Căutare extinsă

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Căutare extinsă

Mesaj Scris de Mihai Joi Sept 03, 2020 3:56 am

Căutare extinsă

Căutarea extinsă este o caracteristică care permite, pe lângă căutarea în titluri de subiecte (la fel ca și căutarea clasică pe forum), să caute termeni în conținutul mesajului. Această funcție este accesibilă numai pentru forumurile care s-au abonat la pachetul Căutare extinsă 312592876.

Activare căutare extinsă


Accesați panoul de administrare  Diverse  management  Gestionarea creditelor - Pachetele Forumgratuit[/quote]

Pentru a beneficia de căutarea extinsă, trebuie mai întâi să vă abonați la Extended search 312592876 acest pachet. (vezi acest tutorial). Odată activat, trebuie doar să activați căutarea extinsă.

Accesați panoul de administrare  General  Forum - Activarea căutării avansate

Faceți clic pe butonul „Începeți procesul de activare(acest meniu nu va apărea dacă căutarea extinsă este deja activată pe forumul dvs.)

Căutare extinsă Avan10

Rețineți că forumul trebuie codificat în UTF-8 pentru a beneficia de această caracteristică. Dacă forumul dvs. este deosebit de vechi, este posibil să nu fie așa. În acest caz, puteți schimba codarea forumului dvs. în UTF-8 în orice moment (ACP  General  Forum - Codificare pagini)

Activarea căutării extinse necesită o restructurare totală a tabelelor bazei de date a mesajelor forumului dvs. Prin urmare, și în funcție de dimensiunea forumului, această operațiune poate dura (de la câteva secunde la câteva minute), timp în care nu ar trebui să modificați configurația forumului, să adăugați elemente noi sau să părăsiți pagina curentă până la ați obținut mesajul de confirmare la sfârșitul operației. În partea forumului, pentru a împiedica membrii dvs. să posteze mesaje în timpul operațiunii, forul va fi în modul de întreținere pentru timpul necesar.

Exemplu

Un subiect a fost creat cu cuvântul „Test1” în conținutul mesajului, un cuvânt care nu apare în titlul subiectului :
Vezi exemplu:
Căutare extinsă Test110

Pe un forum într-un pachet gratuit, este disponibilă doar căutarea clasică (cea care a existat întotdeauna pe Forumgratuit): o căutare cu cuvântul "Test1" nu returnează niciun rezultat, deoarece această căutare este efectuată numai în titlurile subiectului și nu în conținutul mesajelor :
Vezi exemplu:
Căutare extinsă Test210

Pe un forum de pachete de căutare extinsă Căutare extinsă 312592876 care a activat căutarea extinsă, eticheta opțiunii de căutare s-a schimbat, oferindu-vă de ales între „Căutare în titlurile subiectelor și conținutul mesajelor” (care devine modul de căutare implicit) sau „Căutare în titlurile subiectelor” (căutarea clasică) :
Căutare extinsă Test410

Prin urmare, aceeași căutare pe cuvântul „Test1” oferă un rezultat diferit, deoarece, datorită căutării extinse, se ține cont de conținutul mesajelor:
Vezi exemplu:
Căutare extinsă Test510

La deschiderea acestui subiect, cuvântul de căutare este evidențiat:
Vezi exemplu:
Căutare extinsă Test610


Vă rugăm să rețineți că pe forumurile în care se află search_body template-ul a fost editat înainte de 09 aprilie 2018 trebuie să actualizeze acest template cu modificările indicate în următorul mesaj, pentru a asigura buna funcționare a căutării.
Mihai

Mihai
Administrator
Administrator

Mesaje : 1463
Varsta : 23
Localizare : București, România
Data înscrierii : 25/09/2014
Mulțumiri : 87
Pachetul Premium Google Chrome phpBB3

http://fgsuport.forumgratuit.ro
Mihai a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum