Cum să vă gestionați spațiul de stocare?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Important Cum să vă gestionați spațiul de stocare?

Mesaj Scris de Mihai Mier Feb 17, 2021 4:55 am

Cum să vă gestionați spațiul de stocare?

Spațiul de stocare este un spațiu suplimentar și opțional pe disc pe care îl puteți utiliza pentru a stoca fișierele și imaginile atașate din galeria forumului. Acesta nu este spațiul folosit de forumul dvs. în baza de date Forumgratuit pentru a stoca subiectele și toate datele forumului. Într-adevăr, acel spațiu este nelimitat.

Spațiul de stocare al forumurilor dvs. poate fi alocat pentru două funcții:

- galeria forumului,
- fișiere atașate,

Când creați un forum, Forumgratuit vă oferă 20 MB de spațiu gratuit, ca parte a pachetului gratuit (din nou, nu există nicio legătură cu spațiul general de stocare al forumului "subiect, MP, membri ... etc." care este nelimitat).
Apoi le puteți utiliza după cum doriți: atribuiți 15 MB fișierelor atașate, iar restul de 5 MB galeriei.
Dacă alocați 20480 KB (20 MB) sistemului de atașamente, galeria va avea 0 MB disponibili.

Alocarea spațiului de stocare

Accesați panoul de administrare  Diverse  Stocare - Administrare

Observație: gestionarea stocării este disponibilă numai dacă atașamentele sunt activate pe forum!

Dacă vă aflați într-un pachet gratuit, puteți împărți 20 MB între cele două caracteristici. Desigur, dacă dați 20 MB fișierelor atașate, galeria nu va avea deloc spațiu.
Exemplu:
Cum să vă gestionați spațiul de stocare? Storag14

Dacă cineva încearcă să trimită o imagine către galerie, va primi următorul mesaj:
Nu puteți încărca nicio fotografie în galerie, deoarece limita de stocare a fost atinsă.

Măriți spațiul de stocare

Dacă vă aflați în pachet gratuit sau avansat, doar o actualizare a pachetului vă poate permite să măriți spațiul disponibil. Dacă vă aflați într-un pachet premium, puteți crește spațiul de stocare inclus în pachet.

ACTUALIZAREA PACHETULUI

Accesați panoul de administrare  Diverse  Gestionarea creditelor - Pachetele Forumgratuit

Pentru a vă mări spațiul de stocare, trebuie să faceți upgrade la un Pachet Avansat sau Pachet Premium pachet:

Cum să vă gestionați spațiul de stocare? Storag10

Perioada de valabilitate a spațiului de stocare inclus în pachetul Advanced sau Premium este aceeași cu perioada de valabilitate a pachetului dvs. (anual sau lunar). Dacă pachetul este reînnoit, validitatea întregului spațiu de stocare este reînnoită odată cu acesta. În caz contrar, dacă pachetul expiră fără reînnoire, expiră și valabilitatea spațiului suplimentar.

Cu toate acestea, Forumgratuit nu șterge niciun fișier publicat, chiar și după expirarea spațiului de stocare suplimentar. Aceste fișiere rămân accesibile pentru consultare, dar nu veți mai putea publica niciun fișier atâta timp cât nu veți fi abonat din nou la un pachet care vă permite să faceți acest lucru. Rețineți că rămâneți responsabil pentru acest spațiu care va fi dedus automat la activarea următorului pachet. Pentru mai multe informații despre pachete, vă rugăm să citiți acest tutorial.

Exemplu:
Un forum care s-a abonat la pachetul Advanced are 500 MB spațiu de stocare. Dacă folosește 300 MB și își lasă pachetul să expire fără reînnoire, spațiul de stocare al forumului său revine la 20 MB (spațiul standard al pachetului gratuit). Cu toate acestea, Forumgratuit economisește 300 MB de fișiere, acestea rămân accesibile fără întrerupere. Dacă acest forum revine vreodată într-un pachet Advanced, va avea un spațiu de 500 MB, dar vor fi disponibili doar 200 MB, deoarece vor fi utilizați deja 300 MB.

CREȘTE SPATIUL DE DEPOZITARE ÎN PACHETUL PREMIUM

Pachetul premium oferă 2 GB spațiu de stocare. Dacă acest spațiu nu este suficient și numai ca parte a Pachet Premium pachet, puteți crește manual acest spațiu de stocare, pentru o perioadă de valabilitate dorită.

Accesați panoul de administrare  Diverse  Gestionarea creditelor - Cheltuiți credite

Faceți click pe opțiunea Stocare:

Cum să vă gestionați spațiul de stocare? Storag15

Puteți să glisați glisoarele pentru a alege spațiu suplimentar pe disc de la 1 GB la 10 GB și pentru o perioadă de la 1 la 24 de luni (dacă nu este cazul, se întâmplă deoarece ați crescut deja spațiul de stocare înainte, a se vedea mai jos).

Cum să vă gestionați spațiul de stocare? Storag13

Spațiul de stocare suplimentar achiziționat completează cei 2 GB incluși în pachetul Premium:

Cum să vă gestionați spațiul de stocare? Storag11

  • Puteți completa spațiul suplimentar de mai multe ori, de exemplu, cumpărând 3 GB suplimentar într-o zi, apoi 2 GB suplimentar la o dată ulterioară pentru a avea 5 GB la final.

  • Vă rugăm să rețineți că, dacă ați achiziționat deja spațiu de stocare suplimentar, veți putea completa din nou spațiul de stocare doar pentru cel puțin perioada de valabilitate rămasă pentru prima achiziție suplimentară de stocare dacă ați cumpărat 1 GB suplimentar timp de 6 luni și că în ziua în care ați cumpărat din nou spațiu suplimentar, acest prim spațiu suplimentar are încă 3 luni de valabilitate, noua dvs. achiziție de spațiu suplimentar poate fi făcută doar timp de cel puțin 3 luni. Dacă ați cumpărat deja spațiu suplimentar pentru o perioadă de 24 de luni, nu veți mai putea cumpăra timp suplimentar, veți putea achiziționa doar spațiu.


Exemplu:
1. 1 ianuarie 2018: achiziționarea unui spațiu suplimentar de 5 GB cu o perioadă de valabilitate de 6 luni
1 martie 2018: achiziționarea unui alt spațiu suplimentar de 10 GB cu o perioadă de valabilitate de 10 luni (durata minimă pentru această a doua achiziție este de 4 luni, care este echivalentă cu perioada de valabilitate rămasă pentru primul supliment de spațiu de stocare).

Această a doua achiziție îmi oferă un spațiu suplimentar total de 15 GB pentru o durată totală de 10 luni. Prin urmare, prețul celei de-a doua achiziții va corespunde cu prețul achiziționării a 10 GB suplimentari timp de 10 luni + extinderea a 5 GB suplimentari pentru încă 4 luni.

  • Cu câteva zile înainte de expirarea spațiului de stocare suplimentar, va apărea un avertisment în panoul de administrare pentru a vă oferi timp să îl reînnoiți, dacă este necesar.


Exemplu:
Cum să vă gestionați spațiul de stocare? Storag16

  • Dacă spațiul de stocare expiră, toate fișierele deja încărcate pe forum sunt păstrate și rămân accesibile (nu sunt șterse niciodată, chiar dacă spațiul de stocare nu este reînnoit!). Cu toate acestea, spațiul ocupat de aceste fișiere rămâne ocupat, deci dacă cumpărați din nou spațiu suplimentar mai târziu, spațiul deja ocupat va trebui luat în considerare.


Dacă cumpăr 5 GB, pe lângă cei 2 GB deja incluși în pachetul premium și public 4GB de fișiere pe forumul meu, după validitatea spațiului de stocare suplimentar, forumul meu revine la cei 2 GB incluși. Deoarece ocup deja 4 GB de spațiu din cei 2 GB disponibili, nu am mai putut încărca fișiere. Dacă vreau să cumpăr din nou spațiu suplimentar, trebuie să țin cont de spațiul deja ocupat care va fi dedus din spațiul achiziționat. Dacă cumpăr 2 GB suplimentar, în realitate tot nu voi putea încărca un fișier, deoarece acest spațiu suplimentar va aduce doar soldul forumului meu la 0 (2 GB disponibili în pachet + 2 GB suplimentari achiziționați = 4 GB , care corespunde spațiului deja ocupat). Așa că va trebui să cumpăr cel puțin 3 GB în plus pentru a avea 1 GB disponibil.

Cum să vă gestionați spațiul de stocare? Storag12
Mihai

Mihai
Administrator
Administrator

Mesaje : 1455
Varsta : 23
Localizare : București, România
Data înscrierii : 25/09/2014
Mulțumiri : 87
Pachetul Premium Google Chrome phpBB3

http://fgsuport.forumgratuit.ro
Mihai a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum