune widget-urile deasupra categoriilor si pe versiunea invision .

Exclamare Va rog sa va uitati si la acest tutorial , faceti configurarile din panou, exact ca acolo dupa care adaugati codurile date de mine mai jos !

Pasul 1.

Mergem in PA - Module - HTML & JAVASCRIPT - Gestiunea codurilor jawascript - Activeaza gestiunea codurilor JavaScript :DA

Acum vom crea 2 fisiere jawascript in primul fisier adaugam urmatorul cod:

Cod:
 jQuery(function() { 
  $('#userlinks').after('<center><h4>Widgeturile sunt deasupra !!</h4><table border="0" cellspacing="4">
<tr>
<td valign="top"><div class="widget1"></div></td>
<td valign="top"><div class="widget2"></div></td>
<td valign="top"><div class="widget3"></div></td>
</tr>
</table></center>');   

});


si bifati in "Indexul forumului" apoi dati inregistrare.

Creem fisierul numarul 2 si adaugam acest cod:

Cod:
 jQuery(function() { 
  $('.widget1').load("http://demosuport.forumgratuit.ro/?pid=2 .borderwrapm, div.borderwrap:first-child");
  $('.widget2').load("http://demosuport.forumgratuit.ro/?pid=2 .borderwrapm, div.borderwrap:last-child");
  $('.widget3').load("http://demosuport.forumgratuit.ro/?pid=2 .borderwrapm, div.borderwrap:nth-child(3)");

});

si bifam in "indexul forumului" dupa apasam pe butonul "inregistrare".


Previzualizare: http://demosuport.forumgratuit.ro/forum

Acest tutorial a fost scris de catre .razvan, corectat gramatical de Keir.

Copyright © Forumgratuit.ro Nicio parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.

Keir
Membru onorific
Membru onorific

masculin

Mesaje : 6771
Varsta : 18
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 28/12/2011
Multumiri : 68
Niciun avertisment

http://neotalk.wikiforum.ro/

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum