Cum funcționează o copie de rezervă a forumului ?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Cum funcționează o copie de rezervă a forumului ?

Mesaj Scris de Mihai Mar Noi 10, 2020 5:15 am

Cum funcționează o copie de rezervă a forumului ?

Scopul acestui tutorial este de a explica modul în care funcționează instrumentul de backup Forumgratuit.

Ce este o copie de rezervă ?

O copie de rezervă este un proces care vă permite să restaurați datele forumului la versiunea sa anterioară.

Concret, constă în recuperarea datelor fizice înregistrate într-o copie de rezervă făcută la un moment T1 și aplicarea lor pe forum la un alt moment T1. Acest lucru vă permite de obicei să corectați problemele legate de ștergerea sau modificarea conținutului, mesajele, subiectele forumului sau modificările elementelor care alcătuiesc tema grafică, profilurile utilizatorilor etc....

Pentru a face o copie de rezervă, trebuie să mergeți la uneltele Forumgratuit.

Cum se accesează uneltele

Pe această pagină: uneltele Forumgratuit
Vi se vor solicita următoarele informații:
 • O autentificare: Folosiți adresa de e-mail de creație sau adresa forumului.

 • Parola: Parolă utilizată la crearea forumului.

 • După dați click pe ”Faceți click aici pentru autentificare
  Cum funcționează o copie de rezervă a forumului ? 27a1 Ți-ai uitat parola?

  Odată conectat la utilitățile forumului, veți vedea mai multe file și opțiuni apar în partea de sus. Faceți click pe cel care scrie „Sistem de rezervă”.

  Cum funcționează o copie de rezervă a forumului ? Fm_bac10

  Cum se utilizează sistemul de unelte

  Înainte de a face o copie de rezervă a forumului dvs., ar trebui să vă puneți 3 întrebări importante :

  1. Ce vreau să restabilesc ?
  2. La ce dată doresc să o restabilesc ?
  3. Cum vreau să-l restabilesc ?

  Răspunsul precis la aceste întrebări vă va permite să alegeți modul de rezervă care se potrivește cel mai bine situației dvs. și care vă va permite să vă rezolvați problema eficient.

  Cum funcționează o copie de rezervă a forumului ? 31-01-10

  Ce ați dori să restaurați ?

  Această alegere vă oferă posibilitatea de a alege unele sau toate elementele existente pe forumul dvs. într-un mod direcționat. Acest lucru depinde de natura conținutului pe care doriți să îl preluați.

  Tipurile de conținut propuse pentru recuperare sunt următoarele:

  Mesaje și Utilizatori: Vă permite să restaurați conținutul forumului, postările, subiectele și membrii, precum și setările profilului acestora la o dată anterioară. Acesta este cel mai bun pentru a face față problemelor, cum ar fi ștergerea sau modificarea conturilor și profilurilor membrilor sau a mesajelor sau a conținutului subiectului de pe forum.

  Numai tema: Vă permite să restaurați setările grafice ale forumului. Imagini, culori și conținutul foii de stil CSS personalizate. Această alegere este cea mai bună pentru a depăși problemele de ștergere sau modificare a unei componente grafice care face parte din tema forumului. Vă rugăm să rețineți că codurile javascript personalizate nu sunt incluse în această copie de rezervă, dar sunt incluse ca parte a unei copii de rezervă complete.

  Backup complet: Vă permite să recuperați toate elementele din toate bazele de date ale forumului, inclusiv CSS, JS și templateuri. Această alegere este cea mai bună pentru a depăși problemele de ștergere sau modificare a mai multor elemente de diferite tipuri (conținut, grafică, configurație etc.) sau atunci când nu aveți informații despre elementele care au fost distorsionate pe forum și preferați să le jucați sigur prin restabilirea întregului forum la ultima versiune stabilă înregistrată.

  Cum funcționează o copie de rezervă a forumului ? 31-01-11

  Când doriți să o restaurați ?

  Sunt propuse mai multe date de restaurare. Fiecare dată corespunde unui punct de rezervă al forumului dvs. și, în general, această listă vă oferă puncte de rezervă de până la mai mult sau mai puțin de un an. Punctele de rezervă mai vechi sau care nu sunt afișate în această listă sunt nerecuperabile.

  Cum funcționează o copie de rezervă a forumului ? 31-01-12

  Cum ați dori să o restaurați ?

  Puteți alege între două moduri de recuperare. Fiecare mod are caracteristici specifice și a fost special dezvoltat pentru a corecta problemele legate de o anumită situație.

  Cum funcționează o copie de rezervă a forumului ? 31-01-13

  ÎNLOCUIȚI TOT CONȚINUTUL ACTUAL CU CONȚINUTUL DE BACKUP

  Acest mod de restaurare va prelua tot conținutul existent din copia de rezervă a datei alese și îl va folosi pentru a suprascrie tot conținutul curent de pe forum. Cu alte cuvinte, vă va permite să restaurați forumul la versiunea sa originală, fără a lua în considerare elementele care au fost modificate între timp. Acestea vor fi readuse la valoarea lor la data de rezervă aleasă.

  Acest mod de restaurare cu înlocuirea conținutului este cel mai bun pentru a face față, de exemplu, cazurilor de hacking, ștergere sau denaturare a forumului sau a conținutului acestuia. Administratorul forumului îl poate restabili la versiunea originală înainte de denaturare, ștergând în același timp elementele care l-au însoțit.

  INSERAȚI NUMAI CONȚINUTUL PIERDUT FĂRĂ SCHIMBAREA CONȚINUTULUI ACTUAL

  Acest mod de restaurare va prelua conținutul existent din copia de rezervă a datei alese și îl va injecta în plus față de conținutul curent de pe forum. Cu alte cuvinte, vă va permite să restaurați forumul la versiunea sa originală, salvând în același timp elementele care au fost modificate între timp. După această copie de rezervă, elementele vor păstra aceeași valoare ca înainte de copiere de rezervă, fără nicio modificare. Într-adevăr, în acest mod de backup, vor fi adăugate doar elementele prezente în backup-ul ales și care nu sunt prezente pe forum.

  Acest mod de restaurare cu inserare de conținut este cel mai bun pentru a face față cazurilor de recuperare a conținutului șters și pe care administratorul dorește să îl restabilească fără a denatura sau modifica ceea ce a fost postat sau modificat după această ștergere.

  În cele din urmă, rețineți că backupul începe imediat după ce faceți click pe butonul „Backup acum” fără o solicitare de confirmare. La sfârșitul copiei de rezervă, se afișează o notificare cu privire la funcționarea cu succes :

  Cum funcționează o copie de rezervă a forumului ? 31-01-14

  Această operațiune este notificată și în jurnalele de securitate ale forumului care a fost supus copiei de rezervă:

  Cum funcționează o copie de rezervă a forumului ? 31-01-15

  Notițe importante:

  • Puteți efectua până la 20 de copii de rezervă la 24 de ore, în funcție de datele de restaurare disponibile;
  • Din motive de securitate, operațiunea de backup sincronizează parola contului fondator al forumului cu cea a instrumentelor Fondatorilor și elimină permisiunile tuturor administratorilor forumului, cu excepția fondatorului. Prin urmare, va fi necesar să restituieți puterile administrative administratorilor forumului după fiecare copie de rezervă;
  • Statisticile forumului pot părea inexacte după o copie de rezervă (numărul de postări, numărul de membri). Postarea unui mesaj sau înregistrarea unui nou membru forțează forumul să recalculeze și să actualizeze statisticile sale automat. Dacă doriți să forțați actualizarea manual, o puteți face în panoul de administrare > General > Configurare > Resincronizați statisticile forumului;
  • Backupul poate dura timp pentru forumuri importante (număr mare de membri sau mesaje): nu trebuie să părăsiți pagina înainte ca operațiunea să fie finalizată! Dacă datele forumului de recuperat sunt importante și o copie de rezervă nu le recuperează la prima încercare (eșec de recuperare, eroare, expirare etc.), trebuie doar să îl reporniți de mai multe ori pentru a restabili datele puțin câte puțin.


  Mihai

  Mihai
  Administrator
  Administrator

  Mesaje : 1463
  Varsta : 23
  Localizare : București, România
  Data înscrierii : 25/09/2014
  Mulțumiri : 87
  Pachetul Premium Google Chrome phpBB3

  http://fgsuport.forumgratuit.ro
  Mihai a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


  Permisiunile acestui forum:
  Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum