Revizuire complexa: Over-Zone Community

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Terminat Revizuire complexa: Over-Zone Community

Mesaj Scris de marioeboss la data de Mar 5 Mar - 23:24

Numele forumului: Over-Zone Community
Adresa forumului: www.over-zone.forumz.ro
Categoria din care face parte forumul: Gaming/ FPS
Data de creare a forumului: 10 Decembrie 2012
Tipul de analizare dorita: Complexa
Doriti realizarea insignei de revizuire?: Da

marioeboss
Membru Forumgratuit

Mesaje : 67
Varsta : 21
Data de inscriere : 21/11/2012
Multumiri : 0
Niciun avertisment

http://over-zone.forumz.ro

Sus In jos

Terminat Re: Revizuire complexa: Over-Zone Community

Mesaj Scris de Vizitator la data de Mier 6 Mar - 14:36

Revizuire: Over-Zone C.


Sageată Primele impresii:
Credeam ca am intrat pe un forum de gaming, dar cand am vazut atatea chestii stralucitoare si luminate am crezut ca sunt seara, pe sosea si sunt numai indicatoare rutiere in care este reflectata lumina farurilor. Alta parere a mai fost ca este un forum dezordonat, care incearca sa pacaleasca membri si nu imi inspira deloc credibilitate, cred ca stiti la ce ma refer. Mesajul pe pagina de start nu are pic de lizibilitate si este de neinteles ce scrie acolo. Am incercat sa descifrez ce a scris acolo, si intre-timp mi-am dat seama ca aveti unul comun cu 80% dintre forumurile care il folosesc. Din nou.. lipseste acel plus de calitate.. care sa „roage” vizitatorii sa se inregistreze.

Sageată Aspectul general al forumului:
Imi place foarte mult curajul dumneavoastra de a amesteca culorile si felul in care le imbinati. Sa zicem ca v-a iesit ceva, dar totusi am mai vazut aceasta tema. Nu imi plac absolut culorile de la categorii, nu se intelege ce scrie acolo si totodata nici hover-ul la link-uri. Nu se mai intelege ce scrie.. ati face bine sa renuntati la el. Imaginile imi plac foarte mult, si felul in care acestea se potrivesc cu tema. De acord . Singura imagine care nu se potriveste chiar deloc este cea pentru Chatbox, care este de un portocaliu deschis.. si oricat curaj ati avea sa combinati negru cu portocaliu deschis, nu veti reusi.

Sageată Activitate si statistici:
Aveti niste statistici uimitoare.. activitate nu prea. Parerea mea este ca degeaba aveti 1300 membri si 6000 mesaje daca nu se posteaza des. Cum am spus si la alte revizuiri, macar 10-15 posturi pe zi si ar fi perfect. Nici concursurile n-ar fi un lucru rau la dumneavoastra pe forum, cel putin ceva care sa atraga, ceva cu premii mari !

Sageată Staff-ul și grupurile forumului:
Fara sa exagerez, pana acum aveti cele mai multe grupuri. Nu cred ca este nevoie sa le mentionez pe toate, dumneavoastra avand 11 grupuri.. Shocked . Ati face bine sa lasati doar «Administrator, Moderator, Designer si VIP». Restul pot fi eliminate. Cat despre staff, nu prea posteaza des. Pedepsitii, scoatetii din staff pana gasiti pe cineva competent care sa va ajute cu forumul.

Sageată Originalitate si calitate:
Mai este nevoie sa aduc vorba ? Aveti aceleasi resurse si tutoriale ca pe celelalte forumuri dedicate acestora.. deci acest criteriu este ca si cum nu ar exista, deoarece este 0 originalitatea.

Sageată Organizarea forumurilor si a categoriilor:
EXTREM de multe forumuri si categorii. Jumate din ele ar trebui sa pice din prima.. pare interminabil forumul si este plictisitor pana ajungi in footer. Aveti multe care au sub 20 mesaje.. deci puteti sa le stergeti.

Sageată Modul de scriere corecta in limba romana:
Pentru inceput ar trebui sa renuntati la acele "..::TEXT::.." de la numele categoriilor si forumurilor. Nici nu arata bine, si nici nu este corect din punct de vede gramatical. Sa nu mai zic ca scrieti peste tot cu litere mari la inceputul fiecarui cuvant, chiar daca nu sunt substantive proprii. Renuntati la acest obicei, o sa ajungem sa uitam limba romana si sa ne ocupe altcineva tara, poate ca o sa scriem hieroglife pe baza unui forum.

Ca urmare.. degeaba aveti activitate foarte mare daca la restul criteriilor rezultatul final este 0.

Exclamare Atenție: Aceasta nu a fost o revizuire oficială!

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Terminat Re: Revizuire complexa: Over-Zone Community

Mesaj Scris de Cassius Dio la data de Joi 7 Mar - 22:05

Revizuire oficiala complexa: Over-Zone Community

Spoiler:


Primele impresii:
  • Primele impresii mi-au fost generate in general de aspectul paginii dar si de organizarea acesteia. Am atras atentia in primul rand la elementele inutile adaugate in pagina: texte imens de mari, culori de tot felul, imagini deranjante cu efecte gen "glitch" si altele. Numarul de categorii si forumuri este mult prea mare si "contribuie" la o incarcare cat mai lenta a paginii. In plus, devine plictisitor sa parcurgi prin toate, fapt negativ pentru atragerea membrilor pe forum.


Aspectul general al forumului:
  • Ei bine, multe dintre sfaturi deja au fost scrise la criteriul anterior insa ca o continuare punctajul devine mai mic datorita ansamblului de imagini imense care nu face decat sa deranjeze simplul vizitator. Culorile sunt foarte prost alese in sensul in care multe dintre texte sunt foarte greu de citit. Folositi o multime de culori diferite de cele principale (gri si rosu) ceea ce nu duce decat la pierderi la capitolul "aspectul forumului". Banner-ul este dragut, dar l-am intalnit si pe alte forumuri, bineinteles sub alte denumiri decat Over-Zone. Butoanele de navigare sunt la fel de frumoase insa sunt parca "cufundate" in culoarea de fundal a forumului.


Activitate si statistici:
  • Pare foarte ciudat: statisticile sunt destul de imbucuratoare insa nu si activitatea forumului, cel putin a membrilor care nu fac parte din staff. Ma mira faptul ca pe un forum cu 1332 de membri inregistrati si 6512 de mesaje postate, online nu sta decat un vizitator - si acela fiind eu, analizand forumul. Raportul dintre numarul de membri inregistrati si cel de mesaje este la fel de ciudat. Daca imparim numarul de membri la cel de mesaje, obtinem 4,8 - media numarului de mesaje a unui utilizator. In acese conditii, punctajul nu poate nicidecum depasi de cel actual.


Staff-ul si grupurile forumului:
  • Cand am vizualizat grupul de fondatori ai forumului am fost placut surprins din cauza numarului de mesaje a acestora. Totusi, nu pot sa inteleg un lucru. Cum poate un forum avea 3 grupuri similare: fondatori, administraori si co-administratori; sau alte 2: moderatori si moderatori globali. Nu vad nici o diferenta intre ele. Au fost create de dragul de a fi create. De ce vi se pare ca daca veti avea un numar mai mare de grupuri va fi mai "interesant"? scratch
    Unele grupuri nu au nici un membru, altele au cativa membri cu 2-3 mesaje postate. Trebuie sa existe un raport intre activitatea administratorilor (in cazul dumneavoastra a fondatorilor) si cea a membrilor staff cu un rang mai mic.


Originalitate si calitate:
  • Forumul nu aproape ofera nimic original cu exceptia serviciilor de promovare si recrutare a serverelor de Counter Strike. La aceasta concluzie am ajuns cand am navigat prin sectiunile forumului. Nu se poate pomeni nici de calitatea serviciilor oferite sau de profesionalismul echipei. Pot sa spun simplu ca forumul a fost creat doar pentru a "pierde timpul" pe el, in sensul in care se putea de lucrat la el cu mai multa dorinta si efort.


Organizarea forumurilor si a categoriilor:
  • Straniu ca in ultimul timp ofer exact aceleasi sfaturi mai multor forumuri (in special cellor de gaming whistle) la capitolul "Organizarea forumurilor si a categoriilor". Ceea ce vreau sa spun este ca primele doua categorii pot fi reformate cu forumurile necesare si potrivite acestora. Va rog sa nu incurcati cuvintele "administratie" si "administrare". Chiar daca nici una dintre denumiri nu este foarte recomandata, a doua varianta este mult mai binevenita in comparatie cu prima. Observ ca se copie de pe un forum pe altul denumiri inutile si banale de categorii si forumuri. Trebuie sa intelegeti cu totii ca un numar cat mai mare de categorii sau forumuri nu duce la nimic bun. Va recomand sa mai reciclati din ele si sa faceti forumul mai "compact".


Modul de scriere in limba romana:
  • Scrierea corecta este mai putin prezenta pe forumul dumneavoastra fapt care ma intristeaza din ce in ce mai des. Nu stiu exact de ce orice cuvant se scrie cu litera mare, sau de ce "te-a" se scrie fara cratima, sau de ce nu se foloseste punct la sfarsitul unei fraze. Sunt doar cateva dintre exemple, ceea ce e ingrozitor. Va rog sa luati masuri la acest capitol. De altfel, "ingropam" limba romana! Foarte tristNota finala a forumului: 7,28


Cod:
[center][img]http://i.imgur.com/snufupm.png[/img][/center]
[spoiler]http://i.imgur.com/snufupm.png[/spoiler]

[justify]
[table width="100%;"][tr][td valign="middle" width="50px"][img]http://i48.tinypic.com/e6ep1z_th.png[/img][/td][td] [color=#DA9100][b][size=14]Primele impresii: [/size][/b][/color][/td][td valign="middle" align="right" style="text-align:right;"][img]http://i46.tinypic.com/2qa5yyw_th.png[/img][/td][/tr][/table]
[list][*]Primele impresii mi-au fost generate in general de aspectul paginii dar si de organizarea acesteia. Am atras atentia in primul rand la elementele inutile adaugate in pagina: texte imens de mari, culori de tot felul, imagini deranjante cu efecte gen "glitch" si altele. Numarul de categorii si forumuri este mult prea mare si "contribuie" la o incarcare cat mai lenta a paginii. In plus, devine plictisitor sa parcurgi prin toate, fapt negativ pentru atragerea membrilor pe forum.[/list]

[table width="100%;"][tr][td valign="middle" width="50px"][img]http://i50.tinypic.com/2hewumd_th.png[/img][/td][td] [color=#007FFF][b][size=14]Aspectul general al forumului: [/size][/b][/color][/td][td valign="middle" align="right" style="text-align:right;"][img]http://i50.tinypic.com/4g2f03_th.png[/img][/td][/tr][/table]
[list][*]Ei bine, multe dintre sfaturi deja au fost scrise la criteriul anterior insa ca o continuare punctajul devine mai mic datorita ansamblului de imagini imense care nu face decat sa deranjeze simplul vizitator. Culorile sunt foarte prost alese in sensul in care multe dintre texte sunt [b]foarte[/b] greu de citit. Folositi o multime de culori diferite de cele principale (gri si rosu) ceea ce nu duce decat la pierderi la capitolul "aspectul forumului". Banner-ul este dragut, dar l-am intalnit si pe alte forumuri, bineinteles sub alte denumiri decat Over-Zone. Butoanele de navigare sunt la fel de frumoase insa sunt parca "cufundate" in culoarea de fundal a forumului.[/list]

[table width="100%;"][tr][td valign="middle" width="50px"][img]http://i49.tinypic.com/2vd37sw_th.png[/img][/td][td] [color=#66B032][b][size=14]Activitate si statistici: [/size][/b][/color][/td][td valign="middle" align="right" style="text-align:right;"][img]http://i50.tinypic.com/4g2f03_th.png[/img][/td][/tr][/table]
[list][*]Pare foarte ciudat: statisticile sunt destul de imbucuratoare insa nu si activitatea forumului, cel putin a membrilor care nu fac parte din staff. Ma mira faptul ca pe un forum cu 1332 de membri inregistrati si 6512 de mesaje postate, online nu sta decat un vizitator - si acela fiind eu, analizand forumul. :roll: Raportul dintre numarul de membri inregistrati si cel de mesaje este la fel de ciudat. Daca imparim numarul de membri la cel de mesaje, obtinem 4,8 - media numarului de mesaje a unui utilizator. In acese conditii, punctajul nu poate nicidecum depasi de cel actual.[/list]

[table width="100%;"][tr][td valign="middle" width="50px"][img]http://i50.tinypic.com/20iz72e_th.png[/img][/td][td] [color=#1034A6][b][size=14]Staff-ul si grupurile forumului: [/size][/b][/color][/td][td valign="middle" align="right" style="text-align:right;"][img]http://i50.tinypic.com/4g2f03_th.png[/img][/td][/tr][/table]
[list][*]Cand am vizualizat grupul de fondatori ai forumului am fost placut surprins din cauza numarului de mesaje a acestora. Totusi, nu pot sa inteleg un lucru. Cum poate un forum avea 3 grupuri similare: fondatori, administraori si co-administratori; sau alte 2: moderatori si moderatori globali. Nu vad nici o diferenta intre ele. Au fost create de dragul de a fi create. De ce vi se pare ca daca veti avea un numar mai mare de grupuri va fi mai "interesant"? :scratch:
Unele grupuri nu au nici un membru, altele au cativa membri cu 2-3 mesaje postate. Trebuie sa existe un raport intre activitatea administratorilor (in cazul dumneavoastra a fondatorilor) si cea a membrilor staff cu un rang mai mic.[/list]

[table width="100%;"][tr][td valign="middle" width="50px"][img]http://i50.tinypic.com/2na4qb8_th.png[/img][/td][td] [color=#5076AF][b][size=14]Originalitate si calitate: [/size][/b][/color][/td][td valign="middle" align="right" style="text-align:right;"][img]http://i50.tinypic.com/4g2f03_th.png[/img][/td][/tr][/table]
[list][*]Forumul nu aproape ofera nimic original cu exceptia serviciilor de promovare si recrutare a serverelor de Counter Strike. La aceasta concluzie am ajuns cand am navigat prin sectiunile forumului. Nu se poate pomeni nici de calitatea serviciilor oferite sau de profesionalismul echipei. Pot sa spun simplu ca forumul a fost creat doar pentru a "pierde timpul" pe el, in sensul in care se putea de lucrat la el cu mai multa dorinta si efort.[/list]

[table width="100%;"][tr][td valign="middle" width="50px"][img]http://i50.tinypic.com/35bh8h3_th.png[/img][/td][td] [color=#004225][b][size=14]Organizarea forumurilor si a categoriilor: [/size][/b][/color][/td][td valign="middle" align="right" style="text-align:right;"][img]http://i46.tinypic.com/2qa5yyw_th.png[/img][/td][/tr][/table]
[list][*]Straniu ca in ultimul timp ofer exact aceleasi sfaturi mai multor forumuri (in special cellor de gaming :whistle:) la capitolul "Organizarea forumurilor si a categoriilor". Ceea ce vreau sa spun este ca primele doua categorii pot fi reformate cu forumurile necesare si [b]potrivite[/b] acestora. Va rog sa nu incurcati cuvintele "administratie" si "administrare". Chiar daca nici una dintre denumiri nu este foarte recomandata, a doua varianta este mult mai binevenita in comparatie cu prima. Observ ca se copie de pe un forum pe altul denumiri inutile si banale de categorii si forumuri. Trebuie sa intelegeti cu totii ca un numar cat mai mare de categorii sau forumuri nu duce la nimic bun. Va recomand sa mai reciclati din ele si sa faceti forumul mai "compact".[/list]

[table width="100%;"][tr][td valign="middle" width="50px"][img]http://i46.tinypic.com/16hlu6f_th.png[/img][/td][td] [color=#CC0000][b][size=14]Modul de scriere in limba romana: [/size][/b][/color][/td][td valign="middle" align="right" style="text-align:right;"][img]http://i50.tinypic.com/4g2f03_th.png[/img][/td][/tr][/table]
[list][*]Scrierea corecta este mai putin prezenta pe forumul dumneavoastra fapt care ma intristeaza din ce in ce mai des. Nu stiu exact de ce orice cuvant se scrie cu litera mare, sau de ce "te-a" se scrie fara cratima, sau de ce nu se foloseste punct la sfarsitul unei fraze. Sunt doar cateva dintre exemple, ceea ce e ingrozitor. Va rog sa luati masuri la acest capitol. De altfel, "ingropam" limba romana! :cry: [/list]

    [hr][center][color=#3B444B][b][size=18]Nota finala a forumului: 7,28[/size][/b][/color][/center]
    [hr]
    [/justify]

Revizuire realizata de SGSS

Data la care puteti solicita o noua analizare: 08.04.2013.

Numai bine,
Echipa Forumgratuit

Cassius Dio
Membru onorific
Membru onorific

masculin

Mesaje : 11025
Varsta : 18
Localizare : Strawberry Fields
Data de inscriere : 13/07/2012
Multumiri : 78
Niciun avertisment

http://beatles.forummo.com/

Sus In jos

Terminat Re: Revizuire complexa: Over-Zone Community

Mesaj Scris de Vizitator la data de Joi 14 Mar - 18:16


Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum