Certificat SSL: Ghid pentru o migrare a forumului la HTTPS

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Certificat SSL: Ghid pentru o migrare a forumului la HTTPS

Mesaj Scris de Mihai Lun Mar 08, 2021 4:18 am

Comutarea forumului dvs. la HTTPS

Începând din septembrie 2019, fiecare Forum Forumgratuit, a avut un certificat SSL instalat automat și HTTPS activat în mod implicit. În continuare, va trebui să actualizați manual imagini, linkuri, scripturi etc. în HTTPS pentru ca panglica „securizată” să apară corect și, de asemenea, pentru a evita problemele cu imaginile și scripturile care nu se încarcă

Mai jos este un ghid cu informații și pași de urmat pentru a vă asigura că forumul dvs. este pregătit pentru HTTPS.

În primul rând, fiți conștienți de migrarea la impacturile HTTPS


Trecerea de la HTTP la HTTPS oferă multe avantaje și dezavantaje pe fiecare site web.

AVANTAJELE HTTPS

 • Câștig ușor în optimizarea motorului de căutare: Google a făcut ca HTTPS să devină un criteriu SEO determinant. Într-adevăr, există un bonus ușor pentru site-ul web sigur din 2014.

 • Accentul securității browserelor: o etichetă verde „Securizată” pe Google Chrome apare pe forumul dvs. când HTTPS rulează. HTTPS îmbunătățește încrederea utilizatorilor cu privire la forumul dvs.

Vezi exemplu:
Certificat SSL: Ghid pentru o migrare a forumului la HTTPS Have-s11
 • HTTPS este pe punctul de a deveni o normă: migrarea forumului dvs. către HTTPS vă oferă posibilitatea de a prelua conducerea potențialelor actualizări viitoare. De exemplu, Google Chrome nu a negat faptul că eticheta „Nu este sigur”, în prezent gri, poate deveni roșie în viitor.


INCONVENIENȚE DE LA HTTPS

 • Actualizarea tuturor linkurilor dvs.: pentru a avea eticheta verde „Securizată”, FIECARE resurse de pe fiecare pagină trebuie apelate în HTTPS. În cazul unui conținut mixt (pagina HTTPS cu scripturi numite în HTTP, de exemplu), eticheta verde „Securizată” nu va fi afișată în Google Chrome. Unele alte browsere pot afișa o alertă.

 • SEO: migrarea de la HTTP la HTTPS este egală cu o modificare de domeniu pentru motoarele de căutare. În acest fel, migrarea poate dura și poate duce la pierderea poziției în rezultatele Google. Dar nu vă temeți: asta este temporar.

 • O resetare a contoarelor de partajare socială: Când migrați forumul de la HTTP la HTTPS, contoare de social media vor fi resetate: aprecieri, tweets, +1 ...


Deci, ar trebui să-mi păstrez forumul pe HTTPS? Aceasta este o decizie personală! Poate vă puteți simți preocupat de această schimbare și poate nu. Trebuie să cântăriți avantajele și dezavantajele pentru a decide dacă doriți să vă păstrați forumul pe protocolul https sau nu.

Nu uitați că, chiar dacă Google Chrome este cel mai folosit browser în 2016, nu este singurul! Aruncați o privire asupra celorlalte browsere (alertă vizuală, compatibilitate ...), și mai ales în Firefox (Citiți articolul de pe forumul de suport Mozilla).

Rolul Forumgratuit în migrarea forumului către HTTPS

Iată toate modificările efectuate automat de Forumgratuit la activarea unui certificat ssl:

 • Configurați un certificat SSL valid pe forumul dvs.

 • 301 redirecționarea fiecărei pagini HTTP către paginile HTTPS, actualizarea etichetei canonice, a linkurilor interne și a linkurilor sitemap.

 • Actualizarea automată a fiecărei resurse de bază a Forumgratuit și a unor link-uri externe legate de serviciile de cunoștințe.


Consultați lista resurselor HTTPS actualizate automat de FORUMGRATUIT:
ahlamontada.
archive-host.com
facebook.
foroactivo.
forum2x2.
forumactif.
forumeiros.
forumgratuit.
forumieren.
forumotion.
gyazo.com
hitsk.in
hostingpics.net
i.imgur.com
illiweb.com
im.all-up.com
imgfast.net
imgup.net
imgur.com
ipgetinfo.com
photobucket.com
postimg.org
redcdn.net
servimg.com
zupimages.net
Datorită acestei acțiuni automate, puteți migra cu ușurință forumul Forumgratuit în HTTPS. Cu toate acestea, aveți de făcut unele modificări.

Rolul administratorului în migrarea forumului către HTTPS

Pentru a reuși migrarea HTTPS, un administrator trebuie să facă modificări manuale la forumul său. Sarcina nu este complicată, dar poate dura ceva timp, în funcție de forum.

Obiectivul principal este afișarea etichetei verzi „Secure” pe toate paginile noi ale forumului și pe majoritatea paginilor vechi. Cu toate acestea, a avea 100% din paginile dvs. cu eticheta verde „Secure” este complicat din cauza conținutului mixt pe care îl afișează un forum de discuții.

Apoi, iată pașii de urmat pentru a reuși să vă migrați forumul către HTTPS:

ACTUALIZAȚI RESURSE PERSONALIZATE

Acestea sunt resursele pe care le-ați adăugat la forumul dvs. pentru a-l modifica sau personaliza: scripturi, imagini, contor de vizite etc. Toate acestea trebuie apelate în HTTPS pentru a avea blocarea verde.

Rețineți că Forumgratuit vă oferă o opțiune de a permite apelarea automată a resurselor de bază ale forumului dvs. în HTTPS. Această opțiune este disponibilă pentru administrator atunci când certificatul său SSL este activat pe forumul său. Dacă doriți să automatizați comutarea resurselor forumului dvs. în HTTPS, treceți la pasul următor: "3.2. Activarea sau dezactivarea protocolului HTTPS pe forumul dvs.". În caz contrar, citiți spoilerul pentru modul manual.

VEZI SFATUL NOSTRU DE A COMUTA MANUAL RESURSELE FORUMULUI DUMNEAVOASTRĂ ÎN HTTPS:
Ați decis să nu automatizați comutarea resurselor în HTTPS? Sarcina dvs. va fi să găsiți și să actualizați manual aceste resurse personalizate în HTTPS pentru a le înlocui cu echivalentul lor în HTTPS, dacă acestea există, pentru a evita problemele de conținut mixt.Principalele resurse vizate sunt:
Cod:
<img> (src attribute)
<script> (src attribute)
<link> (hred attribute) (CSS)
{background:url() (in CSS)
<audio> (src attribute)
<video> (src attribute)
<iframe> (src attribute)

Iată pașii de urmat:

1. Pentru a actualiza o resursă personalizată, trebuie să copiați adresa URL a browserului dvs.
2. Apoi, înlocuiți http:// cu https:// pentru a verifica dacă resursa este disponibilă în HTTPS
3. Dacă este disponibilă în HTTPS, înlocuiți adresa din HTTP cu cea din HTTPS.
4. Dacă nu, acțiunea va depinde de resursă. Dacă este un script, va trebui să-l găzduiți pe forumul dvs. Dacă este o imagine, o puteți găzdui pe Servimg care este total compatibil cu HTTPS.

Vezi exemplu:
Pentru această resursă externă numită HTTP, de exemplu:
Cod:
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Ubuntu+Mono' rel='stylesheet' type='text/css' />
Adresa resurselor va fi înlocuită cu echivalentul său în HTTPS:
Cod:
<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Ubuntu+Mono' rel='stylesheet' type='text/css' />

Pentru a vă ajuta să găsiți resurse externe pe care le-ați putea adăuga la forumul dvs., iată o listă nu exhaustivă a paginilor principale de verificat:

1. Accesați panoul de administrare și priviți template-urile, CSS, favicon, imagini, widget-uri personalizate, scripturi externe, ... pentru a căuta linkuri HTTP
2. Accesați indexul forumului dvs. și deschideți pagina principală, o categorie, un subforum și un subiect. Apoi, uitați-vă la sursa paginii („Ctrl U” de pe tastatură) și căutați legături HTTP.

A rezuma: problema de conținut mixt este cauzată de o resursă nesigură (a cărei adresă este în HTTP) apelată de o pagină HTTPS securizată. Din cauza conținutului mixt, eticheta verde „Sigur” de pe Google Chrome nu poate fi afișată. Pe Firefox, veți vedea o blocare verde cu o alertă de semn gri.

ACTIVAREA SAU DEZACTIVAREA PROTOCOLULUI HTTPS PE FORUMUL DUMNEAVOASTRĂ

Dacă nu doriți ca protocolul https să fie activat, aveți opțiunea de a comuta forumul înapoi la protocolul http. Dacă faceți acest lucru, NU va fi eliminat sau dezactivat certificatul ssl al forumului dvs., ci doar schimbă protocolul. Puteți activa și dezactiva https ori de câte ori doriți.

Pentru a gestiona setările certificatului SSL, urmați aceste instrucțiuni:
Accesați panoul de administrare  General  Adresă forum  Certificat SSL

De aici aveți 2 opțiuni:
Certificat SSL: Ghid pentru o migrare a forumului la HTTPS Https_10

Opțiunea 1: „Protocol de forum”: Această opțiune vă permite să alegeți în ce protocol (https sau http) se încarcă forumul dvs. Puteți schimba protocolul bifând bula de pe oricare protocol doriți și apoi salvați.
Opțiunea 2: „Forțarea compatibilității HTTPS (eticheta „sigură”)”: Această opțiune, bifată ca da în mod implicit, vă permite să decideți dacă forumul va forța sau nu toate paginile în conformitate cu https. Ce înseamnă acest lucru, atunci când este bifat pentru da, forumul va încărca DOAR resurse (adică imagini, scripturi etc.) care sunt https. Când această opțiune este activată, orice imagine sau script care nu au fost găzduite în protocolul https NU vor fi redate de browser și, prin urmare, NU vor apărea atunci când pagina este încărcată. Bifând această opțiune la „Nu” sau „dezactivând”, aceasta va permite ca imaginile și scripturile care nu au fost actualizate la protocolul https să fie redate în continuare de browser. Această opțiune este la îndemână dacă doriți totuși să se încarce în continuare imagini sau scripturi care nu sunt în prezent în https.

NOTIFICĂRI IMPORTANTE:
 • Schimbarea forumului în protocolul http sau dezactivarea opțiunii 2 va elimina eticheta „securizată” din forum.

 • Opțiunea de certificat SSL este disponibilă pe fiecare forum Forumgratuit cu sau fără nume de domeniu personalizat


TESTEAZĂ-ȚI FORUMUL „NOU” HTTPS

Odată ce forumul dvs. în HTTPS, nu uitați să vă plimbați pentru a verifica dacă totul funcționează bine. Gândiți-vă să vă uitați la eventuale probleme de conținut mixt.

Unele servicii, gratuite sau plătite, vă permit să verificați dacă paginile dvs. sunt în HTTPS și să găsiți probleme de eveniment. Vedeți acest exemplu cu un serviciu online: www.whynopadlock.com și un software: httpsChecker.

ACTUALIZAREA UNELTELOR WEBMASTER

Trecerea la HTTPS impune necesitatea actualizării unor instrumente pentru webmasteri. Ultimul pas este să adăugați forumul HTTPS pe Google Webmaster Tools și BING Webmaster Tools, în special pentru a accesa în continuare datele de pe forum.

Această acțiune permite, de asemenea, accelerarea luării în considerare a comutării la HTTPS.

În cele din urmă, dacă aveți probleme, asistența Forumgratuit este aici pentru a vă ajuta în timpul procesului. Nu ezitați să deschideți un subiect în secțiunea dedicată pentru migrarea la HTTPS.Certificat SSL: Ghid pentru o migrare a forumului la HTTPS Untit104
Certificat SSL: Ghid pentru o migrare a forumului la HTTPS Scre1015 Certificat SSL: Ghid pentru o migrare a forumului la HTTPS 398 Certificat SSL: Ghid pentru o migrare a forumului la HTTPS 2209 Certificat SSL: Ghid pentru o migrare a forumului la HTTPS Scre1016 Certificat SSL: Ghid pentru o migrare a forumului la HTTPS Portoq16
[size=18][/size] Facebook | [size=18][/size] YouTube
Mihai

Mihai
Administrator
Administrator

Mesaje : 1508
Varsta : 23
Localizare : București, România
Data înscrierii : 25/09/2014
Mulțumiri : 97
Pachetul Premium Google Chrome phpBB3

http://fgsuport.forumgratuit.ro
Mihai a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum