Revizuire complexa: 4en3rgY

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Terminat Revizuire complexa: 4en3rgY

Mesaj Scris de 4en3rgY. la data de Mar 25 Sept - 19:48

Numele forumului: 4en3rgY
Adresa forumului: http://4en3rgy.forumz.ro/
Categoria din care face parte forumul*: Jocuri & RPG
Data de creare a forumului: Mar 29 Iun 2010 - 13:58
Tipul de analizare dorita**: Complexa

4en3rgY.
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 59
Varsta : 21
Localizare : Republica Moldova
Data de inscriere : 16/08/2012
Multumiri : 0
Membru exclus

http://4en3rgy.forumz.ro

Sus In jos

Terminat Re: Revizuire complexa: 4en3rgY

Mesaj Scris de Cassius Dio la data de Mar 25 Sept - 22:01

Revizuire: 4en3rgY

Primele impresii:
Hmm.., un forum simplu, dragut, cu un design ordonat, dar la care mai trebuie de lucrat in proportii. Imi place ca este ingrijit si ca nu are diferite script-uri inutile, care sa ingreuneze pagina, radio-uri autoplay, muzica de fundal etc. Totusi, nu am vazut ceva unic care sa imi atraga mai mult decat atat atentia.

Design și aspect:
Ati ales o tema simpla, care nu este plina de elemente inutile, dar care in acelasi timp, nu mi-a creat o impresie foarte pozitiva. Este vazuta pe mai multe forumuri (cu modificari minore), si asta m-a facut sa apreciez principiul numai pana aici. Incercati sa ii reprezentati forumului o tema mai vie, dar sa nu exagerati privind componenta acesteia.

Activitatea forumului:
Activitatea membrilor este in descrestere, cel putin asta pot spune din observarile mele produse pe forum. Datile ultimelor mesaje nu sunt de azi si nici de ieri, ceea ce e foarte rau - pe parcursul a cel putin 2 zile nu a fost postat nici un mesaj. Statisticile insa, imi vorbesc despre activitatea trecutului in cadrul forumului, si va felicit macar, cu ceea ce pot.

Staff-ul și grupurile forumului:
Aveti un staff nu prea numeros, insa care a fost foarte activ acum ceva timp. Grupurile sunt incomplete sau chiar goale. Un grup complet ar trebui sa aiba cel putin 2-3 persoane, ceea ce este departe pentru forumul dumneavoastra.

Originalitate și conținut:
Nici la acest capitol nu va pot lauda. Tematica forumului este una prea des intalnita, care devine din ce in ce mai plictisitoare pentru utilizatori, dar avand in vedere numarul mesajelor si al membrilor, ar fi culmea sa spun ca forumul este banal. Ok, deci la acest capitol va aflati intre "autentic" si "obisnuit", dupa parerea mea.

Atenție! Aceasta nu a fost o revizuire oficială.

Cassius Dio
Membru onorific
Membru onorific

masculin

Mesaje : 11025
Varsta : 18
Localizare : Strawberry Fields
Data de inscriere : 13/07/2012
Multumiri : 78
Niciun avertisment

http://beatles.forummo.com/

Sus In jos

Terminat Re: Revizuire complexa: 4en3rgY

Mesaj Scris de Keir la data de Vin 28 Sept - 23:50

Revizuire oficiala complexa: 4en3rgY


Cod:
http://i31.servimg.com/u/f31/16/91/26/48/psd_fo22.png

Prima impresie:

O primă impresie drăguță. O temă simplă și foarte potrivită pentru categoria de referință a forumului. Un fundal perfect care se îmbină totodată cu tema...

Nota 8 se datorează micilor nepotriviri ale temei. Ea este puțin cam simplă și cam "pe același" tipar. În ciudat faptului că forumul are destulă viață, mi-ar fi plăcut să văd și câteva elemente ale design-ului mai deosibite și mai "neexploatate". Râset

Aspectul paginii de start:

Pagina de start este însuși forumul. Cum spuneam și mai sus, este destul de plăcut ochiului. Ei bine, la acest criteriu nu despre asta vreau să vorbim, ci despre poate o viitoare pagină de start personalizată.

De ce nu? Forumul ar merita una dacă stăm să analizăm puțin situația. O pagină de start simplă, care să vină în contrast cu actuala temă și să exprime adevărata pasiune a jocurilor, acțiunea din timpul lor.

Banner si meniu de navigare:

Simplu... cam simplu. Mi-ar fi plăcut să văd ceva plin de culoare, pasiune. Un logo care să mă facă să văd și mai mult și mai mult din forum. Observ sub logo un mic scris, "Legenda continuă" ... presupun că este sloganul forumului.

Ei bine, un slogan trebuie scos în evidență și promovat cât mai mult, nu mascat. V-aș recomanda să apelați la serviciul nostru pentru design și să cereți un nou logo, specificând ceea ce vreți să exprime. A face cu ochiul

Meniul... mic și colorat. Zic eu că este cât de cât potrivit, însă, ca și mai sus, nu are viață. Ar fi mers ceva într-un tabel, cu niște icon-uri mai măricele, A face cu ochiul

Imagini si icon-uri:

Forumul stă bine din acest punct de vedere, însă nu destul de bine pentru a obține nota 10. Icon-uri există din plin, însă fiecare cu treaba lui. Spun asta pentru că ar fi trebuit ales pentru tot forumul, același set de icon-uri pentru a se crea acea alternanță între ele.

Atunci cand același icon-uri altcătuiesc set-ul pentru forumuri, se crează o altfel de imagine vizuală, mult mai plăcută ochiului, ce dă un aspect aranjat. Tocmai din acest motiv v-aș recomanda să faceți câteva modificări din acest punct de vedere.(spun câteva deoarece ar fi doar de schimbat set-urile existente doar cu unul singur)

Dacă nu aveți niciun punct de pornire spre a realiza această modificare, puteți arunca un ochi asupra listei noastre cu link-uri utile, unde se află și site-uri specializate pentru icon-uri: http://help.forumgratuit.ro/t9204-link-uri-utile . A face cu ochiul


Culori:

Ok... nu am ce spune aici. Forumurile de gaming au în general forumuri închise, însă nu m-aș supăra să văd și forumuri deschise la culoare. Toată treaba este ca respectivele culori să se îmbine între ele și să creeze o imagine plăcută ochiului.

Probabil vă întrebați de ce ați luat nota 9 dacă mai sus am spus că forumurile de gaming au în general o culoare închisă. Ei bine, toată treaba este că înafara acestei culori, cel mai des întâlnit, negrul, trebuie să existe și o altă culoare, secundară, care să provoace o "explozie" la vedere.

Această culoare poate fi conținută de logo, spre exemplu, care, ar putea provoca această "explozie" prin modul său de realizare și culoarea folosită. A face cu ochiul


Activitatea forumului:

O activitate relativ bună, aici excluzând statisticile forumului care sunt foarte bune. La așa statistici:
Membrii nostri au postat un numar de 12623 mesaje pe 4en3rgY
Avem 1963 membri inregistrati pe 4en3rgY

Ar fi trebuit să aveți și o activitate mai mărișoară față de cea care este acum. Observ că aveți și un număr foarte mare de vizitatori, ceea ce este ciudat, deoarece observ că numărul membrilor online este foarte mic în comparație cu cel al vizitatorilor.

Staff-ul si grupurile forumului:

Ok... aș dorii să mă lămuriți și pe mine de ce aveți două grupuri care se bat cap în cap, și anume "Moderatori" și "Super-Moderatori". Care este diferența dintre ele? Eu, prin noțiunea de "Moderatori" înțeleg un grup care are datoria de a modera ceva, dacă ne referim la general. În cazul nostru, acest grupa re rolul de a modera întregul forum. Deci de ce există două astfel de grupuri?
Nota 8 se mai datorează și faptului că grupul "Designeri" este gol, ceea ce este foarte rău, având în vedere că un grup odată conceput, trebuie și completat.

Originalitatea si calitatea:

Observ că sunt destule topicuri interesante pe forum. Nu știu cât de originale ar ptuea fi, și aici mă refer la tutoriale, însă eu am notat acest criteriu ca un aspect general, al conținutului oferit membrilor și parțial vizitaotirlor.
Am să încerc să nu vă mai plictisesc spunându-vă că un forum trebuie să fie original și calitativ. De unde reies aceste două aspecte? Din modul de operare al staff-ului, din tema, din conținut, din modul de comunicare, al actualizărilor și al facilităților oferite membrilor.

Organizarea forumurilor si a categoriilor:

Nu știu ce să vă spun... categoriile și forumurile îmbină româna cu engleza... și iese klingoniana. M-aș bucura dacă ați renunța la acel "for" și ați pune simplu "pentru", că doar suntem români nu româno-englezi.
Așa, trecând peste această parte "artistico-de-scriere-a-românii", vă pot spune că forumurile și categoriile sunt aranjate destul de bine, nota 9 fiind luată pentru că unele categorii nu își părea au rostul, forumurile din ele putând fi adăugate categoriilro asemănătoare. V-aș recomanda să mai scăpați din numărul mult prea mare de forumuri.

Modul de scriere corecta in limba romana:

Cum ar fi Să Scriu Mereu, La Fiecare Analizare Fiecare Cuvânt Cu Literă Mare? V-ar place? Ei bine cred că nici membrilor/vizitatorilor dvs. nu le-ar place să întâmpine astfelde fraze mai ales la descrierila forumurilor. Trebuie urgent să corectați aceste greșeli și să scrieți corect cuvintele, fără cuvinte cu literă mare în mijlocul propoziției. A face cu ochiul

Statistici:

Forumul deține niște statistici frumușele, însă activitatea este cam la pământ. Observ că în ciuda faptului că numărul de membrii este foarte mare, activează foarte puțini. Încercați să-i atrageți într-un fel și să le stâniți activitatea. A face cu ochiul

Concluzii:

Încercați să țineți cont de sfaturile mele și cu siguranță la următoarea analizare veți lua o notă mai mărișoară. Expres, faceți modificări la descrierile forumurilor și încercați să schimbați logo-ul cu unul mai expresiv și mai plin de viață.
Mult succes în toate acțiunile viitoare! Salut!


Nota finala a forumului: 8.63


Cod:
[center][img]http://i31.servimg.com/u/f31/16/91/26/48/psd_fo22.png[/img][/center]
[code]http://i31.servimg.com/u/f31/16/91/26/48/psd_fo22.png[/code]

        [justify][color=#007FFF][b][size=14]Prima impresie: [hide]8/10[/hide][/size][/b][/color]
 
O primă impresie drăguță. O temă simplă și foarte potrivită pentru categoria de referință a forumului. Un fundal perfect care se îmbină totodată cu tema...

Nota 8 se datorează micilor nepotriviri ale temei. Ea este puțin cam simplă și cam "pe același" tipar. În ciudat faptului că forumul are destulă viață, mi-ar fi plăcut să văd și câteva elemente ale design-ului mai deosibite și mai "neexploatate". :P

        [color=#3D2B1F][b][size=14]Aspectul paginii de start: [hide]8/10[/hide][/size][/b][/color]

Pagina de start este însuși forumul. Cum spuneam și mai sus, este destul de plăcut ochiului. Ei bine, la acest criteriu nu despre asta vreau să vorbim, ci despre poate o viitoare pagină de start personalizată.

De ce nu? Forumul ar merita una dacă stăm să analizăm puțin situația. O pagină de start simplă, care să vină în contrast cu actuala temă și să exprime adevărata pasiune a jocurilor, acțiunea din timpul lor.

        [color=#CC0000][b][size=14]Banner si meniu de navigare: [hide]8/10[/hide][/size][/b][/color]

Simplu... cam simplu. Mi-ar fi plăcut să văd ceva plin de culoare, pasiune. Un logo care să mă facă să văd și mai mult și mai mult din forum. Observ sub logo un mic scris, "Legenda continuă" ... presupun că este sloganul forumului.

Ei bine, un slogan trebuie scos în evidență și promovat cât mai mult, nu mascat. V-aș recomanda să apelați la serviciul nostru pentru design și să cereți un nou logo, specificând ceea ce vreți să exprime. ;)

Meniul... mic și colorat. Zic eu că este cât de cât potrivit, însă, ca și mai sus, nu are viață. Ar fi mers ceva într-un tabel, cu niște icon-uri mai măricele, ;)

        [color=#004225][b][size=14]Imagini si icon-uri: [hide]9/10[/hide][/size][/b][/color]

Forumul stă bine din acest punct de vedere, însă nu destul de bine pentru a obține nota 10. Icon-uri există din plin, însă fiecare cu treaba lui. Spun asta pentru că ar fi trebuit ales pentru tot forumul, același set de icon-uri pentru a se crea acea alternanță între ele.

Atunci cand același icon-uri altcătuiesc set-ul pentru forumuri, se crează o altfel de imagine vizuală, mult mai plăcută ochiului, ce dă un aspect aranjat. Tocmai din acest motiv v-aș recomanda să faceți câteva modificări din acest punct de vedere.(spun câteva deoarece ar fi doar de schimbat set-urile existente doar cu unul singur)

Dacă nu aveți niciun punct de pornire spre a realiza această modificare, puteți arunca un ochi asupra listei noastre cu link-uri utile, unde se află și site-uri specializate pentru icon-uri: http://help.forumgratuit.ro/t9204-link-uri-utile . ;)


        [color=#D73B3E][b][size=14]Culori: [hide]9/10[/hide][/size][/b][/color]

Ok... nu am ce spune aici. Forumurile de gaming au în general forumuri închise, însă nu m-aș supăra să văd și forumuri deschise la culoare. Toată treaba este ca respectivele culori să se îmbine între ele și să creeze o imagine plăcută ochiului.

Probabil vă întrebați de ce ați luat nota 9 dacă mai sus am spus că forumurile de gaming au în general o culoare închisă. Ei bine, toată treaba este că înafara acestei culori, cel mai des întâlnit, negrul, trebuie să existe și o altă culoare, secundară, care să provoace o "explozie" la vedere.

Această culoare poate fi conținută de logo, spre exemplu, care, ar putea provoca această "explozie" prin modul său de realizare și culoarea folosită. ;)


        [color=#DA9100][b][size=14]Activitatea forumului: [hide]9/10[/hide][/size][/b][/color]

O activitate relativ bună, aici excluzând statisticile forumului care sunt foarte bune. La așa statistici:
[quote]Membrii nostri au postat un numar de 12623 mesaje pe 4en3rgY
Avem 1963 membri inregistrati pe 4en3rgY
[/quote]

Ar fi trebuit să aveți și o activitate mai mărișoară față de cea care este acum. Observ că aveți și un număr foarte mare de vizitatori, ceea ce este ciudat, deoarece observ că numărul membrilor online este foarte mic în comparație cu cel al vizitatorilor.

        [color=#66B032][b][size=14]Staff-ul si grupurile forumului: [hide]8/10[/hide][/size][/b][/color]

Ok... aș dorii să mă lămuriți și pe mine de ce aveți două grupuri care se bat cap în cap, și anume "Moderatori" și "Super-Moderatori". Care este diferența dintre ele? Eu, prin noțiunea de "Moderatori" înțeleg un grup care are datoria de a modera ceva, dacă ne referim la general. În cazul nostru, acest grupa re rolul de a modera întregul forum. Deci de ce există două astfel de grupuri?
Nota 8 se mai datorează și faptului că grupul "Designeri" este gol, ceea ce este foarte rău, având în vedere că un grup odată conceput, trebuie și completat.

        [color=#6082B6][b][size=14]Originalitatea si calitatea: [hide]9/10[/hide][/size][/b][/color]

Observ că sunt destule topicuri interesante pe forum. Nu știu cât de originale ar ptuea fi, și aici mă refer la tutoriale, însă eu am notat acest criteriu ca un aspect general, al conținutului oferit membrilor și parțial vizitaotirlor.
Am să încerc să nu vă mai plictisesc spunându-vă că un forum  trebuie să fie original și calitativ. De unde reies aceste două aspecte? Din modul de operare al staff-ului, din tema, din conținut, din modul de comunicare, al actualizărilor și al facilităților oferite membrilor.

        [color=#FF004F][b][size=14]Organizarea forumurilor si a categoriilor: [hide]9/10[/hide][/size][/b][/color]

Nu știu ce să vă spun... categoriile și forumurile îmbină româna cu engleza... și iese klingoniana. M-aș bucura dacă ați renunța la acel "for" și ați pune simplu "pentru", că doar suntem români nu româno-englezi.
Așa, trecând peste această parte "artistico-de-scriere-a-românii", vă pot spune că forumurile și categoriile sunt aranjate destul de bine, nota 9 fiind luată pentru că unele categorii nu își părea au rostul, forumurile din ele putând fi adăugate categoriilro asemănătoare. V-aș recomanda să mai scăpați din numărul mult prea mare de forumuri.

        [color=#1034A6][b][size=14]Modul de scriere corecta in limba romana: [hide]9/10[/hide][/size][/b][/color]

Cum ar fi Să Scriu Mereu, La Fiecare Analizare Fiecare Cuvânt Cu Literă Mare? V-ar place? Ei bine cred că nici membrilor/vizitatorilor dvs. nu le-ar place să întâmpine astfelde fraze mai ales la descrierila forumurilor. Trebuie urgent să corectați aceste greșeli și să scrieți corect cuvintele, fără cuvinte cu literă mare în mijlocul propoziției. ;)

        [color=#696969][b][size=14]Statistici: [hide]9/10[/hide][/size][/b][/color]

Forumul deține niște statistici frumușele, însă activitatea este cam la pământ. Observ că în ciuda faptului că numărul de membrii este foarte mare, activează foarte puțini. Încercați să-i atrageți într-un fel și să le stâniți activitatea. ;)

        [color=#1560BD][b][size=14]Concluzii:[/size][/b][/color]

Încercați să țineți cont de sfaturile mele și cu siguranță la următoarea analizare veți lua o notă mai mărișoară. Expres, faceți modificări la descrierile forumurilor și încercați să schimbați logo-ul cu unul mai expresiv și mai plin de viață.
Mult succes în toate acțiunile viitoare! :hello:

        [hr][center][color=#3B444B][b][size=18]Nota finala a forumului: 8.63[/size][/b][/color][/center]
        [hr]
        [/justify]

Revizuire realizata de Keir

Data la care puteti solicita o noua analizare: 28.10.2012

Numai bine,
Echipa Forumgratuit

Keir
Membru onorific
Membru onorific

masculin

Mesaje : 6771
Varsta : 18
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 28/12/2011
Multumiri : 68
Niciun avertisment

http://neotalk.wikiforum.ro/

Sus In jos

Terminat Re: Revizuire complexa: 4en3rgY

Mesaj Scris de 4en3rgY. la data de Sam 29 Sept - 0:02

Multimesc mult pentru revizuire !

4en3rgY.
Membru Forumgratuit

masculin

Mesaje : 59
Varsta : 21
Localizare : Republica Moldova
Data de inscriere : 16/08/2012
Multumiri : 0
Membru exclus

http://4en3rgy.forumz.ro

Sus In jos

Terminat Re: Revizuire complexa: 4en3rgY

Mesaj Scris de Keir la data de Joi 4 Oct - 10:29

Cu mare placere. Fericit

Keir
Membru onorific
Membru onorific

masculin

Mesaje : 6771
Varsta : 18
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 28/12/2011
Multumiri : 68
Niciun avertisment

http://neotalk.wikiforum.ro/

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum