Servimg

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tutorial Servimg

Mesaj Scris de Teodor Dum Mai 10, 2020 4:11 pm

SERVIMG


Salut
Acest tutorial va permite sa intelegeti mai bine modul de functionare al acestui serviciu.

Ce este SERVIMG?


Servimg este un site ce gazduieste imagini. Ofera posibilitatea de a gazdui imagini cu o dimensiune mai mica de 2Mb in format .bmp, .gif, .png, .jpg si .tif.

El este in totalitate rezervat administratorilor fondatori din platforma Forumgratuit!  Noroc

Spre deosebire de alte site-uri de gazduire de imagini, inscrierea la Servimg este obligatorie.
De ce? Crearea unui cont va permite sa regasiti toate imaginile pe care le-ati incarcat. Astfel, daca doriti sa utilizati un link catre o imagine incarcata mai demult, veti regasi in imagini linkul catre imaginea dorita; imaginile sau linkurile nu se pierd.

Inscrierea la SERVIMG


Inscrierea fiind obligatorie pentru a utiliza acest serviciu, trebuie sa aveti un cont Servimg. Pentru a rezerva acest serviciu administratorilor fondatori, crearea unui cont este automatizata.

Astfel, in momentul in care va creati forumul, un cont Servimg va fi creat, folosind emailul si parola fondatorului forumului (datele de creatie ale forumului). Incepind cu acest moment, imaginile gazduite se vor gasi pe contul Servimg al fondatorului forumului, doar el va avea acces la aceste imagini si la contul sau Servimg.

- Daca aveti deja un cont pe adresa de e-mail de creatie, acesta va fi utilizat in mod implicit.
- Odata contul creat, orice modificare ulterioara a parolei sau a emailului forumului nu va mai influenta contul dvs. Servimg.

Utilizarea Serviciului SERVIMG


Daca raspundeti la un subiect sau creati un subiect nou, aveti un link catre SERVIMG

Servimg Picture_save

Daca selectati acest link o noua pagina se deschide si accedati imediat la formularul de trimitere de imagini.:

Servimg 01062410

Puteti trimite imagini si dintr-un link daca nu doriti sa le descarcati in PC:

Servimg 20825610

Odata ce imaginea este gazduita obtineti linkurile catre imagine. Click pe "Copiaza" (sau Ctrl + C) pentru a copia linkul dorit si a-l putea adauga in mesaje (Ctrl + V)

Servimg 67593710

Trimiterea de imagini direct din Panoul de Administrare

Panou de administrare -> Afisare -> Imagini si culori -> Administrare imagini -> mod avansat

Modul de functionare  este foarte simplu, un click pe un buton Trimite o imagine face sa se deschida o fereastra pop-up pentru gazduire de imagini. Alegeti imaginea si validati formularul.

Odata ce imaginea a fost gazduita obtineti linkul direct catre imagine. Un click pe butonul Inchide fereastra" introduce automat adresa imaginii in formular.

Daca fondatorul sau oricare alt administrator nu doresc sa utilizeze contul implicit pentru partea de administrare, pot alege un alt cont cont Servimg, mergind in:
Panou de administrare -> Diverse -> Gazduire de imagini

Servimg 10006110

Aici puteti sa introduceti un alt cont Servimg valid. Puteti de asemenea sa alegeti in ce categorie a contului Servimg vor fi stocate imaginile administratorilor.

Contul SERVIMG


Din momentul in care aveti un cont Servimg il puteti accesa la adresa


Contul meu va ofera posibilitatea de a modifica informatiile dvs. personale in orice moment: nume, prenume, parola, limba site

Trimiterea unei imagini

Pe site puteti gazdui imagini gratie linkului "Trimite o imagine" aflat in meniu. Acest link va directioneaza catre formularul de trimitere de imagini, foarte asemanator cu formularul din interiorul mesajelor.

Servimg 53613610

Gestiunea categoriilor

Pe Servimg aveti posibilitatea de a crea categorii pentru a aranja, a organiza imaginile dvs.. Puteti de exemplu sa creati categorii cum ar fi "peisaj", "masini", "manga", ... tot ceea ce doriti, limita fiind de maximum 32 de categorii.
Exclamare Atunci cand stergeti o categorie toate imaginile pe care le contine sunt deplasate in dosarul de baza.

Cosul de gunoi este o categorie speciala care contine imagini pe care ati dorit sa le stergeti. Puteti deplasa imaginile catre o alta categorie sau le puteti restaura in categoriile lor de origine.

Servimg 72779310

Lista de imagini

In mijlocul paginii aveti lista cu imaginile dvs., prezentate in miniatura.
Butoanele "Sterge" si "Muta in" permit suprimarea si respectiv deplasarea imaginilor selectionate intr-o alta categorie. Imaginile sterse ramin 30 de zile in Cosul de gunoi, dupa care sint sterse definitiv.
In partea de jos a paginii, formularul de gazduire este intotdeauna prezent si permite trimiterea unei imagini in categoria pe care tocmai o vizualizati.

Linkul "Dimensiune de origine" permite deschiderea unei noi ferestre pentru a vizualiza imaginea respectiva in marimea originala.
Linkul "Linkuri" permite accesul la lista de linkuri Html si BBCode a imaginii.

Servimg 46207610

Teodor

Teodor
Membru Forumgratuit

Mesaje : 371
Varsta : 24
Localizare : Italia
Data înscrierii : 28/03/2016
Mulțumiri : 48
Pachetul Gratuit Internet Explorer punBB

http://Lestreghebuone.net
Teodor a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum