Forum gratuit: forum de suport al utilizatorilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forumul meu a fost "spart"/"hacked"

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Forumul meu a fost "spart"/"hacked"  Empty Forumul meu a fost "spart"/"hacked"

Mesaj Scris de Luky Mar Aug 03, 2010 10:18 pm

Forumul meu a fost "spart"



In acest tutorial va voi explica ce inseamna sa ai forumul "spart"/ "hacked", ce puteti face pentru a preveni acest lucru si ce ar trebuii sa faceti daca veti avea forumul "spart".



I.Securitatea forumului

Forumul meu a fost "spart"/"hacked"  Securi10

Iata toate setarile importante legate de securitatea forumului dumneavoastra :

Forumul meu a fost "spart"/"hacked"  Securi11

Pentru cea mai buna securitate a forumului dumneavoastra va recomandam sa folositi urmatoarele setari:

Confirmarea parolei pentru a accesa interfata de administrare: Da
Daca cineva incearca sa va "sparga" forumul si reuseste sa va ghiceasca parola aceasta optiune ii poate oprii. In primul rand, daca nu isi noteaza parola undeva nu va putea accesa panoul de administrare. In al doilea rand, puteti vedea o lista cu ultimele actiunii efectuate impreuna cu contul de pe care a fost accesat panoul de administrare, data si ora cand a fost accesat si adresa de IP cu care a fost accesat panoul.

Interzicerea trimiterii unei noi parole prin email pentru administratori si moderatori : Da
Aceasta optiune dezactiveaza utilizarea 'Recuperare parola' pentru administratori si moderatori.
Este recomandata activarea sa (daca sunteti siguri ca va puteti aminti parola dvs....).
Parola dvs. poate fi totusi modificata in sectiunea 'Profil'.


Aceasta optiune ar trebuii sa ramana activata. In acest mod, daca cineva are acces la contul dumneavoastra de e-mail, Nu va putea sa foloseasca link-ul "Mi-am uitat parola" pentru a reseta parola dumneavoastra. Daca va faceti griji ca moderatorii dumneavoastra isi vor uita parola, asigurati-va ca puteti mentina legatura cu ei si prin alte moduri : Messenger, E-mail, site-uri de socializare gen Hi5, Facebook, Myspace etc.

Nu permite moderatorilor sa excluda membrii : Nu
Daca moderatorii dumneavoastra vor observa activitati ciudate sau spam, ar trebuii sa le dati permisiunile de a exclude membrii.


Permite moderatorilor sa vada utilizatorii invizibili : Da
Daca un hacker se inregistreaza pe forumul dumneavoastra si isi ascunde prezenta pe forum devenind "invizibil" atunci numai administratori il vor putea vedea ca fiind conectat. Eu as seta aceasta optiune astfel incat si moderatorii sa poata vedea utilizatorii "invizibili". Astfel daca vor observa ceva dubios sau gresit vor putea actiona.

Salvare automata a forumului : Activ
Aceasta este cea mai mare parte a securitatii forumului dumneavoastra. Daca un hacker reuseste sa va acceseze contul si sa va sterga forumul, puteti sa va restaurati intregul continut al forumului daca salvarea automata a forumului este activata.
Daca doriti sa va restaurati forumul va rog sa vizitati Uneltele Forumgratuit.


Numar limita de creari de cont pe zi si pe adresa IP :
Eu as seta aceasta optiune la 1. In acest mod, un hacker nu isi va putea face decat un singur cont pe zi si dupa ce il veti exclude de pe forum nu se va mai putea inregistra din nou. Puteti de asemenea sa excludeti pentru totdeauna si adresa de IP care a folosit-o.



II. Ce este "hacking"-ul

Multe persoane cred ca a avea forumul "spart"/"hacked" inseamna sa le fie amenintat forumul sau cineva care face spam pe forum.
A avea forumul "spart"/"hacked" inseamna sa va distruga forumul si/sau sa faca orice schimbari doreste persoana respectiva. Vreau sa va spun ca acest lucru nu este posibil pe forumurile Forumgratuit. Oamenii spun ca va vor "sparge" contul insa nu pot face acest lucru decat daca stiu sau afla parola contului dumneavoastra.



III. Alte masuri de siguranta

Desigur, mai exista si alte masuri de siguranta pentru a va asigura forumul. Schimbati-va parola cel putin o data pe luna.
Folositi parole specifice intereselor dumneavoastra si nu parole simple de genul admin123. Folositi si simboluri de genul !, @, %, , etc. astfel incat parola dvs. sa nu fie usor de ghicit. De asemenea icnercati sa folositi 0 in loc de O, 1 in loc de I, etc.

Atunci cand adaugati membrii in staff pe forumul dumneavoastra vizitati forumurile celor pe care ati vrea sa ii aduagati pentru a vedea daca sunt de incredere. Daca vedeti un forum frumos, bine ingrijit, atunci acea persoana este probabil una de incredere.
Daca totusi cineva va da un link stricat ar trebuii sa va ganditi mai bine daca sa adaugati sau nu in staff o asemenea persoana ca moderator.

O alta optiune este sa lasati noii membri sa isi verifice conturile de e-mail pentru link-ul de confirmare. In acest mod un hacker nu se va putea inregistra de mai multe ori fara o adresa de e-mail valida.

Ar trebui de asemenea sa deschideti un topic in sectiunea rezervata celor din staff de pe forumul dumneavoastra in care sa discutati cu ceilalti membrii din staff asupra membrilor si activitatilor mai dubioase facute de unii membri. Astfel toti cei din staff vor fi atentionati asupra unor astfel de membri

NU dati parola dumneavoastra la nimeni, chiar daca aceea persoana pretinde ca face parte din staff-ul Forumgratuit!
Forumgratuit NU vă va cere niciodata parola de la forum sau de la unelte
In afara de forumul dumneavoastra, numai uneltele ( https://www.forumgratuit.ro/ro/unelte/ ) necesita parola dumneavoastra.


Retineti faptul ca dumneavoastra detineti controlul, nu altcineva. Daca simtiti ca forumul va este amenintat, puteti intotdeauna sa il inchideti pentru constructiei astfel incat nimeni nu il mai poate vedea.


IV. Link-uri utile



Tutorial scris de KingOfSports, tradus de Luky

Copyright © Forumgratuit.ro Nici o parte a acestui tutorial nu poate fi reprodusa, transmisa sau stocata in orice forma fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor, in conformitate cu articolul L122-1 apartinand ICC.
Luky

Luky
Membru onorific
Membru onorific

Mesaje : 3467
Varsta : 35
Localizare : Bucuresti
Data înscrierii : 27/12/2007
Mulțumiri : 25
Internet Explorer phpBB3

Luky a fost mulțumit de autorul acestui subiect.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum