Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

In cos Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Vin 7 Noi - 16:21

Joi 09 Oct 2014, 20:28
Bună ziua.
Vreau să fac un tabel cu căsuțele de diverse culori (ca fond, nu culoarea scrisului). De asemenea, este vorba de un tabel în mesjele normale, nu din panoul de administrare. Adică, mă interesează comenzi de genul [xxx] și [/xxx], nicidecum <xxx> și </xxx>.
Mulțumesc.
O zi bună.

11 Oct 2014, 20:02
Tot nu m-am făcut înțeles. Încerc să formulez altfel.
Încerc să găsesc "Continut" pentru o comandă de genul "Shading" în Word sau "Fill Color" din Excel.
Altfel spus, încerc să găsesc pentru editarea unui mesaj similarul a ceea ce am în panoul de administrator ca fiind: <tr align="absmiddle">
<td style="background-color: Black; color: White;" valign="top">ilovebrindy<br></td></tr>
"Continut"-ul pentru așa ceva vreau.
În Word așa arată pictograma:

Sper ca de data asta să mă fi făcut înțeles.
Mulțumesc.
O zi bună.

Astazi la 00:48
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] a scris:Avand in vedere ca in ultimele 2 saptamani autorul nu a mai aratat interes pentru acesta problema, topicul va fi inchis si trimis in cos. Daca problema nu a fost rezolvata, va invitam sa deschideti un nou topic, in sectiunea corespunzatoare si avind un titlu explicit.

Cum adică nu am arătat interes?
Asta nu se vede? Mier 15 Oct 2014, 18:23 Ajutorrrrrrrrrrr!, Joi 16 Oct 2014, 21:46 Am fost uitat sau e un aspect dificil de rezolvat?
Am primit vreun răspuns și n-am pus rezolvat pe primul mesaj? Sau trebuie să tot întreb ca prostul deși nimeni nu-mi bagă în seamă problema?
Dacă răspunsul va fi să dau mesaje inutil și periodic, puneți-vă atunci de comun acord cu politica acestui forum de suport. De ce? Iată:
~ continut eliminat

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cesar la data de Vin 7 Noi - 16:47

Salutare,
Regulamentul prevede ca daca un utilizator nu mai prezinta interes in topicul deschis, timp de 14 zile, acesta sa fie inchis si trimis la cos.
Ultimul dvs mesaj a fost in data de 22 octombrie, astazi fiind sapte noiembrie.

Revenind la subiect, din ce am inteles eu, doriti sa adaugati fundal textului. In ultimul topic, colegul meu, vi-a oferit un tutorial catre adaugarea unui buton in instrumentul de editare. Folosind [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] parte a tutorialului, unde trebuie sa adaugam continutul butonului, adaugam:
Cod:
<p class='rosu'>Fundalul textului trebuie sa fie rosu</p>
In CSS adaugam, spre exemplu:
Cod:

p.rosu { background-color: #ff0000; color: white;}

Si o sa adaugam pentru fiecare culoare dorita, un nou buton corespunzator culorii, cu clase diferite.
Exemplu verde:
 Continut buton "verde":
Cod:
<p class='verde'>Fundalul textului trebuie sa fie verde</p>
In CSS:
Cod:

p.verde { background-color: #00ff00; color: white;}

Cesar
Membru activ

masculin

Mesaje : 3264
Varsta : 17
Data de inscriere : 13/09/2012
Multumiri : 293
Niciun avertisment

http://www.wolffighterz.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Dum 9 Noi - 22:55

Bună seara.
Urmând pașii din tutorialul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] am încercat să introduc un buton de tip "drop down".
Am introdus următorul javascript:
Cod:
$(function(){
         $(function(){
         $('<div class="instrumente" style="float: left;"><a class="sceditor-button buton1" unselectable="on" title="Culoare de fond"><img src="http://i59.servimg.com/u/f59/17/54/14/29/shadin13.jpg"/></a><ul>
        <li><a class="sceditor-button [b][color=#ff0000]buton2[/color][/b]" unselectable="on" title="rosu"><b>rosu</b></a></li>
        <li><a class="sceditor-button [b][color=#006600]buton3[/color][/b]" unselectable="on" title="verde"><b>verde</b></a></li>
        </ul></div>').insertBefore('.sceditor-button-size');
        $('.[b][color=#ff0000]buton2[/color][/b]').click(function(){
         $('#text_editor_textarea').sceditor("instance").insertText("<p class='rosu'>Fundalul textului trebuie sa fie rosu</p>")});
        });
        $('.[b][color=#006600]buton3[/color][/b]').click(function(){
         $('#text_editor_textarea').sceditor("instance").insertText("<p class='verde'>Fundalul textului trebuie sa fie verde</p>")});
        });
        });
Am introdus în foaia CSS:
Cod:
p.rosu { background-color: #ff0000; color: white;}
p.verde { background-color: #00ff00; color: white;}
Nu văd nimic. Ce am greșit? După cum se vede am încercat cu doar două butoane.

Să mai explic o dată ceea ce vreau să fac:
Cum este "Culoare" de tip drop down în editorul de measaje, vreau să fac un buton "Culoare de fond".
Pentru "Culoare de fond" vreau să fac următoarele:
- pictograma aceasta: ;
- cele 15 culori clasice ca la "Culoare".

Ce vreau să facă acest buton "Culoare de fond"?
Fac un tabel, simplu ca exemplu, de 2x2 (două rânduri și două coloane). În prima căsuță vreau să scriu pe fond negru, în a doua pe fond roșu, în a treia pe fond galben și în a patra pe fond albastru.

Mulțumesc.
O seară bună.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Mar 18 Noi - 13:28

Îmi arăt interesul ca să nu fie șters mesajul. Fericit

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Sam 22 Noi - 20:24

Îmi arăt interesul ca să nu fie șters mesajul. Fericit

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cesar la data de Lun 24 Noi - 9:29

Incearca astfel:
1) Javascript, amplasament toate paginile
Cod:
$(function(){
 $(function(){
 $('<div class="instrumente" style="float: left;"><a class="sceditor-button buton1" unselectable="on" title="Culoare pentru fundal"><b>Culoare pentru fundal</b></a><ul>
<li><a class="sceditor-button buton2" unselectable="on" title="Rosu"><b>Rosu</b></a></li><li><a class="sceditor-button buton3" unselectable="on" title="Verde"><b>Verde</b></a></li>
</ul></div>').insertBefore('.sceditor-button-size');
$('.buton2').click(function(){
 $('#text_editor_textarea').sceditor("instance").insertText("<p class='rosu'>Fundalul textului trebuie sa fie rosu</p>")});
});
$('.buton3').click(function(){
$('#text_editor_textarea').sceditor("instance").insertText("<p class='verde'>Fundalul textului trebuie sa fie verde</p>")});
});

CSS:
Cod:
.sceditor-button {
font-size: 11px !important;
color: #777 !important;
width: auto !important;
text-indent: 0px !important;
}
 
.sceditor-button b{position: relative;top: 10px;}
 
.instrumente ul{
  display: none;background: white;
  position: absolute;
  margin-top: 24px;
  box-shadow: 0px 0px 5px #adadad;
  padding: 5px;
}
.instrumente:hover > ul {
display: block;
}

Cesar
Membru activ

masculin

Mesaje : 3264
Varsta : 17
Data de inscriere : 13/09/2012
Multumiri : 293
Niciun avertisment

http://www.wolffighterz.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Lun 24 Noi - 22:55

Îmi apare butonul dar comanda nu face nimic. Îmi apare sec scris: <p class='rosu'>Fundalul textului trebuie sa fie rosu</p>. Asta pe roșu. Pe verde, nimic.
Asta copiind sec informațiile ultimului mesaj. Mai trebuie și altceva inserat cumva? Mulțumesc.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cesar la data de Mar 25 Noi - 16:47

Codul l-am testat, functioneaza, trebuie doar sa modificati in ce doriti dvs textul. Nu inteleg totusi de ce doriti acest buton cand puteti face totul mult mai simplu cu HTML si CSS..
Pur si simplu adaugati in CSS primele coduri oferite:
Cod:
 p.culoare { background-color: #COD CULOARE; color: #CULOARE TEXT;}
Si apoi in tabelul tau, unde trebuie sa adaugi textul adaugi pur si simplu:
Cod:
<p class='culoare'>TEXTUL TAU AICI</p>

Spoiler:

Cesar
Membru activ

masculin

Mesaje : 3264
Varsta : 17
Data de inscriere : 13/09/2012
Multumiri : 293
Niciun avertisment

http://www.wolffighterz.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Joi 27 Noi - 0:30

Este scris corect
Cod:
p.rosu { background-color: #ff0000; color: white;}
înlocuind
Cod:
p.culoare { background-color: #COD CULOARE; color: #CULOARE TEXT;}
?
Apoi mă duc să editez mesajul. Introduc
Cod:
<p class='rosu'>xxx</p>
. E corect, nu?
Iată ce am făcut la editare și se vede la previzualizare mai sus ce va apărea:

În altă ordine de idei, doresc acest buton pentru ca toată lumea să aibă facilitatea asta, nu numai eu să știu că o pot face introducând o comandă sau alta.
Iată și cum arată previzualizarea folosind butonul pentru roșu. Pentru verde nu apare nimic.

Mulțumesc.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cesar la data de Joi 27 Noi - 17:06

Inlocuieste codul folosit cu acesta:
Cod:
$(function(){
 $(function(){
 $('<div class="instrumente" style="float: left;"><a class="sceditor-button buton1" unselectable="on" title="Culoare pentru fundal"><b>Culoare pentru fundal</b></a><ul>
<li><a class="sceditor-button buton2" unselectable="on" title="Rosu"><b>Rosu</b></a></li><li><a class="sceditor-button buton3" unselectable="on" title="Verde"><b>Verde</b></a></li>
</ul></div>').insertBefore('.sceditor-button-size');
$('.buton2').click(function(){
 $('#text_editor_textarea').sceditor("instance").insertText("<p class='rosu'>Textul tau aici</p>")});
$('.buton3').click(function(){
$('#text_editor_textarea').sceditor("instance").insertText("<p class='verde'>Textul tau aici</p>")});
});
});

Cesar
Membru activ

masculin

Mesaje : 3264
Varsta : 17
Data de inscriere : 13/09/2012
Multumiri : 293
Niciun avertisment

http://www.wolffighterz.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Joi 27 Noi - 21:33

Nicio schimbare.
Si nu am primit răspuns la primele două întrebări din mesajul meu anterior (la primele 3 coduri postate de mine). Poate am greșit acolo.
Și, nu cumva trebuie editate ceva comenzi în legătură cu culorile alea?
Sau, sunt eu greu de cap și nu înțeleg toate noțiunile prezentate. Adică, mi-e neclar și cam trebuie să deduc.
Ce e "Continut"? Adresă de internet, poză, ceva standard, vorbe de-ale mele, comandă pentru javascript sau CSS? Și unde se introduce? În editarea unui mesaj, în javascript, în CSS?
Ce e "Text-ul dorit"? Adresă de internet, poză, ceva standard, vorbe de-ale mele, comandă pentru javascript sau CSS? Și unde se introduce? În editarea unui mesaj, în javascript, în CSS?
Ce e "Denumire buton"? Adresă de internet, poză, ceva standard, vorbe de-ale mele, comandă pentru javascript sau CSS? Și unde se introduce? În editarea unui mesaj, în javascript, în CSS?
Ce e "Buton"? Adresă de internet, poză, ceva standard, vorbe de-ale mele, comandă pentru javascript sau CSS? Și unde se introduce? În editarea unui mesaj, în javascript, în CSS?
Poate ar trebui un tutorial principal pe tema asta, ceva de genul, vrei să faci asta, urmează pașii următori:
1. Copiezi codul asta în javascript cu numele X.
2. În cod modifici Y cu Z. Modificarea este adresă de internet, poză, ceva standard (să fie clar, să înțeleagă toți).
3. Te duci pe foaia CSS. Acolo scrii W. Înlocuiești W cu Q care are sau nu legătură cu Z. Modificarea este adresă de internet, poză, ceva standard (să fie clar, să înțeleagă toți).
4. Te duci în editarea mesajului. Acolo nu mai trebuie nimic sau mai trebuie V. V este adresă de internet, poză, ceva standard (să fie clar, să înțeleagă toți).
Mulțumesc.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Joi 27 Noi - 21:34

Nicio schimbare.
Si nu am primit răspuns la primele două întrebări din mesajul meu anterior (la primele 3 coduri postate de mine). Poate am greșit acolo.
Și, nu cumva trebuie editate ceva comenzi în legătură cu culorile alea?
Sau, sunt eu greu de cap și nu înțeleg toate noțiunile prezentate. Adică, mi-e neclar și cam trebuie să deduc.
Ce e "Continut"? Adresă de internet, poză, ceva standard, vorbe de-ale mele, comandă pentru javascript sau CSS? Și unde se introduce? În editarea unui mesaj, în javascript, în CSS?
Ce e "Text-ul dorit"? Adresă de internet, poză, ceva standard, vorbe de-ale mele, comandă pentru javascript sau CSS? Și unde se introduce? În editarea unui mesaj, în javascript, în CSS?
Ce e "Denumire buton"? Adresă de internet, poză, ceva standard, vorbe de-ale mele, comandă pentru javascript sau CSS? Și unde se introduce? În editarea unui mesaj, în javascript, în CSS?
Ce e "Buton"? Adresă de internet, poză, ceva standard, vorbe de-ale mele, comandă pentru javascript sau CSS? Și unde se introduce? În editarea unui mesaj, în javascript, în CSS?
Poate ar trebui un tutorial principal pe tema asta, ceva de genul, vrei să faci asta, urmează pașii următori:
1. Copiezi codul asta în javascript cu numele X.
2. În cod modifici Y cu Z. Modificarea este adresă de internet, poză, ceva standard (să fie clar, să înțeleagă toți).
3. Te duci pe foaia CSS. Acolo scrii W. Înlocuiești W cu Q care are sau nu legătură cu Z. Modificarea este adresă de internet, poză, ceva standard (să fie clar, să înțeleagă toți).
4. Te duci în editarea mesajului. Acolo nu mai trebuie nimic sau mai trebuie V. V este adresă de internet, poză, ceva standard (să fie clar, să înțeleagă toți).
Mulțumesc.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cesar la data de Vin 28 Noi - 16:19

Of.. Nu
 Reluam totul de la inceput incat sper ca o sa intelegeti..
In primul eliminati toate codurile care vi le-am oferit anterior pentru a ne asigura ca introducem codurile potrivite.
 Acum, in gestiunea codurilor Javascript, creati un un cod, amplasament: toate paginile, titlu ce doriti si inserati urmatorul cod, in care nu editati absolut nimic.
Cod:
$(function(){
 $(function(){
 $('<div class="instrumente" style="float: left;"><a class="sceditor-button buton1" unselectable="on" title="Culoare pentru fundal"><b>Culoare pentru fundal</b></a><ul>
<li><a class="sceditor-button buton2" unselectable="on" title="Rosu"><b>Rosu</b></a></li><li><a class="sceditor-button buton3" unselectable="on" title="Verde"><b>Verde</b></a></li>
</ul></div>').insertBefore('.sceditor-button-size');
$('.buton2').click(function(){
 $('#text_editor_textarea').sceditor("instance").insertText("<p class='rosu'>Textul tau aici</p>")});
$('.buton3').click(function(){
$('#text_editor_textarea').sceditor("instance").insertText("<p class='verde'>Textul tau aici</p>")});
});
});

In foaia de stil CSS adaugam urmatorul cod:
Cod:
p.rosu { background-color: #ff0000; color: white;}
p.verde { background-color: #00ff00; color: white;}

Acum intr-un mesaj facem click pe butonul "Culoare pentru fundal", click pe culoarea dorita. In editor o sa-ti apara urmatorul mesaj(in caz ca alegi verde):
Cod:
<p class='verde'>Textul tau aici</p>
In loc de "textul tau aici" scri textul dorit.Codurile sunt testate de mine, dvs. gresiti in adaugarea sau modificati ceva..

Buna ziua,

Va rugam sa readuceti in atentie intrebarea dumneavoastra doar daca au trecut cel putin 24 de ore fara sa primiti un raspuns. Pentru actualizarea mesajului anterior puteti folosi butonul  Butonul editeaza.
 Aceasta fiind a treia abatere de acest tip ati primit warn.
Mulțumesc pentru înțelegere!

Cesar
Membru activ

masculin

Mesaje : 3264
Varsta : 17
Data de inscriere : 13/09/2012
Multumiri : 293
Niciun avertisment

http://www.wolffighterz.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Vin 28 Noi - 23:01

Eu zic că măcar pot da un delete și un copy-paste.
1. Se vede codul javascript, titlul, amplasarea:
2. Am dat Valideaza și este singurul cod pentru a nu se amesteca cumva comenzile (se vede) și am și activată gestiunea codului:
3. După cum se vede asta am introdus în CSS și numai asta:
4. Am dat click pe Valideaza:
5. M-am dus la editarea unui mesaj. Iată ce bară de comenzi ciudată îmi apare:
6. Prim-plan cu ciudățenia:
7. Iată editarea unui mesaj:
8. Iată ce apare după trimiterea mesajului:
9. Iată editarea unui mesaj în tabel:
10. Iată ce apare după trimiterea mesajului:
11. Iată editarea unui mesaj în tabel schimbând modul de editare:
12. Iată ce apare după trimiterea mesajului:

Care să mai fie buba?
Mulțumesc.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cesar la data de Sam 29 Noi - 16:00

Dupa cum se vede din imagini, ai uitat sa adaugi in CSS codul oferit in tutorialul cu adaugarea unui buton. Adauga in CSS:
Cod:
.sceditor-button {
font-size: 11px !important;
color: #777 !important;
width: auto !important;
text-indent: 0px !important;
}
 
.sceditor-button b{position: relative;top: 10px;}
 
.instrumente ul{
  display: none;background: white;
  position: absolute;
  margin-top: 24px;
  box-shadow: 0px 0px 5px #adadad;
  padding: 5px;
}
.instrumente:hover > ul {
display: block;
}

Ati activat HTML-ul in mesaje?

Cesar
Membru activ

masculin

Mesaje : 3264
Varsta : 17
Data de inscriere : 13/09/2012
Multumiri : 293
Niciun avertisment

http://www.wolffighterz.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Sam 29 Noi - 19:03

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] a scris:Ati activat HTML-ul in mesaje?
Dacă este vorba despre General/Mesaje si emailuri/Configurare/Permite HTML, atunci răspunsul este da, l-am activat.
Cum mi-ați spus, am adăugat codul în CSS. Butonul se vede bine, nu mai sunt probleme aici. Dar tot niciun efect în colorarea căsuței. La fel, efectiv apare în căsuță (după trimiterea mesajului) <p class='rosu'>Textul tau aici</p>, nicidecum culoarea în sine.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Sam 6 Dec - 3:11

Îmi arăt interesul ca să nu fie șters mesajul. Fericit

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cesar la data de Sam 6 Dec - 11:54

Puteti sa imi oferiti prin PM un cont de test, fara drepturi de administrare pe forumul unde incercati sa adaugati acest cod?

Cesar
Membru activ

masculin

Mesaje : 3264
Varsta : 17
Data de inscriere : 13/09/2012
Multumiri : 293
Niciun avertisment

http://www.wolffighterz.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cosmin la data de Sam 6 Dec - 14:44

Dacă am înțeles bine, dorești să adaugi un fundal unui tabel?

De exempluAlt exemplu
Sau așaSau altfel
Nu mai ușor utilizezi chiar tabelurile din bbcode?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Cosmin
Membru activ

masculin

Mesaje : 1460
Varsta : 19
Localizare : rice fields
Data de inscriere : 20/05/2013
Multumiri : 122
Niciun avertisment

http://help.forumgratuit.ro/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Sam 6 Dec - 23:54

Exact, doresc să adaug culoare de fundal unei celule din tabel. Exact ca în exemplul arătat mai sus.
Off, mă omorâți cu toți termenii ăștia tehnici care mă depășesc. Ce e ăla bbcode și unde îl găsesc?
Aveți cumva un tutorial sau ceva de genul ăsta unde să fie date definițiile termenilor folosiți și unde se găsesc?
Exemple:
1. tag este .... și se introduce în javascript în locul ...
sau
2. bbcode este ... și se introduce în foaia de stil CSS în locul ...
sau
3. Denumire buton este ... și se introduce și în javascript și în editarea unui mesaj ...
etc.
Revin.
În editarea unui mesaj, așa cum apar pictogramele "Culoare" sau "Dimensiunea font-ului", așa vreau să am și un buton de selectare a culorii de fundal și cu mai multe variante (la alegere) care să stea la dispoziția oricui care postează un mesaj, nu numai mie ca administrator.
Mai aproape de adevăr mi se pare primul tutorial dar nu înțeleg mai nimic din el, din păcate.
Mulțumesc.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cosmin la data de Dum 7 Dec - 21:33

Balizele BBcode sunt acele coduri care îți apar în cod când editezi un mesaj, de exemplu [b] și [/b] vor face ca textul dintre ele să fie scris îngroșat (prima baliză este de deschidere, zice "de aici text îngroșat" iar cea din urmă, cu acel slash / în față este cea de închidere, care zice "până aici textul îngroșat". Mai sunt și pentru text înclinat, și pentru text subliniat, cred că le-ai folosit cel puțin odată.

La tabele e ceva mai complicat. [table] și [/table] definește între ele un tabel, tu îți vei construi tabelul între ele, linie cu linie, pe fiecare linie coloană cu coloană.
O linie o definești cu [tr] și [/tr]. Între aceste balize îți vei construi coloanele.
Coloanele le definești cu [td] și [/td] în ele îți adaugi continutul celulei respective. Dacă ai urmat pas cu pas ce am zis, ai tabelul simplu
Cod:
[table]
  [tr]
    [td]Prima coloană[/td]
  [/tr]
[/table]
Dacă mai vrei coloane, mai poți construi una după ultima coloană scrisă, de pe linia respectivă:
Cod:
[table]
  [tr]
    [td]Prima coloană[/td]
    [td]A doua coloană[/td]
  [/tr]
[/table]
Mai vrei linii? Mai definești una, după ultima linie:
Cod:
[table]
  [tr]
    [td]Prima coloană[/td]
    [td]A doua coloană[/td]
  [/tr]
  [tr]
    [td]Prima coloană de pe a doua linie[/td]
    [td]A doua coloană de pe a doua linie[/td]
  [/tr]
[/table]
Și te poți extinde. Acuma pentru personalizare, folosești cod CSS, pe care îl poți adăuga în oricare baliză din tabel dorești, de ex [table style="COD CSS"] sau [tr style="COD CSS"] sau [td style="COD CSS"]
Dacă îi adaugi codul doar la table, întregul tabel va fi modificat. Dacă adaugi la tr, rândul respectiv va avea efectele aplicate, iar la td doar celula aleasă.

Codurile CSS ce le poți folosi sunt background-color: COD CULOARE pentru a aplica o culoare de fundal, color: COD CULOARE pentru a schimba culoarea textului, înlocuind COD CULOARE cu fie codul hexadecimal al culorii (printr-o simplă căutare pe Google le găsești), sau numele culorii în engleză. Codurile CSS le desparți prin punct și virgulă ;
Obții un tabel de genul:
Cod:
[table style="background: blue; color: white"]
  [tr]
    [td style="background: lightblue; color: black"]Prima coloană[/td]
    [td]A doua coloană[/td]
  [/tr]
  [tr]
    [td]Prima coloană de pe a doua linie[/td]
    [td style="background: lightgreen; color: black"]A doua coloană de pe a doua linie[/td]
  [/tr]
[/table]
Prima coloanăA doua coloană
Prima coloană de pe a doua linieA doua coloană de pe a doua linie


Nu prea văd cum aș putea creea un meniu de selecție al culorii descris de tine, pentru celule individuale, ar presupune o interfață utilizator prea complicată.

Cosmin
Membru activ

masculin

Mesaje : 1460
Varsta : 19
Localizare : rice fields
Data de inscriere : 20/05/2013
Multumiri : 122
Niciun avertisment

http://help.forumgratuit.ro/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Dum 7 Dec - 22:49

Nu prea văd cum aș putea creea un meniu de selecție al culorii descris de tine, pentru celule individuale, ar presupune o interfață utilizator prea complicată.
De ce greu și prea complicat? Nu văd greutatea pentru specialiști ca voi să apară simplu un buton cu titlul (de exemplu, "culoare fond" și care să aibă ca și "Culoare" opțiunile: Rosu inchis, Rosu, Portocaliu, Maro, Galben, Verde, Masliniu etc. E doar un buton cu 15 opțiuni. Nu îmi trebuie inginerie mai mare de atât. Oricum, și ca să scriu cu verde (de exemplu) într-o celulă, e clar că trebuie să mă duc cu mouse-ul între [td al celulei respective] și [/td al celulei respective] al celulei și după aia să dau click pe culoarea aleasă, adică îmi apare automat . De ce nu s-ar putea să am și un buton pentru culoare de fond și pe care folosindu-l să-mi apară în editarea mesajului ceva de forma: [HABAR N-AM CE color=#006600][/HABAR N-AM CE].
Mulțumesc.
O seară bună.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cesar la data de Lun 8 Dec - 7:44

Deci intr-un final doriti sau nu butonul? Va rog sa imi lasati prin PM un cont functional, fara drepturi de administrare.

Cesar
Membru activ

masculin

Mesaje : 3264
Varsta : 17
Data de inscriere : 13/09/2012
Multumiri : 293
Niciun avertisment

http://www.wolffighterz.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Mar 9 Dec - 18:13

Normal că-l doresc.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cesar la data de Mier 10 Dec - 15:00

Mie mi se afiseaza corect. Incercati o golire a cookiesurilor pe forum.

Cesar
Membru activ

masculin

Mesaje : 3264
Varsta : 17
Data de inscriere : 13/09/2012
Multumiri : 293
Niciun avertisment

http://www.wolffighterz.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Joi 11 Dec - 18:08

Cum se face golirea asta? Am văzut că este un tutorial dar probabil că este foarte vechi, mă trimite la o adresă care nu mi se încarcă pe pagină. În orice caz, pare a fi altceva și în engleză.
Cred că dacă problema asta cu cookie-urile este rezolvarea, ați scăpat deocamdată de un stres și un prostănac ca mine. Fericit
Numai să mă lămuriți.
Mulțumesc.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cesar la data de Joi 11 Dec - 18:13

La finalul categoriilor aveti un buton "Sterge cookies pe forum". Dati click pe el sau dupa linkul forumului dvs adaugati /?mode=delete_cookies .

Cesar
Membru activ

masculin

Mesaje : 3264
Varsta : 17
Data de inscriere : 13/09/2012
Multumiri : 293
Niciun avertisment

http://www.wolffighterz.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Joi 11 Dec - 20:51

Unde la finalul categoriilor? Caut ca prostul de vreo 15 minute.
În panoul de administrare? Pe pagina principală? Unde?

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de Cosmin la data de Joi 11 Dec - 20:58

Aici găsești link-ul respectiv

Cosmin
Membru activ

masculin

Mesaje : 1460
Varsta : 19
Localizare : rice fields
Data de inscriere : 20/05/2013
Multumiri : 122
Niciun avertisment

http://help.forumgratuit.ro/

Sus In jos

In cos Re: Cum sa pun fond de culoare intr-o casuta a unui tabel?

Mesaj Scris de joe4astral la data de Vin 12 Dec - 6:03

Mulțumesc.
Am șters cookies de pe forum. Problema e aceeași. Văd efectiv <p class='rosu'>Textul tau aici</p> în locul câmpului colorat.

joe4astral
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 134
Varsta : 41
Data de inscriere : 01/03/2014
Multumiri : 3
2 avertismente

http://forumoty.forumulmeu.com/

Sus In jos

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum