Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS

Mesaj Scris de Mihai la data de 27.05.20 21:45

 Pași pentru a comuta forumul dvs. la HTTPS

Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS Copy-c10 Rezumat:
1. În primul rând, trebuie să fiți conștienți de impactul comutării la HTTPS
 • Avantajele trecerii la HTTPS

 • Dezavantajele trecerii la HTTPS

 • 2. Rolul Forumgratuit în tranziția de la un forum la HTTPS

  3. Rolul administratorului în trecerea unui forum în HTTPS

 • Actualizați resursele personalizate
 • Activați certificatul SSL pentru a comuta forumul la HTTPS
 • Testează-ți noul ”forum” HTTPS
 • Instrumente de actualizare pentru webmaster


 • Tranziția la HTTPS a unui forum necesită o pregătire prealabilă a acestuia din urmă pentru această tranziție. În funcție de forumuri, această tranziție la HTTPS poate fi mai mult sau mai puțin ușoară. În acest context, una dintre principalele sarcini ale administratorului forumului va fi actualizarea legăturilor resurselor externe (imagini, JavaScript, CSS, ...), astfel încât acestea să fie și în HTTPS.

  Mai jos, un ghid cu diferitele informații și pași de urmat pentru a trece forumul dvs. în HTTPS.

  În primul rând, trebuie să fiți conștienți de impactul comutării la HTTPS

  Avantajele trecerii la HTTPS :

 • Un ușor bonus SEO : Google a comunicat oficial că HTTPS a devenit un reper pentru algoritmul său. Google a acordat un bonus foarte mic pentru site-urile securizate din 2014 (data anunțului oficial).

 • Evidențierea securității pe browsere : O etichetă „securizată” în verde pe Google Chrome și Mozilla Firefox apare pe forumul dvs. dacă treceți la HTTPS complet. Https consolidează încrederea utilizatorilor de internet în forumul dvs.
  Vezi exemplul:
  Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS 13-01-11


 • Dezavantajele trecerii la HTTPS :

 • O actualizare a legăturilor de făcut : pentru a avea o etichetă „securizată” în verde, TOATE resursele disponibile pe o pagină trebuie să fie apelate în HTTPS. În cazul conținutului mixt (pagina HTTPS cu imagini sau scripturi numite de exemplu HTTP), eticheta „Securizată” în verde nu va fi afișată pe Google Chrome. Alte browsere pot afișa o alertă sau pot bloca afișarea resurselor numite HTTP. Gestionarea conținutului mixt variază de la un browser la altul, deci puteți observa diferențe între versiunile diferite ale aceluiași browser web sau între două browsere web diferite, de exemplu.
  Vezi exemplul:
  > Pagina HTTP cu conținut mixt
  > Pagina HTTPS cu conținut mixt

  Illustrație : cum să detectați link-ul responsabil pentru problema conținutului mixt dintr-o pagină

  Certificat SSL : Ghid pentru o tranziție de succes de la forum la HTTPS 6r7Qchs

 • SEO : trecerea de la HTTP la HTTPS este echivalentă cu o migrare cu schimbare de domeniu pentru motoarele de căutare. În general, o migrare durează întotdeauna și poate provoca pierderea temporară a poziției în rezultatele Google.

 • Resetarea contoarelor de distribuire socială : Când migrați forumul HTTP la HTTPS, contoarele de partajare socială vor fi resetate : likeuri, tweeturi, +1.


 • Prin urmare, ar trebui să schimbați forumul dvs. la HTTPS ? Nimeni nu vă poate oferi răspunsul la această întrebare, deoarece fiecare administrator al forumului poate sau nu să-l poată naviga. Deci, depinde doar de tine să iei această decizie. A face cu ochiul

  Amintiți-vă că nu este doar Google Chrome, chiar dacă este cel mai utilizat browser în 2016. Aveți grijă să aflați despre alte browsere (alertă vizuală, compatibilitate) și în special pe Firefox Citiți acest articol pe suport Mozilla

  GizmoMulte sisteme de operare care nu mai sunt acceptate de Microsoft au probleme de acces la anumite resurse https. Pentru ca acești utilizatori să poată continua navigarea, înlocuim în mod transparent utilizarea anumitor resurse https prin echivalentul lor http.

  Serviciile în cauză sunt : avatare, zâmbete, componente ale temei hitkin, illiweb, servimg, galerie, atașamente...

  Dacă utilizați Windows 98 sau Windows 2000, nu vă mirați că o imagine postată în https apare la adresa dvs. de domiciliu în http.

  Rolul Forumgratuit în trecerea unui forum în HTTPS

  Solicitând activarea unui certificat SSL pe forumul dvs., Forumgratuit face automat următoarele modificări pe forumul dvs. :

  • Instalarea și configurarea unui certificat SSL valid pentru forumul dvs.
  • Instalarea a 301 redirecționări din toate paginile HTTP către HTTPS, actualizarea etichetei canonice, legăturile interne, legăturile sitemap.
  • Actualizare automată la HTTPS a resurselor de bază prezente pe Forumgratuit, precum și a anumitor link-uri externe ale serviciilor cunoscute.
   Consultați lista resurselor actualizate automat la HTTPS de către Forumgratuit :
   ahlamontada.
   ahlamontada.
   archive-host.com
   facebook.
   foroactivo.
   forum2x2.
   forumactif.
   forumeiros.
   forumgratuit.
   forumieren.
   forumotion.
   gyazo.com
   hitsk.in
   hostingpics.net
   i.imgur.com
   illiweb.com
   im.all-up.com
   imgfast.net
   imgup.net
   imgur.com
   ipgetinfo.com
   photobucket.com
   postimg.org
   redcdn.net
   servimg.com
   zupimages.net

  Datorită acestor acțiuni automatizate, trecerea în HTTPS a unui forum Forumgratuit este foarte ușor facilitată pentru fondatori. Totuși, acesta din urmă trebuie să facă și modificări de partea sa.

  Rolul administratorului în trecerea unui forum în HTTPS

  Trecerea unui forum în HTTPS necesită o intervenție a fondatorului pentru a reuși tranziția. Sarcina nu este complicată, ci necesită mai mult sau mai puțin timp în funcție de forumul dvs. și, în special, de personalizările aplicate acestuia.

  Obiectivul principal este să obțineți o etichetă „securizată” în verde pe toate paginile noi și pe majoritatea paginilor vechi ale forumului. Cu toate acestea, rețineți că este complicat să aveți 100% din paginile care afișează eticheta „securizată” în verde pe Google Chrome sau Mozilla Firefox din cauza conținutului mixt, în special pe un forum de discuții în care întreaga comunitate participă la crearea conținutului pagini.

  Prin urmare, și pentru o trecere cu succes a forumului dvs. în HTTPS, iată pașii de urmat în ordine :

  Actualizați resursele personalizate


  Acestea sunt resursele pe care le-ați adăugat la forumul dvs. pentru a-l modifica sau personaliza : scripturi, imagini, contoare de vizită, etc. Pentru a obține un lacăt verde, trebuie să se numească totul în HTTPS.

  Rețineți că Forumgratuit vă oferă o opțiune care permite apelarea în mod automat a resurselor de bază ale forumului dvs. în HTTPS. Această opțiune este disponibilă pentru administrator odată ce certificatul SSL este activat pe forumul său. Dacă doriți să automatizați trecerea unei mari părți a resurselor compatibile HTTPS pe forumul dvs., mergeți direct la pasul următor: „3.2. Activați certificatul SSL pentru a comuta forumul la HTTPS”). În caz contrar, citiți mai departe pentru o comutare manuală a URL-ului compatibil.

  Consultați sfaturile noastre pentru trecerea manuală a resurselor forumului la HTTPS:
  Ați decis să nu automatizați comutarea resurselor forumului dvs. în HTTPS ? Prin urmare, sarcina ta va fi să găsești și să actualizați manual aceste resurse personalizate a căror adresă este în HTTP pentru a le înlocui cu echivalentele lor HTTPS dacă există pentru a evita probleme de conținut mixt.

  Principalele resurse vizate sunt următoarele :

  Code:
  1. <img> (src attribute)
  2. <script> (src attribute)
  3. <link> (href attribute) (feuilles CSS)
  4. {background:url() (dans le CSS)
  5. <audio> (src attribute)
  6. <video> (src attribute)
  7. <iframe> (src attribute)
  Iată care sunt pașii de urmat :


  1. Pentru a actualiza o resursă personalizată, pur și simplu copiați și inserați adresa de internet și introduceți-o în browser.
  2. Apoi înlocuiți http:// la https:// pentru a verifica dacă resursa este disponibilă în HTTPS.
  3. Dacă este disponibil în HTTPS, înlocuiți pur și simplu adresa din HTTP cu cea din HTTPS.
  4. În caz contrar, acțiunea va depinde de natura resursei. Dacă este un script, acesta va trebui să fie găzduit direct pe Gestiunea codurilor Javascript de forumul tău. Dacă este o imagine, o puteți găzdui Servimg care este perfect compatibil cu HTTPS.
  Vezi exemplul:

  Pentru această resursă externă numită de exemplu în HTTP :
  Code:
  1. <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Ubuntu+Mono' rel='stylesheet' type='text/css' />
  Adresa resursei va fi înlocuită cu echivalentul său HTTPS :
  Code:
  1. <link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Ubuntu+Mono' rel='stylesheet' type='text/css' />
  Pentru a vă ajuta să localizați resursele externe pe care le-ați adăugat pe forumul dvs., aici este o listă non-exhaustivă a principalelor locuri de verificat :

  1. Accesați panoul de administrare al forumului dvs. și faceți un tur al tuturor șabloanelor modificate, CSS, favicon, imagini, widgeturi personalizate, scripturi externe, ... în căutarea de linkuri în HTTP.
  2. Accesați indexul forumului dvs. și deschideți pagina de pornire, o categorie, un sub-forum și un subiect și uitați-vă la codul sursă al paginii (tastele „Ctrl U” de pe tastatură) și căutați linkurile din HTTP.

  Pentru a rezuma: Problema conținutului mixt este, prin urmare, cauzată de o resursă nesigură (a cărei adresă este în HTTP) apelată pe o pagină securizată (pagina în HTTPS). Conținutul mixat împiedică prezența etichetei „Secur” în verde pe Google Chrome, pe Firefox va apărea un lacăt verde cu un triunghi gri de avertizare ...

  Configurația unui certificat SSL pe un forum Forumgratuit este complet gratuită și se face din pachetul gratuit.

  Pentru a face acest lucru, accesați Panoul de administrare  Adresa de internet a forumului  Certificatul SSL  Configurarea protocolului HTTPS  Certificatul SSL  Protocolul forum: HTTPS

  Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS 10-10-11

  Dacă nu aveți blocul „Configurarea protocolului HTTPS”, acest lucru înseamnă că domeniul implicit al forumului dvs. nu are un certificat SSL preinstalat. În acest caz, va trebui să faceți clic pe butonul „Instalare certificat SSL” pentru a face o solicitare manuală și așteptați punerea în aplicare a acestuia înainte de a putea activa protocolul HTTPS.

  Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS 10-10-12

  Spre deosebire de un forum situat pe un domeniu cu SSL preinstalat și în care trecerea la HTTPS este imediată, instalarea și activarea unui certificat SSL pentru un forum situat pe un domeniu fără SSL preinstalat poate dura până la 24 de ore. Imediat ce aceste operațiuni vor fi finalizate, certificatul SSL al forumului dvs. va fi instalat și veți avea acces la configurația protocolului forum. Puteți trece apoi manual la HTTPS.


  1. Forumul dvs. este în HTTP și doriți să îl securizați trecându-l în HTTPS
  2. Comandați instalarea certificatului SSL al forumului dvs. prin Panoul de administrare > General > Adresa Internet a forumului > Certificat SSL :
   - Dacă aveți un bloc "Configurarea protocolului HTTPS" : Aceasta înseamnă că forumul dvs. este localizat pe un domeniu care are deja SSL preinstalat. Aveți acces direct la opțiunile de control al protocolului forum (HTTP / HTTPS). Instalarea și activarea certificatului SSL, precum și securizarea adreselor URL ale forumului în HTTPS este imediată.
   - Dacă aveți un buton „Instalare certificat SSL” : Aceasta înseamnă că forumul dvs. se află pe un domeniu care nu are SSL preinstalat. În acest caz, va trebui să o solicitați manual făcând clic pe acest buton. Instalarea și activarea certificatului SSL forum poate dura până la 24 de ore.
  3. Odată instalat certificatul SSL al forumului dvs., în blocul „Configurarea protocolului HTTPS” opțiunea „Protocolul forumului” permite să alegeți dacă doriți să aveți un forum în HTTP sau HTTPS. Dacă îl transmiteți pe HTTPS, acesta aplică certificatul pe url-ul forumului dvs., trecându-l automat în HTTPS.
  4. Forumul dvs. este în HTTPS și este securizat.


  Practic, faptul că aveți un certificat SSL activ pe forumul dvs. deblochează posibilitatea de a utiliza URL-uri sigure în HTTPS, dar nu sunteți obligat să utilizați HTTPS ca protocol de bază. Acest lucru rămâne la alegerea administratorului prin opțiunea „Protocol protocol”, în funcție de ceea ce dorește.

  Testează-ți ”noul forum” în HTTPS

  Odată ce forumul dvs. în HTTPS, gândește-te să te duci să ocolești și să verificați că totul funcționează corect. În special, căutați probleme de conținut mixte.

  Unele servicii, gratuite sau plătite, vă permit să verificați paginile dvs. în HTTPS pentru a găsi posibile probleme cu conținutul mixt. Iată un exemplu cu un serviciu online: www.whynopadlock.com și software: httpsChecker.

  Instrumente de actualizare pentru webmaster

  Trecerea la HTTPS pentru forumul dvs. necesită actualizarea anumitor instrumente online pentru webmasteri. În ultimul pas, va trebui să adăugați forumul dvs. în HTTPS pe Google Webmaster Tools Google Webmaster Tools și BING Webmaster Tools, în special pentru a avea acces la datele forumului dvs.

  Această acțiune face, de asemenea, posibilă accelerarea luării în considerare a trecerii forumului dvs. în HTTPS.

  În cele din urmă, și în caz de dificultăți, echipa de suport Forumgratuit este de asemenea disponibilă pentru a vă sfătui și a vă sprijini în această tranziție. Așadar, în caz de dificultăți, nu ezitați să deschideți un subiect în secțiunea dedicată suportului pentru trecerea unui forum în HTTPS Floare

  Personalul Forumgratuit king


  Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS Untit104

  Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS Scre1015 Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS 398 Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS 2209 Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS Scre1016 Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS Portoq16
  Mihai

  Mihai
  Administrator
  Administrator

  Mesaje : 1143
  Varsta : 22
  Localizare : București, România
  Data înscrierii : 25/09/2014
  Mulțumiri : 79
  Pachetul Premium Google Chrome phpBB3

  http://fgsuport.forumgratuit.ro
  Mihai a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

  Tutorial Re: Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS

  Mesaj Scris de Mihai la data de 27.05.20 21:56

  Notă de informare pentru toți membrii :

  Salut,

  Am optimizat gestionarea certificatelor SSL pentru forumurile dvs. Acest lucru, făcându-le compatibile nativ cu o resursă de bază capturată în HTTP.

  Într-adevăr, de îndată ce o resursă de bază este disponibilă în HTTPS, vom forța să fie afișate în HTTPS indiferent de protocolul introdus (HTTP sau HTTPS). pentru a evita problemele de conținut mixt care determină apariția alertelor de insecuritate în paginile sigure.

  În plus, dacă detectăm că o resursă de bază introdusă în HTTP este disponibilă în HTTPS, o vom afișa automat în HTTPS, chiar dacă utilizatorul a introdus-o în HTTP, asigurând astfel menținerea etichetei sigure a paginii.

  Exemplu:

  Un utilizator pune într-un mesaj o imagine Servimg în HTTP, pe afișare această imagine Servimg va fi apelată în HTTPS, deoarece avem informația că această resursă este disponibilă în HTTPS.

  Cu această optimizare, opțiunea găsită în panoul de administrare > Diverse > Managementul creditelor > Administrare credit > Certificat SSL > Configurarea protocolului HTTPS > Apelarea resurselor de bază în HTTPS (DA / NU) nu mai are în loc să fie, deoarece devine integrat nativ în toate forumurile cu un certificat SSL valid. Prin urmare, a fost eliminat din panoul de administrare:

  Înainte de optimizare:

  Vezi Exemplul:
  Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS 25-02-10

  După optimizare:

  Vezi Exemplul:
  Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS 25-02-11

  Salutări,
  Echipa Forumgratuit  Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS Untit104

  Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS Scre1015 Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS 398 Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS 2209 Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS Scre1016 Certificat SSL : Ghid pentru o trecere cu succes a forumului în HTTPS Portoq16
  Mihai

  Mihai
  Administrator
  Administrator

  Mesaje : 1143
  Varsta : 22
  Localizare : București, România
  Data înscrierii : 25/09/2014
  Mulțumiri : 79
  Pachetul Premium Google Chrome phpBB3

  http://fgsuport.forumgratuit.ro
  Mihai a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


  Permisiunile acestui forum:
  Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum