Cum să trimiteți un Newsletter

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Cum să trimiteți un Newsletter

Mesaj Scris de Mihai Mier Feb 17, 2021 3:49 am

Cum să trimiteți un Newsletter


Cum se scrie un newsletter informativ


Accesați panoul de administrare  General  Newsletter informativ - Scrieți și trimiteți

Cum să trimiteți un Newsletter Newsle14

1. Alegeți o metodă: format text sau format HTML: rezervat pentru forumurile care au pachetul Pachet Premium HTML vă permite să vă formatați mesajul după cum doriți: bold, italic, culori, imagini, ... Este un instrument îmbogățit format compus din cod, pe care îl puteți scrie pur și simplu datorită editorului integrat. Dimpotrivă, formatul de text simplu este text simplu, fără nicio formatare. O adresă de e-mail sau adresa URL a site-ului va fi transformată automat într-un link de către clientul de e-mail care primește e-mailul în acest format text.

Formatul HTML este, în general, preferat pentru a permite personalizarea avansată a conținutului e-mail și pentru a face destinatarul să dorească să îl citească. Cu toate acestea, unele e-mailuri web nu permit să primească e-mailuri HTML (este totuși tot mai rar). De asemenea, majoritatea mesajelor web blochează conținutul de la distanță pentru a-și proteja utilizatorii, deci asigurați-vă că păstrați un newsltter informativ clar și eficient, chiar dacă imaginile nu sunt afișate.

Atenție, acest câmp trebuie selectat înainte de a scrie newsletter-ul informativ: nu ar trebui să schimbați modul după ce ați început scrierea sau veți pierde textul!

2. Expeditor al e-mailului: vă permite să alegeți adresa de e-mail care va fi specificată ca expeditor. Aveți de ales între adresa de e-mail a fondatorului, adresa de e-mail a administratorului care trimite newsletter-ul informativ sau adresa Forumgratuit

3. Destinatari: puteți trimite un e-mail în masă către toți utilizatorii dvs. (Toți membrii) sau numai către unii membri ai grupului

4. Trimitere întârziată: în mod implicit, trimiterea este imediată (opțiunea „nu” este bifată), ceea ce înseamnă că e-mailul va fi trimis imediat ce este finalizat. Puteți alege să întârziați trimiterea e-mailului la o dată mai târziu. Aceasta este o caracteristică care vă permite să programați un e-mail pentru a fi trimis în avans. Puteți programa doar 3 newslettere informative pe zi

5. Subiect: va fi titlul e-mailului pe care utilizatorii îl vor primi. Ar trebui să îl alegeți pe cel bun, acesta va determina în general alegerea pe care utilizatorii o vor face între deschiderea acestuia sau ștergerea acestuia direct.

6. Mesaj: acesta este conținutul e-mailului dvs. Pentru ca acest conținut să fie valid, newsletter-ul dvs. informativ trebuie să conțină un text (doar o imagine nu este suficientă).

Cum se trimite newsletter-ul informativ

LIMITE

  • Nu veți putea trimite mai mult de trei newslettere informative pe zi,

  • Trebuie respectat un timp incompresibil de trei minute între fiecare newsletter informativ,

  • Forumurile din pachete gratuite nu poate trimite mai mult de 2 newslettere informative pe o perioadă continuă de 30 de zile. Această limită este mărită la 4 newslettere informative pe o perioadă de 30 de zile pentru forumurile care au ales pachetul Pachet Avansat și la 8 pentru forumurile care s-au abonat la pachetul Pachet Premium.


Dacă trimiteți numărul maxim de newsletter pe care vi-l permite pachetul dvs., va apărea un mesaj de eroare și va trebui să așteptați expirarea perioadei indicate înainte de a putea trimite un newsletter:
Cum să trimiteți un Newsletter Newsle11

PREVIZUALIZARE ȘI TRIMITERE

Odată ce e-mailul dvs. este gata pentru a fi trimis, faceți click pe „Trimiteți newsletter-ul informativ”. Dacă ați ales formatul HTML, un pas intermediar va intra apoi în proces, solicitându-vă să introduceți un echivalent al newsletterului dvs. informativ în format text, pentru a permite utilizatorilor care nu pot afișa codul HTML în căsuța poștală să aibă în continuare conținut.

Apoi, newsletterul va fi trimis pentru prima dată la adresa de e-mail a administratorului care îl scrie pentru a-i da posibilitatea de a reveni la ediția acestuia dacă nu apare corect, sau pentru a valida trimiterea.

Cum să trimiteți un Newsletter Newsle10

În cele din urmă, dacă trimiterea este validată, e-mailul este trimis tuturor utilizatorilor implicați în funcție de alegerea destinatarului.
Rețineți că primirea newsletterului informativ poate dura mai mult sau mai puțin timp, în funcție de numărul de newslettere informative de trimis (consultați punctul următor din acest tutorial).

Cum să trimiteți un Newsletter Newsle12

PRIMIREA DE NEWSLETTER-URI

Pentru a evita o listă neagră a forumurilor de către furnizorii de e-mail atunci când trimite sute de mii de e-mailuri, Forumgratuit creează liste de așteptare pe server și le procesează pe pachet în funcție de ordinea lor de sosire.

Prin urmare, trimiterea și primirea newsletterului informativ poate să nu fie simultane. Expedierea depinde de lista de așteptare de pe serverul căruia îi aparține forumul. Cu cât forumurile trimit mai multe newslettere informative, cu atât va fi mai lungă lista de așteptare, la fel și timpul necesar pentru trimiterea/primirea newsletterelor informative. Astfel, atunci când newsletterul informativ este trimis, acesta este plasat pe o listă de așteptare înainte de a fi trimis și nu apare în dosarul de arhivă până când nu este trimis.

Înțelegem inconvenientele pe care le poate provoca o astfel de posibilă întârziere în expedierea/primirea acestor newslettere informative. Cu toate acestea, este singura modalitate pe care o avem de a proteja forumurile împotriva listei negre totale de către clienții de e-mail.

Expedierea întârziată și arhivele

Cât de întârziată funcționează expedierea?

După cum se indică în prima parte a acestui tutorial, este posibil să alegeți o dată de trimitere întârziată pentru newsletter-ul dvs. informativ. Prin urmare, nu va fi trimis înainte de data înregistrată.
Rețineți că nu veți putea programa mai mult de trei newslettere pentru a fi trimise în aceeași zi. Puteți programa mai mult de 3 newslettere informative numai dacă specificați datele de trimitere pe parcursul mai multor zile (mai multe explicații).

Accesați panoul de administrare  Generalități  Newsletter Informativ - Urmărire și arhive

Veți găsi toate newslettere informative programate în caseta „Expediere întârziată”. Puteți să le modificați oricând înainte de data trimiterii făcând click pe  și să le previzualizați făcând click pe . De asemenea, este posibil să le ștergeți, ceea ce va anula trimiterea lor.

Cum să trimiteți un Newsletter Newsle16

Când un newsletter informativ programat este trimis definitiv la data aleasă, îl veți găsi în arhivele dvs. Pentru a evita confundarea acestuia cu trimiterile imediate, acesta va avea un mic ceas  ca pictogramă.

ARHIVE

Accesați panoul de administrare  Generalități  Newsletter informativ - Urmărire și arhive

Toate newslettere informative pe care le-ați trimis în ultimele șase luni sunt listate pe această pagină. Newslettere informative trimise acum mai bine de șase luni sunt șterse automat din arhivă. Newslettere informative care au fost programate apar cu pictograma ceas 

Rețineți că pe această pagină apar doar newslettere informative trimise. După cum sa explicat la punctul 2.2 din acest tutorial, există o listă de așteptare pentru trimiterea newsleturilor informative: atâta timp cât e-mailul dvs. se află în această listă, acesta nu apare pe pagina de arhivă.
Mihai

Mihai
Administrator
Administrator

Mesaje : 1463
Varsta : 23
Localizare : București, România
Data înscrierii : 25/09/2014
Mulțumiri : 87
Pachetul Premium Google Chrome phpBB3

http://fgsuport.forumgratuit.ro
Mihai a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum