Cum funcționează copiile de rezervă (backup)

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Cum funcționează copiile de rezervă (backup)

Mesaj Scris de Mihai la data de 10.11.20 5:15

Cum funcționează copiile de rezervă

Scopul acestui tutorial este să vă explic cum funcționează instrumentul de rezervă al unui forum Forumgratuit. Foarte fericit

Ce este o copie de rezervă ?

O copie de rezervă este un proces care vă permite să restabiliți datele forumului la ceea ce a fost într-o stare anterioară.

Concret, aceasta constă în recuperarea datelor fizice înregistrate datorită unei copii de rezervă făcute la un moment T0 și aplicarea lor pe forum la un alt moment T1 (după T0), astfel încât acestea să apară din nou acolo. De obicei, acest lucru face posibilă corectarea problemelor legate de ștergerea sau modificarea conținutului, mesajele, subiectele forumului sau chiar modificările elementelor care compun tema grafică, profilurile utilizatorilor etc.

Pentru a face o copie de rezervă, trebuie să vă conectați la instrumentele fondatorului:

Cum funcționează copiile de rezervă (backup) 53D1TXE


Conexiune la instrumente

Odată ajuns pe pagina de instrumente, trebuie să vă identificați folosind următoarele informații:


  • O autentificare : identificatorul este adresa de e-mail utilizată la crearea forumului SAU adresa de internet a forumului dvs.
  • Parola : trebuie să te înregistrezi parola folosită la crearea forumului (atenție, această parolă rămâne aceeași, chiar dacă ați modificat parola contului fondator pe forum).

 Recuperarea parolei pentru forum și unelte

Cum funcționează o copie de rezervă


Înainte de a face backup pentru forum, trebuie să vă puneți 3 întrebări importante:
1. Ce vreau să restabilesc?
2. Când vreau să-l restabilesc?
3. Cum vreau să-l restabilesc?

Răspunsul precis la aceste întrebări vă va permite să alegeți modul de rezervă care se potrivește cel mai bine situației dvs. și care vă va permite să vă rezolvați problema eficient. A face cu ochiul

Cum funcționează copiile de rezervă (backup) 28-01-12

Ce doriți să restaurați?

Această alegere vă oferă posibilitatea de a alege într-un mod direcționat unele sau toate elementele existente pe forumul dvs. Acest lucru depinde de natura conținutului pe care doriți să îl preluați.

Tipurile de conținut oferite pentru recuperare sunt după cum urmează:


  • Mesaje și utilizatori : Permite restabilirea conținutului postat pe forum, a mesajelor, a subiectelor, precum și a membrilor și setarea profilurilor acestora la o dată anterioară. Această alegere este ideală pentru pentru a depăși problemele de ștergere sau modificare a conturilor și profilurilor membrilor sau a mesajelor sau a conținutului subiectelor de pe forum.
  • Doar temă : Vă permite să restaurați setările grafice ale forumului. Imaginile, culorile și conținutul foii de stil CSS personalizate. Această alegere este ideală pentru depășește problemele de ștergere sau modificare a unei componente grafice care face parte din tema forumului. Trebuie remarcat faptul că codurile javascript personalizate nu sunt incluse în back-up-ul „doar pentru temă”, ci sunt incluse într-un backup total.
  • Backup total : Vă permite să preluați toate elementele tuturor bazelor de date ale forumului, inclusiv CSS, JS și template-uri. Această alegere este ideală pentru depășirea problemelor de ștergere sau modificare a mai multor elemente de diferite tipuri (conținut, grafică, configurație etc.) sau chiar atunci când nu avem informații despre elementele care au fost distorsionate pe forum și pe care le preferăm jucați-l în siguranță prin restabilirea întregului forum la ultima stare stabilă salvată.


Cum funcționează copiile de rezervă (backup) 28-01-10

Când doriți să o restaurați?

Vă sunt propuse mai multe date de restaurare. Fiecare dată corespunde unui punct de salvare pentru forumul dvs. și, în general, această listă vă oferă puncte de salvare de până la plus sau minus pe an. Punctele de rezervă mai vechi sau care nu sunt afișate în această listă sunt nerecuperabile.
Cum funcționează copiile de rezervă (backup) 28-01-11

Cum doriți să o restaurați?

Aveți de ales între două moduri de recuperare. Fiecare mod are specificități și a fost special dezvoltat pentru a corecta problemele legate de o anumită situație.
Cum funcționează copiile de rezervă (backup) 28-01-13

Înlocuiți tot conținutul curent cu cel al copiei de rezervă


modul de restaurare va căuta tot conținutul existent în copia de rezervă a datei alese și îl va folosi pentru a suprascrie tot conținutul curent de pe forum. Cu alte cuvinte, vă va permite să restaurați forumul la fel, fără a lua în considerare elementele care au fost modificate între timp. Acestea din urmă își vor recâștiga, după acest backup, valoarea lor la data backupului ales.

Acest mod de restaurare cu înlocuirea conținutului este ideal pentru gestionarea, de exemplu, a cazurilor de piratare, ștergere sau chiar denaturare a forumului sau a conținutului acestuia. Administratorul poate astfel recupera forumul exact așa cum era înainte de această denaturare, ștergând în același timp elementele care îl însoțeau.
Cum funcționează copiile de rezervă (backup) Replac11

Inserați numai conținutul pierdut fără a atinge conținutul curent


Acest mod de restaurare va căuta conținutul existent în copia de rezervă a datei alese și îl va injecta în plus față de conținutul curent de pe forum. Cu alte cuvinte, vă va permite să restaurați forumul în același mod, salvând în același timp elementele care au fost modificate între timp. Acestea vor păstra, după acest back-up, aceeași valoare pe care o aveau înainte de back-up fără nicio modificare. Într-adevăr, în acest mod de rezervă, vor fi adăugate doar elementele prezente în copia de rezervă aleasă și care nu sunt prezente pe forum.

Acest mod de restaurare cu inserarea conținutului este ideal pentru a trata, de exemplu, cazurile de recuperare a conținutului șterse din greșeală și pe care se dorește să le restabilească fără a modifica sau modifica ceea ce a fost postat sau modificat după această ștergere.
Cum funcționează copiile de rezervă (backup) Insert11

În cele din urmă, rețineți că backup-ul este lansat imediat după ce faceți clic pe butonul „Începeți restaurarea” fără a solicita confirmarea. O notificare cu privire la succesul operației este afișată la sfârșitul copiei de rezervă:
Cum funcționează copiile de rezervă (backup) 29-01-11

Această operațiune este, de asemenea, notificată în jurnalele de securitate ale forumului care a fost supus copiei de rezervă:
General  Securitate  Ultimele acțiuni efectuate
Cum funcționează copiile de rezervă (backup) 29-01-12

Notițe importante :

  • Puteți efectua până la 20 de copii de rezervă pe o perioadă de 24 de ore în limita datelor disponibile de restaurare ;

  • Din motive de securitate, operația de backup sincronizează parola contului fondatorului forumului cu cea a instrumentelor, și eliminați toți administratorii forumului cu excepția fondatorului. Prin urmare, va fi necesară restabilirea competențelor administrative administratorilor forumului după fiecare copie de rezervă. ;

  • și Statisticile forumului pot părea inexacte după o copie de rezervă (numărul de mesaje, numărul de membri). Trimiterea unui mesaj sau înregistrarea unui nou membru forțează forumul să recalculeze și să actualizeze statisticile sale automat. Dacă doriți să forțați actualizarea manual, o puteți face în panoul de administrare (General  Configurare  Resincronizați-vă forumul) ;

  • Back-up-ul poate dura timp pentru forumuri importante (număr mare de membri sau posturi înalte) : nu trebuie să părăsiți pagina înainte de finalizarea operației ! Dacă datele forumului de recuperat sunt importante și o copie de rezervă nu o recuperează prima dată, trebuie doar să o reporniți de mai multe ori (în limita a 20 de copii de rezervă pe o perioadă de 24 de ore) pentru a le restabili încetul cu încetul. date șterse mici.Cum funcționează copiile de rezervă (backup) Untit104

Cum funcționează copiile de rezervă (backup) Scre1015 Cum funcționează copiile de rezervă (backup) 398 Cum funcționează copiile de rezervă (backup) 2209 Cum funcționează copiile de rezervă (backup) Scre1016 Cum funcționează copiile de rezervă (backup) Portoq16
Mihai

Mihai
Administrator
Administrator

Mesaje : 1373
Varsta : 22
Localizare : București, România
Data înscrierii : 25/09/2014
Mulțumiri : 81
Pachetul Premium Google Chrome phpBB3

http://fgsuport.forumgratuit.ro
Mihai a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum