Totul despre grupuri

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Totul despre grupuri

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 24 Ian - 10:37

Totul despre grupuri


Ce este un grup?

Este un grup de membri, fie avind drepturi speciale (dreptul de a administra sau modera forumul, drepturi de acces in anumite sectiuni), fie punind in valoare caracteristici diferite (de exemplu, intr-un forum dedicat unui joc, fiecare echipa poate face parte dintr-un grup diferit).

Toate actiunile legate de grupuri se pot efectua urmind calea:

Panoul de Administrare => Utilizatori & Grupuri => Grupuri => Administrarea grupurilor

Veti observa ca sunt doua grupuri deja create de la infiintarea forumului: Administratori si Moderatori. De asemenea vei observa ca si numele acestor grupuri apar in legenda (in indexul forumului).

Crearea unui grupCa sa creaţi un nou grup faceţi click pe butonul "Creează un grup nou".
Formular:

Adăugaţi numele grupului urmat de descrierea sa, pe care o veti regasi ulterior in lista grupurilor.

Moderatorul grupului: Este un membru normal sau parte din echipa, care poate adauga alti membri in grup.

Culorile membrilor grupului: Daca doriţi ca noul grup sa aibă o culoare specifica, alege culoarea făcând click pe butonul de lângă câmpul "Culorile membrilor grupului"
Selectati in acelasi timp si opţiunea Aplicaţi culoarea, membrilor acestui grup? bifind caseta de lângă "Da"

Ordinea grupului: Locul in care va apare in lista grupurilor. Daca alegeti un umar mai mare, grupul va apare mai jos in lista. Daca alegeti 0, va fi afisat primul.

Puteţi alege cine sa poată sa trimită mesaje private intregului grup prin opţiunea Permisiunea de a trimite in masa Mesaje Private.

Apoi la statutul grupului aveţi următoarele opţiuni:
  • Grup deschis:Grupul apare in lista grupurilor, iar cind membrii vizualizeaza informatiile, va apre un buton prin care oricine poate cere sa fie adăugat in acest grup iar moderatorul grupului va accepta sau respinge cererile.

  • Grup închis: Oricine poate vedea grupul, dar membrii nu pot cere sa fie adăugaţi in acel grup. Numai moderatorul grupului si administratorii pot adăuga sau scoate membri din acel grup.
  • Grup invizibil:Acest grup nu poate fi văzut de membrii forumului, moderatorul grupului si administratorii pot adăuga sau scoate membri din acel grup.


Adeziune automata: Daca bifati "Da", puteti crea grupuri in care membrii sa fie adaugati automat de indata ce ating un umar de mesaje stabilit de administratori. Singurul grup pentru care nu puteti aplica aceasta optiune este grupul administratorilor.

Idee Mai multe informatii despre adeziunea automata a membrilor la un grup gasiti in acest tutorial.

In final, click pe Inregistrare pentru a crea grupul.

Exclamare Grupul de administratori ai forumului este invizibil (poate fi vazut doar de membrii acestui grup) si nu poate fi sters. El este creat pentru a usura adaugarea noilor administratori. Daca doriti ca toti membrii sa vada cine sint administratorii, va trebui fie sa modificati acest grup in grup inchis sau deschis, fie sa creati un nou grup, vizibil, caruia sa-i atribuiti o culoare distinctiva si in care sa adaugati administratorii forumului.

Modificarea unui grup

Aveti la dispozitie o lista cu toate grupurile de pe forum.
Pentru a modifica un grup click pe Modificare din dreptul grupului pe care doriţi sa îl modificaţi.
Veţi avea aceleaşi opţiuni ca la crearea unui grup nou. Dupa ce terminaţi de modificat click pe "Inregistrare".
Daca un grup nu mai este necesar, bifati caseta "Sterge acest grup" si apasati pe Inregistrare
Puteti adauga sau elimina membrii grupului direct din aceasta pagina:


Permisiunile grupului

Click pe Modificare din dreptul grupului căruia doriţi sa ii modificaţi permisiunile.

De aici puteţi alege daca membrii acelui grup sa fie moderatori sau sa aibă acces la un anumit forum, bifind caseta "este moderator" din dreptul forumurilor.


Afisarea unui grup in legenda

Pentru ca un grup sa apară in legenda, statutul grupului trebuie sa fie deschis sau închis. Daca este ascuns, acel grup nu va apărea in legenda. De asemenea va apărea in legenda numai daca opţiunea "Aplicati culoarea, membrilor acestui grup?:" a fost bifată la crearea grupului.
Daca sunteţi sigur ca aceste doua opţiuni au fost alese dar grupul creat tot nu apare in legenda, intraţi in
Panou de administrator=>Utilizatori & Grupuri=>Utilizatori=>Optiunile utilizatorilor
si căutaţi opţiunea "Nume de utilizatori colorate?", bifati "Da" apoi click pe Inregistrare
Astfel, grupurile vor apare in legenda, iar membrii lor vor avea numele colorate, atit in lista de utilizatori conectati, cit si in intreg forumul.

Adaugarea unui membru intr-un grup

Administratorii pot adauga membrii direct din panoul de administrare, asa cum s-a indicat la punctul "Modificarea unui grup", sau dn lista grupurilor disponibila in forum.
Moderatorii grupurilor (daca nu sint si administratori in acelasi timp) vor putea adauga membrii doar din lista grupurilor.
Pentru aceasta acesati butonul "Grupuri" din meniul de navigare, afisati informatiile grupului pentru care sinteti moderator, apoi pur si simplu scrieti numele noului membru in caseta de la baza listei de membri si faceti click pe "Adauga un membru"
Tutorial scris de Threax, tradus de Luky
Actualizat si completat: 03.02.2013 ~ Ina

Copyright ˆ Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
avatar
Admin
Administrator
Administrator

Mesaje : 882
Data înscrierii : 14/12/2007
Multumiri : 15

Vezi profilul utilizatorului http://help.forumgratuit.ro

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum